לאחר מסע מימושים בהיקף של מאות מיליוני שקלים בקנדה, גרמניה, שוויץ וארה"ב, פועלת אלקטרה נדל"ן לממש נכסים גם בישראל. אחרי ששכרה ברוקר בינלאומי למכירת חלקה במגדל אלקטרה בתל אביב, לפי שווי של כ-1.5 מיליארד שקל, בוחנת החברה גם את מכירת המלון שהקימה בפרויקט One Sea בעיר, תמורת כ-350 מיליון שקל. נכון להיום לא מתקיים מו"מ למכירת המלון.
אלקטרה נדל"ן, מקבוצת אלקו החזקות של גרשון זלקינד, נמצאת בתקופה מאתגרת. בינואר 2011 עבר המנכ"ל שלמה שרף, שהיה אחראי למסע הרכישות האגרסיבי של החברה, לחיקה החם של קבוצת עזריאלי, ושי וינברג, שהחליף אותו בתפקיד ושימש עד אז סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברה, קיבל לידיו חברה ממונפת בהלוואות ענק, שחולשת על נכסים שבחלקם נרשמה ירידת שווי בעקבות המשבר בשווקים.
פרויקט Sea One ברחוב הרברט סמואל 42 בתל אביב נבנה על שטח של ארבעה דונמים ונרכש במסגרת מכרז לפני יותר מ-10 שנים מידי עיריית תל אביב-יפו. מלבד המלון, בפרויקט קיימים מבני מגורים, שטחי מסחר וחניון ציבורי. כחלק מהאישורים שקיבלה לתב"ע עם 450% בנייה, התחייבה אלקטרה נדל"ן להקים שטח קהילתי בשטח של 350 מ"ר.
ישרוטל שוכרת את המלון
אלקטרה נדל"ן מחזיקה ב-50% מהפרויקט, המתנשא לגובה של 23 קומות, ושותפתה היא חברת אורנים שבשליטת מנחם אורן, יזם נדל"ן הפעיל באזורי ביקוש כגון חוף הים בת"א והרצליה. מדובר בנכס ייחודי, שכן הפעם האחרונה
שבה הוקם מלון יוקרה באזור הטיילת ת"א הייתה בשנת 1991.
המלון נקרא "רויאל ביץ' ת"א" והוא כולל 230 חדרי מלון. באוקטובר 2010 נחתם הסכם להשכרתו לרשת ישרוטל. חוזה השכירות הוא ל-16 שנה, וכולל שתי אופציות להארכת ההסכם בתשע שנים נוספות. המלון צפוי להיפתח בתחילת השנה הבאה, כשישרוטל תשלם דמי שכירות מינימליים של כ-16 מיליון שקל בשנה או אחוזים ממחזור המכירות של המלון, הסכום הגבוה מבין השניים. כמו כן תנהל ישרוטל את השטחים הציבוריים של שטחי המגורים הצמודים למלון תמורת אחוזים ממחזור ההכנסות שיתקבלו מדמי הניהול.
חלק המגורים בפרויקט הציב רמות שיא במחירי דירות היוקרה בתל אביב. האוליגרכים ואלרי קוגן ואלכסנדר משקביץ' רכשו שני פנטהאוזים ב-110 ו-112 מיליון שקל בהתאמה. כמעט כל הדיירים בבניין אינם תושבים מקומיים, ונכון לסוף שנת 2011 נמכרו 49 מתוך 57 דירות בפרויקט, תמורת סכום כולל של 408 מיליון שקל.
פרויקט Sea One של אלקטרה נדל"ן בטיילת מצטרף למגדל אלקטרה שברחוב יגאל אלון 98 (שם היא מחזיקה ב-25%) ולעוד פרויקטים מוצלחים שהחברה הקימה בישראל. בשנים 2003-2007 החברה רכשה ברחבי העולם נכסים רבים תוך נטילת אשראי גדול, ולכן היא נדרשת כיום לבצע מימושי נכסים. אג"ח אלקטרה נדל"ן נסחרות בתשואה של עד 13%, והמניה נחתכה בכ-70% בשנה האחרונה, למחיר המשקף לחברה שווי של 135 מיליון שקל בלבד. לחברה התחייבויות בהיקף של 3.2 מיליארד שקל (כולל אלה של חברות הבנות), ומתוכם חוב של כ-600 מיליון שקל לארבע סדרות אג"ח.
החברה לא נדרשה לפרסם דוח מקורות ושימושים לשנתיים הקרובות, אך ציינה שהיה לה עודף של התחייבויות שוטפות על נכסים שוטפים בהיקף של 773 מיליון שקל. אמנם לחברה די מזומנים להחזר חובותיה עד סוף השנה, אך האתגר הגדול יגיע בשנה הבאה, אז תצטרך לפרוע 531 מיליון שקל ועוד 267 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2014. בשורה התחתונה מבהירה החברה כי "יש בידיה מקורות מספיקים לפירעון התחייבויותיה".
באלקטרה דווקא רוכשים: השקיעה 51 מ' ש' בחופרי השרון
בזמן שאלקטרה נדל"ן פועלת לשלם את חובותיה בזמן, החברה האחות אלקטרה דווקא מתרחבת. היום דיווחה החברה על אישור הדירקטוריון להסכם שעליו חתמה בשבוע שעבר לרכישת 51% מחברת חופרי השרון תמורת 51 מיליון שקל.
אלקטרה עוסקת בייצור והתקנת מערכות מיזוג אוויר מרכזי, מעליות, ומוצרי תשתית חשמליים. את 2011 סיימה החברה עם הכנסות של 2.8 מיליארד שקל ורווח נקי של 128 מיליון שקל. זאת בהמשך לרווח מצטבר של כ-250 מיליון שקל בשנים 2009-2010.
חופרי השרון היא חברה פרטית להנדסה אזרחית, שעוסקת בענף
התשתיות והפיתוח, ומבצעת פרויקטים רחבי היקף בתחומי הכבישים, עבודות עפר, גישור, מנהרות, בנייה, ביוב, תחנות שאיבה ותשתיות פיסיות בישראל. את 2011 סיימה עם הכנסות של 368 מיליון שקל ורווח נקי של 21 מיליון שקל.
החברה נמצאת בבעלות אייל גבאי, המכהן בתפקיד המנכ"ל. גבאי ייסד את החברה בשנת 1989, עם סיום שירותו הצבאי, לאחר שצבר ניסיון רב בתחום בעבודה עם אביו, דוד גבאי, קבלן עצמאי. מאז, החברה השתתפה וזכתה במכרזים גדולים ודומיננטיים של פרויקטי תשתית מורכבים.
אתמול דיווחו אלקטרה ופאנגאיה נדל"ן כי חתמו על הסכם למכירת 70% מזכויותיה בפרויקט מגדל W בפארק צמרת בת"א תמורת 156 מיליון שקל. הרוכשת, קבוצת רכישה, שכבר העבירה 125 מיליון שקל לחשבון הנאמנות של הפרויקט, תקבל 134 יח"ד וחלק יחסי במרתפי החניה והמחסנים שבפרויקט. מגדל W אמור להתנשא לגובה של 43 קומות.
היום אישרה מידרוג דירוג גבוה של A1 לקראת הרחבת אג"ח החברה בהיקף של עד 60 מיליון שקל. כלכלני מדרוג ציינו כי לחברה מעמד עסקי מוביל בענף הקבלנות בישראל בכלל, ובתחום המערכות
האלקטרו-מכאניות בפרט, וכן היקף פעילות רחב ומגוון התומך ביציבות ההכנסות והרווחים לאורך זמן. צבר ההזמנות של החברה מסתכם ב-6.6 מיליארד שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.