המסחר במט"ח התאפיין היום (ג') בהמשך מגמת ההתחזקות של השקל מול המטבעות המרכזיים. הדולר היציג נחלש בכ-0.94% וננעל בשער של 3.997 שקלים ואילו האירו נחלש גם הוא וירד בכ-0.9% לרמה של 4.9 שקלים.
חזי ינושבסקי, ראש מחלקת המחקר ב-ATRADE מעריך כי "התיקון בצמד צפוי להימשך עד אזור ה-4 שקלים לדולר לפחות, רמה אשר אמורה לשמש כתמיכה. שבירה מתחת לרמה זו תאותת על חולשה מתמשכת וסביר שתוביל להמשך ירידות לכיוון אזור 3.97. אם רמת התמיכה הפסיכולוגית של 4 שקלים לדולר לא תישבר, נוכל לצפות לחידוש העליות של הצמד, חזרה לכיוון ה- 4.10 שקלים לדולר".
הכלכלן הראשי של דש בית השקעות, אלכס זבז'ינסקי, מעריך שבנק ישראל ימשיך להוריד את הריבית בחודשים הקרובים. "בשבוע שעבר המשיכו לרדת במהירות ציפיות הריבית. הריבית ל-3 חודשים בעוד 3 חודשים מגלמת ריבית של 1.75% בעוד 3 חודשים. לאחר שהנגיד הביע תמיכה ואמון בצעדי הממשלה, תתאפשר להערכתנו הורדת ריבית לרמה של 1.75% בחודשים הקרובים, כאשר כבר בסוף אוגוסט צפויה הורדה ל-2%", כותב זבז'ינסקי בסקירתו השבועית.
ההתבטאויות האחרונות באשר לאפשרות להקלה מוניטרית בארה"ב ובאירופה נותנות את אותותיהן על המטבעות המרכזיים בעולם. באירופה, ייתכן שנגיד ה-ECB מריו דראגי יפעל להזרמת הון נוסף לבנקים או לרכישת אג"ח ממשלתיות, ובארה"ב מצפים מחר להכרזה של ה'פד' על תוכנית הקלה כמותית שלישית (QE3).
משה שלום, ראש מחלקת המחקר ב-FXCM: "גם טכנית, וגם פונדמנטלית, לדולר שקל יש עכשיו יותר סיבות לייצר מגמה יורדת, מאשר עולה, כאשר רמת המחיר סביב 3.97 (המהווה שילוב של רמת תמיכה היסטורית, ורמת תיקון 50%), מהווה כרגע את היעד המועדף לכל התנועה. חשוב לזכור כי הנגידים כולם מעוניינים ביצירת אוירה חיובית, ובקידום שוק ההון בארצם. ולכולם אותה תפיסה מונטארית: להדפיס, או לגרום לאחרים לבזבז כסף, כדי לחסום כל פעם מחדש, את הפרצות שהמשבר הזה מייצר".
[לפורטל הפיננסי][לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.