כשאני אוסף את הבן שלי מבית ספר, ועוד מעט זה יחזור, אני צריך לספק לו מדי פעם אתגרים קולינריים. אשמתי. מי שמגדל את בנו על הבר של עזרא בבר-בוניה, ובכל שאר מאורות והיכלי האוכל של העיר והארץ, שלא יתפלא אם יום אחד יקום החציל על הגנן ויטען שלא בא לו פלאפל היום. מזל שהוא מנומס ועדין-נפש, אז זה לא קורה הרבה.
אחד המקומות שהכי מצאו חן בעיני הג'וניור שלי הוא "המעורב" - המקום של איתי הרגיל, האח הצעיר לבית הרגיל הכולל גם את ליאור (מבעלי בר המנזר), שאותו פתח לפני שנה יחד עם מעוז אלונים, שותפו לבסטה ולקפה אירופה. המעורב הוא גרסתם של השניים לאופנת הגורמה בפיתה הפושה בעירנו הנאווה.
לזכותם ייאמר שלמרות השמועות הגורסות שבזמן האחרון הפך המקום למאורה לילית של אומת בלייני אלנבי, בשעת צהריים אין לכך כל זכר ואפשר להתענג בשקט על ה"עארייס" - הקבב המעוך בפיתה שהביאו השניים מנצרת, שפה אוכלים אותו, ירחם השם, עם יוגורט. וכמובן גם על המעורב עצמו, המורכב כאן מחלקי פנים בלבד - לבבות, לב וטחול של בקר וכבש, המוגשים בפיתה עם בצל מטוגן ועמבה. אל דאגה, את זה אני אוכל, לא הילד.
צמחונים יכולים לנסות את הפנאלה הסיציליאנית, מאפה מקמח חומוס שנצרב אחר כך על הגריל ונדחף גם הוא לפיתה עם מוצרלה, עגבנייה ורוקט. קצת מוזר אבל טעים.
במרוצת חודשי פעילותו, נוספו כאן עוד כמה מנות רחוב ואפילו כמה תבשילים לפעמים, אבל אותי, אם לא אכפת לכם, הם לא ממש מעניינים כשאני בא עם הילד.
המעורב: אלנבי 97, תל-אביב. 03-5600101, א'-ו' 12:00 עד אחרון הלקוחות. שבת 19:00 עד אחרון הלקוחות
מחירים:
ערייס - 28 שקל
מעורב - 34 שקל
פנאלה - 28 שקל
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.