הדולר לא עוצר: המטבע האמריקני המשיך היום (ג') לעלות ב-0.56% לשער יציג של 4.064 שקלים, בעוד האירו עלה בשיעור דומה ב-4.919 שקלים. נציין כי הפעם האחרונה בה ננעל שערו היציג של הדולר מעל 4.05 שקלים היה ב-20 במאי 2009.
בנק ישראל פרסם אתמול בערב את החלטת הריבית המרכזית לחודש אוגוסט, שנותרה (כצפוי) ללא שינוי - ברמה של 2.25%. בד בבד עם פרסום ההחלטה, הוציאה הוועדה המוניטארית של בנק ישראל הודעה המגישה את חוסר הוודאות בנוגע למדיניות הפיסקאלית של הממשלה, מטיל ספק בנוגע ליעד הגירעון החדש ("ידרוש העלאת מסים"), ומציין כי ישנו "חשש לשחיקה באמינות הפיסקאלית" של הממשלה.
ובאשר למדיניות הפיסקאלית, גורמים במשרד האוצר מסרו ל"גלובס" כי הם נערכים לתרחיש שבו תקציב המדינה ל-2013 לא יוגש עד סוף השנה - בין אם בגלל האפשרות שהבחירות יוקדמו, ובין אם בגלל שראש הממשלה, בנימין נתניהו, יעדיף שלא להגיש תקציב שיהיה בין הקשים שידעה ישראל בשנים האחרונות. לפי הנתונים המעודכנים של אגף התקציבים שנחשפו ב"גלובס", ללא צעדים אלה עלול הגירעון להגיע ב-2013 ל-5.8% תמ"ג, לעומת יעד של 3% תמ"ג (הפרש של 28 מיליארד שקל).
באסיה פורסם היום כי מדד מנהלי הרכש בסין עלה בחודש יולי לרמתו הגבוהה ביותר מאז פברואר 2012 - כך לפי סקר הבנק HSBC, אשר פורסם הבוקר. לפי נתוני HSBC, עלה מדד מנהלי הרכש (PMI) לרמה של 49.5 נקודות ביולי, לעומת רמה של 48.2 בחודש יוני (לפי אומדן הבנק, ולא האומדן הרשמי של ממשלת סין). בכך, מתקרב המדד לרף 50 הנקודות - אשר מעליו, מצביע הנתון על התרחבות הכלכלה. העלייה במדד נבעה מזינוק במדד היצוא, שעלה לרמה של 51.2 נקודות - הגבוהה ביותר מאז אוקטובר 2011.
משבר החוב באירופה חזר אתמול לבמה והרעיד את שוקי המניות. תשואות האג"ח הספרדיות ל-10 שנים נסקו אתמול לשיא של כמעט 7.5%, תשואה המעלה ספקות לגבי יכולותיה למחזר חובות. בד בבד, אתמול פורסם כי התמ"ג במדינה התכווץ בכ-0.4% ברבעון השני (בהשוואה לרבעון הראשון) וכי מחוז מוריסה במדינה קרס (לאחר קריסת מחוז ולנסיה בסופ"ש), והגיש בקשה לסיוע מהממשלה, שתצטרך להזרים יותר מ-18 מיליארד אירו לחילוץ המחוזות המתקשים במדינה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.