"הצעת ההסדר של סטימצקי לאג"ח קווי אשראי נחותה", כך אומר בנחרצות אחד ממחזיקי האג"ח המרכזיים של החברה ל"גלובס". ביום שלישי התקיימה אסיפת מחזיקי האג"ח של קווי אשראי, במהלכה נדחתה כמעט פה אחד הצעת ההסדר שהגיש ערי סטימצקי באמצעות עו"ד רמי בובליל ואתמול היא נדחתה גם ע"י נושים נוספים במהלך אסיפת נושים כללית שהתקיימה במשרדי מפרק החברה, עו"ד יצחק מירון.
משקלם של מחזיקי האג"ח בעלי חוב של כ-44 מיליון שקל מתוך כ-78 מיליון שקל היה דומיננטי באסיפת הנושים הכללית. הבנקים הפועלים ודיסקונט הביעו גם כן תמיכה בהצעה להסדר חוב של חיים צוף, קובי מימון ונתבעים נוספים בפרשה ובנק לאומי, בעל חוב של כ-9 מיליון, הביע אדישות מול שתי ההצעות. בכל מקרה ההצעה של צוף ומימון פוקעת בסוף החודש והדיון בנושא בביהמ"ש המחוזי בת"א נקבע ל-13 באוגוסט.
אסיפות הנושים שהתקיימו בימים האחרונים היו סוערות במיוחד ולוו בחילופי האשמות קשים בין עו"ד רמי בובליל, המייצג את ערי סטימצקי, לבין עו"ד אופיר נאור, המייצג את מחזיקי האג"ח.
"ישנו הבדל מהותי בין שתי ההצעות להסדר, ונראה לי שלא רבים מבינים את ההבדלים" אומר אחד ממחזיקי האג"ח. "ההצעה של סטימצקי היא לרכוש את האג"ח ב-55 אגורות וההצעה השנייה היא לשלם 49.5 אגורות, אבל בעלי האג"ח ימשיכו להחזיק בנייר הערך ועשויים לקבל בהמשך תמורה נוספת מתביעות נוספות שימשיכו להתנהל". לכן, אומר מחזיק האג"ח, "ההצעות לא זהות, וההצעה של סטימצקי נחותה. על פניו, ההצעה של סטימצקי טובה ב-10%, אבל לדעת בעלי האג"ח הם יקבלו בהמשך סכום נוסף".
עו"ד בובליל מתכוון להמשיך ולהילחם בזירה המשפטית. לדבריו הצעתו של סטימצקי טובה יותר באופן מובהק והסיבה לכך שמחזיקי האג"ח הצביעו בעד ההצעה של צוף ומימון נובעת מהשתלטותם על אספת האג"ח ולפיכך יש לכאורה ניגוד אינטרסים מובנה.
עו"ד אופיר נאור מסר כי "מהניתוח הכלכלי של מחזיקי האג"ח עולה שהצעתו של סטימצקי נחותה כלכלית, אין בה בטחונות היא מסורבלת, ונותנת פחות כסף מההצעה שיש לנו. בין מחזיקי האג"ח יש מחזיקים ותיקים פרטים ומוסדים וכולם (לאחר שבחנו את הדברים) הגיעו למסקנה שההצעה של סטימצקי פחות טובה. קיבלנו מכל המשתתפים הצהרות בעניין ניגוד העניינים ופסלנו את עו"ד בובליל (נציגו של סטימצקי) ואת מוטי בן ארי (נציגו של צוף). הטענה כאילו גורמים עלומים השתלטו על האג"ח היא טענה ריקה מתוכן - המטרה היחידה שלנו היא להביא את המקסימום למחזיקי האג"ח".
באסיפת מחזיקי האג"ח שהתקיימה השבוע הוחלט גם להחליף את צמד המפרקים הוותיקים של חברת קווי אשראי, עו"ד יצחק מירון ורו"ח חיים רבינוביץ', המכהנים בתפקידם משנת 1999. קווי אשראי, שהייתה בשליטת איש העסקים יובל רן, קרסה באמצע שנות ה-90, וזמן קצר לאחר מכן עזב רן את הארץ ליוסטון, שם הוא מתגורר עד היום. בשנת 2004 הגישו מפרקי החברה תביעה כספית על סך 500 מיליון שקל נגד 19 בעלי מניות ומנהלים בקבוצה שקרסה, בראשותם של רן, קובי מימון וחיים צוף.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.