הדולר נחלש בסיום ב-0.25%: "ב"י פועל להחלשת הדולר"

האירו המשיך להיחלש מול השקל וננעל ב-4.94 שקלים ■ קיימת ציפייה דרוכה בשווקים לפעולות מרחיבות שישיקו הבנקים המרכזיים ■ בנק ישראל סבור שדרושות גזירות נוספות

המסחר במט"ח נחתם היום (ד') בהתחזקות של השקל מול המטבעות המרכזיים, כאשר הדולר נחלש בכ-0.25% ושערו היציג נקבע על 3.997 שקלים, והאירו נחלש בכ-0.45% וננעל ב- 4.94 שקלים.

בזירה העולמית המשקיעים שואבים עידוד מהציפיה הדרוכה כי הבנקים המרכזיים באירופה וארה"ב יכריזו על פעולות מרחיבות נוספות, במרכזן רכישות אג"ח. הציפיה הדרוכה מביאה עימה סנטימנט חיובי שנמשך בשווקים כבר מספר ימים.

בתוך כך, התגברו הקולות בארה"ב של מחנה התומכים במדיניות מוניטרית מרחיבה. אריק רוזנגרין, נשיא הפדרל ריזרב בבוסטון קרא אמש ל'פד' לבצע פעולות שיתניעו את הכלכלה המדשדשת, תוך שהוא מציין כי סביר להניח שללא פעולות מוניטאריות מרחיבות, שיעור האבטלה יגדל והצמיחה תקטן. בראיון ל-CNBC רוזנגרין טען כי אחת הפעולות יכולה להיות סבב נוסף של רכישות אג"ח וכי הוא אינו חושש מההשלכות האינפלציוניות של פעולה זו.

ולאן נושבת הרוח בישראל? חרף העובדה שמוקדם יותר השבוע אושרו בכנסת הגזירות הכלכליות, נגיד בנק ישראל סטנלי פישר לא מסתפק בכך וטוען כי הקיצוצים והמסים אינם מספיקים. בדוח המדיניות המוניטארית שפרסם אמש בנק ישראל נכתב כי "בתקציב המדינה ל-2013 נדרש קיצוץ משמעותי, על מנת שלא לחרוג מתקרת ההוצאות הקבועה בחוק ומאפשרת גידול ריאלי ניכר של כ-5% בהוצאה הציבורית".

"לחצי בנק ישראל, וההופעות האישיות של הנגיד פועלים שוב להחלשת הדולר מול השקל", טוען משה שלום, מנהל מחלקת המחקר של FXCM. "בשלב זה נראה שמתפתחת מגמה חוסר כיוונית (דשדוש) סביב רמת המחיר של 4 שקלים.

"הדשדוש נובע בעקר מן הצורך הברור, של עיכול התנועות החדות של התקופה האחרונה. כרגע הדולר צפוי להמשיך להיחלש אל מתחת לרמת ה-4, אל עבר היעדים הבאים של 3.88 שקל ו-3.90 שקל. חזרה מעל 4 תשנה במקצת את המהלך של הטווח הקצר, אבל בינתיים לא את המהלך המגמתי היורד כולו", מוסיף שלום.

"בזירה המקומית, הצמד שקל-דולר יושפע מההתרחשויות באירופה, כאשר התחזקות של הדולר מול האירו תוביל להתחזקות הדולר-שקל אל מעבר ל-4 שקלים, עד לרמת 4.06-4.10 שקלים, שם ייתקל בהיצעי מט"ח גבוהים שיבלמו את המשך הראלי", מציינת מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים ורד יצחקי.

בתוך כך, גירעון הממשלה בפעילותה התקציבית הסתכם בחודש יולי ב-1.7 מיליארד שקל, כך לפי אומדני חטיבת מידע ניהולי באגף החשב הכללי שהתפרסמו אמש. עוד נודע כי סך גביית המסים מתחילת השנה נמוך בכ-3% מהתקופה המקבילה אשתקד.

במחלקת המחקר של ATRADE מציינים כי יתכן כי הצמד דולר-שקל ירד שוב לבדוק את אזור פיבונאצ'י 61.8% ( 3.9370 ). "פריצה ונעילה יומית מעל 4 שקלים לדולר עשויה להזניק את הצמד אל עבר אזור 4.10 שקלים", הם מציינים.