הבורסה סגרה בעליות; כיל זינקה ב-4.3%, בבילון ב-5%

מדד הבנקים רשם ירידה של 1.7% לאחר שסיטי חתך את ההמלצות לבנקים הגדולים ■ המחזור הסתכם בכ-932 מיליון שקל

המסחר בבורסה בת"א נסגר היום (ג') בעליות שערים במקביל למגמה מעורבת באירופה, וזאת לאור ההרעה בסביבת הכלכלית לאור עליית תשואות האג"ח בספרד והחשש המתגבר מהחרפת משבר החוב באירופה, בעוד סוכנות מודי'ס מכניסה את דירוגי האשראי של גרמניה, הולנד ולוקסמבורג לדירוג תחזית שלילית. בזירה המקומית, המשקיעים הגיבו להודעת הריבית של בנק ישראל אמש (אשר נותרה ללא שינוי). המחזור הסתכם בכ-932 מיליון שקל.

המשק המקומי תחילה. בנק ישראל פרסם אתמול בערב את החלטת הריבית המרכזית לחודש אוגוסט, שנותרה (כצפוי) ללא שינוי - ברמה של 2.25%. בד בבד עם פרסום ההחלטה, הוציאה הוועדה המוניטארית של בנק ישראל הודעה המגישה את חוסר הוודאות בנוגע למדיניות הפיסקאלית של הממשלה, מטיל ספק בנוגע ליעד הגירעון החדש ("ידרוש העלאת מסים"), ומציין כי ישנו "חשש לשחיקה באמינות הפיסקאלית" של הממשלה. (לתגובות להחלטה - לחצו כאן)

ובאשר למדיניות הפיסקאלית, גורמים במשרד האוצר מסרו ל"גלובס" כי הם נערכים לתרחיש שבו תקציב המדינה ל-2013 לא יוגש עד סוף השנה - בין אם בגלל האפשרות שהבחירות יוקדמו, ובין אם בגלל שראש הממשלה, בנימין נתניהו, יעדיף שלא להגיש תקציב שיהיה בין הקשים שידעה ישראל בשנים האחרונות. לפי הנתונים המעודכנים של אגף התקציבים שנחשפו ב"גלובס", ללא צעדים אלה עלול הגירעון להגיע ב-2013 ל-5.8% תמ"ג, לעומת יעד של 3% תמ"ג (הפרש של 28 מיליארד שקל). (לסיפור המלא)

ספרד ויוון במוקד

ובמעבר חד לאירופה, שם המשיכו גם היום תשואות האג"ח של ספרד לעלות לרמות מדאיגות במיוחד - אשר מעלות ספקות לגבי יכולותיה למחזר חובות. בד בבד, אתמול פורסם כי התמ"ג במדינה התכווץ בכ-0.4% ברבעון השני (בהשוואה לרבעון הראשון) כי מחוז מוריסה במדינה קרס (לאחר קריסת מחוז ולנסיה בסופ"ש), והגיש בקשה לסיוע מהממשלה, שתצטרך להזרים יותר מ-18 מיליארד אירו לחילוץ המחוזות המתקשים במדינה.

בתוך כך, הודיעה סוכנות הדירוג מודי'ס הלילה כי הוא מעניקה תחזית שלילית ל-3 כלכלות באירופה בעלות דירוג "Aaa" - גרמניה, הולנד ולוקסמבורג, לאור "חוסר הוודאות ההולך וגובר" באשר למשבר. גם יוון במוקד היום, בעוד נציגי ה"טרויקה" יגיעו לבקר במדינה היום - בכדי לבקר את עמידת הממשלה ביעדיה הפיסקאליים.

פאניקה בכל פינה

על רקע הפאניקה, תשואות האג"ח של ארה"ב ל-10 שנים נפלו אתמול לשפל שלא נראה מאז המאה ה-19 - ונסחרו סביב 1.411%. גם התשואות על האג"ח לשנתיים ירדו לרמה של 0.2%, לראשונה מאז ספטמבר 2011 - בעוד הן נסחרות בשפל של עד 0.1975%.

ההרעה בסביבה הכלכלית בחו"ל משפיעה גם על הבורסה המקומית. בשבוע שהסתיים ב-19 ביולי גדלו יתרות השורט בבורסה באחד-העם בכ-15% לעומת השבוע שקדם לו. יתרות השורט על המעו"ף, בתוך כך, גדלו בכ-120% לכ-937 מיליון שקל, זאת לעומת יתרות שורט של כ-427 מיליון שקל בשבוע הקודם.

עליית רף החרדה באה לידי ביטוי גם בזירת המט"ח, שם ממשיך הדולר לטפס גם היום לאחר שאתמול זינק בכ-1.1% אמש לשער יציג של 4.041 שקלים (שיא של 3 שנים), בעוד המשקיעים בורחים מהאירו שנחלש לשער יציג של 4.892 שקלים. הדולר זינק היום ל-4.06 שקלים.

סיטי חותך המלצות ללאומי ודיסקונט

מייקל קלר, אנליסט הבנקים של סיטי, חתך היום את ההמלצות למניות לאומי ודיסקונט בישראל, ולמעשה נותר עם המלצת "קנייה" אך ורק על מניית בנק הפועלים . "התחזיות לבנקים בישראל למחצית השנייה של השנה ולשנת 2013 הורעו בשל ההיחלשות בכלכלה המקומית", כותב קלר. "ההכנסות ממסים נופלות. מכירות המזון ברשתות השיווק ומכירות כלי הרכב בירידה. שוק הנדל"ן בהאטה. מדד המחירים לצרכן לחודש יוני ירד ב-0.3%. הכל מצביע על האטה בביקושים הפנימיים. היצוא ימשיך להיות תחת לחץ בשל המשבר באירופה. המחזורים באשראי ובעמלות יואטו וההפרשות לחובות מסופקים יעלו". (לסיפור המלא)

מזרחי טפחות במוקד על רקע פרסומה של תוכנית אסטרטגית רב שנתית חדשה עם יעדי צמיחה והון שאפתנים: יעד תשואה על ההון של 14.5% בשנת 2017; עמידה בדרישות ההון של בנק ישראל כבר בסוף 2013 (שנה לפני המועד הנדרש), עלייה בהכנסות של 8% בשנה - וכל זאת תוך שמירה על רמת הוצאות נמוכה ועל יחסי יעילות של 55% (בהשוואה ל-70% בממוצע המערכת).

עליות בולטות נרשמו היום במניות הסלולר סלקום ופרטנר . גם כיל בלטה בעלייה חדה על רקע הזינוקים במחירי הסחורות החקלאיות בעולם.

דסק"ש , מקבוצת אי.די.בי . של נוחי דנקנר במוקד, לאחר שעדכנה אתמול כי התקבל אצלה מכתב מטעם בעל מניות שלה בדרישה כי תגיש תביעה נגד חברי הדירקטוריון שלה בקשר להשקעותיה ב"מעריב ". ‏‎‎דסק"ש רכשה את בשליטה בעיתון "מעריב" מידי זקי רכיב ועופר נמרודי לפני יותר משנה, ועד עתה השקיעה בחברה למעלה מ-300 מיליון שקל ברכישת מניות‏ השליטה, רכישת אג"ח של "מעריב" והעמדת הלוואות לעיתון המצוי בקשיים. (לסיפור המלא)

החברה לישראל הודיעה היום כי מיזם ייצור המכוניות שלה בסין שמכונה "קורוס" התקשר בהסכם מימון עם קונסורציום של בנקים זרים למימון הפרוייקט בהיקף של כ-470 מיליון דולר. הכספים נועדו לממן את הקמת המפעל שייצר 150 אלף מכוניות.

אודיוקודס דיווחה על תוצאותיה לרבעון השני, כשהכנסותיה הסתכמו ב-31 מיליון דולר. בשורה התחתונה דיווחה אודיוקודס כי ההפסד הנקי ברבעון הסתכם ב-2 מיליון דולר, או 5 סנט למניה, במונחי GAAP. זאת לעומת הפסד נקי של 1.6 מיליון דולר, או 4 סנט למניה ברבעון הראשון של 2012, ורווח נקי של 4 מיליון דולר, או 9 סנט למניה בדילול מלא ברבעון השני של 2011.

הצעת הרכש של קבוצת דלק אשר בשליטתו של יצחק תשובה, לרכישת יתרת מניותיה של דלק אנרגיה (כ-12.36% מסך המניות) ולמעשה מחיקתה מהמסחר בבורסה - נכשלה אתמול. זאת, לאחר שהתקבלו בחיוב הצעות למכירת רק כ-278 אלף ממניות דלק אנרגיה - פחות מנדרש כדי שהקבוצה תוכל לבצע רכישה כפויה על יתרת הניצגים.

בבילון צפויה לפרסם את דוחותיה הכספיים בשבוע הבא, ב-31 ביולי. בבנק איגוד מעלים לקראת פרסום הדוחות את תחזיותיהם וצופים כי החברה תציג צמיחה של כ-185% בהכנסותיה בהשוואה לאשתקד וגידול של כ-29% לעומת הרבעון הקודם. באיגוד מעריכים כי הרווח הנקי המתוקנן יהיה כ-55 מיליון שקל, וממשיכים להמליץ "קניה" על מניית בבילון במחיר יעד של 55 שקל.

[לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח][לפורטל הפיננסי]