הדולר נחלש ב-0.6% ושערו היציג נקבע על 3.97 שקל

השער היציג של הדולר ננעל מתחת לרמת ה-4 שקל ■ האירו לעומת זאת התחזק ושערו היציג נקבע על 4.916 שקל ■ היום פרסם בנק ישראל את הפרוטוקלים של דיוני הריבית

המסחר בזירת המט"ח התנהל היום (ב') עם התחזקות השקל אל מול הדולר, מנגד, הוא נחלש אל מול האירו. המטבע האמריקאי נחלש היום ב-0.7% ושער היציג נקבע על 3.979 שקל לדולר. האירו לעומת זאת התחזק היום ב-0.45% ושערו היציג נקבע על 4.916 שקל לאירו.

היום פרסם בנק ישראל את הפרוטוקלים של דיוני הריבית שלו לחודש אוגוסט מהם עולה שכל 6 חברי הוועדה המוניטארית הצביעו על הותרת הריבית ללא שינוי. נזכיר שלפני כשבועיים הותיר הבנק את הריבית במשק על 2.25% לאחר שהוריד את הריבית ב-0.25% בחודש יולי.

בבנק ישראל מציינים כי קיימת אי בהירות באשר לקצב הצמיחה של המשק בחודשים האחרונים, כאשר נתוני הייצוא המצביעים על ירידה חדה של 13% בחודש יוני הינם חריגים בהיקפם ולא ברור האם מדובר בשינוי מגמה או בנתון חד פעמי. על פי בנק ישראל, הנתונים משוק העבודה שנוספו מאז הדיון המוניטרי האחרון מעלים את האפשרות שנבלם השיפור בשוק זה.

בגזירה האירופית, ניסו מנהיגי ספרד ואיטליה במהלך סוף השבוע להרגיע את הדיבורים על כך שהמדינות שלהם יצטרכו לבקש חבילת סיוע מלאה בגלל המצב הכלכלי שלהן. ראש ממשלת איטליה מריו מונטי אמר שהמדינה שלו זקוקה לסיוע מוראלי ולא לסיוע פיננסי.

בספרד, ניסה שר האוצר לואיס דה-גווינדוס לטעון שהמדינה שלו לא צריכה חבילת סיוע בעתיד הקרוב ואמר שהמדינה יכולה לעמוד בכל ההתחייבויות שלה עד סוף השנה, ושהיא יכולה להמתין עד התבהרות העניינים בנוגע לחבילת חילוץ מגוש האירו. "האוצר מצליח לממן את עצמו בשווקים בצורה יחסית טובה, בהתחשב בנסיבות", אמר דה-גווידוס בראיון לעיתון מקומי.

"התחזקות היורו תמכה בייסוף מחודש של השקל אל מול הדולר בשוק המקומי", כתב ורד יצחקי, מנכ"ל פריקו, בסקירה שלו. "אולם אופוריה זו עשויה להתברר כזמנית כאשר יוחמר מצבן של אחת המדינות המצויות במשבר חובות עמוק כדוגמת ספרד, פורטוגל ויוון. השווקים נמצאים במצב עדין, כאשר כל נתון או שמועה עלולים להפר את האיזון הקיים ולגרור לתנודתיות בשערים, כאשר פוטנציאל היחלשות היורו עדיין לא מוצה והוא עשוי לשוב ולהיחלש לעבר רמת 1.20-1.18".

בבריטניה מעריכים היום שהבנק המרכזי של המדינה יודיע ביום רביעי על כך שהכלכלה המקומית נמצאת במצב של קיפאון וזאת במסגרת דוח על האינפלציה שהוא יפרסם. בשל כך הצפי הוא שהבנק יוריד את תחזית הצמיחה והאינפלציה של המדינה לרבעון השלישי.

[לאתר המט"ח]