עקב הירידה בגירעון: וול סטריט ננעלה בעליות שערים

העודף המסחרי בסין התכווץ ביולי באופן מפתיע ל-25.1 מיליארד דולר לעומת 31.7 מיליארד דולר ביוני; הצפי להקלה כמותית בסין גובר ■ הגירעון התקציבי של ארה"ב ירד בכ-60 מיליארד דולר ■ מניות הבנקים הגדולים עמדו במוקד המסחר

המסחר בוול סטריט ננעל היום (ו') בעליות שערים וזאת אחרי הפרסום לפיו הגירעון התקציבי של המדינה הצטמק בכ-60 מיליארד דולר בחודש יולי. זה השבוע החמישי ברציפות שבו רושמת וול סטריט מגמה חיובית בתום שבוע המסחר. המסחר בתחילת היום הושפע לרעה מנתוני המאזן המסחרי בסין שהפתיעו לרעה וגרמו לנעילה שלילית בשוקי אירופה ואסיה. בזירת המאקרו התפרסמו מחירי הייבוא והייצוא.

רוב המדדים המובילים בארצות הברית ננעלו בגבוה היומי שלהם וזאת לאחר שברוב שעות היום התנהל המסחר בירידות שערים. המדדים עברו לטריטוריה חיובית רק דקות לפני נעילת המסחר לאחר שהמשקיעים התעודדות מהעובדה שהגירעון המסחרי של ארצות הברית ירד בחודש יולי בקרוב ל-60 מיליארד דולר.

היום פורסם כי העודף המסחרי בסין התכווץ באופן מפתיע ביולי ל-25.1 מיליארד דולר לעומת 31.7 מיליארד דולר ביוני. ההערכות היו אופטימיות בהרבה - עלייה לעודף של 35.2 מיליארד דולר. הייצוא עלה ב-1% בלבד בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, ואילו הייבוא צמח ב-4.7%, לעומת הצפי לעלייה של 8% בייצוא ו-7% בייבוא.

בכל הנוגע להתנהלות בנוגע למשבר החוב, בימים האחרונים מעצבי המדיניות באירופה לא מצליחים להתגבר על המחלוקות ביניהם. בעוד מריו דראגי, נשיא ה-ECB תומך ברכישות אג"ח שימתנו את עלויות המימון של ספרד ואיטליה, כמו גם מתן רישיון בנקאות לקרן החילוץ האירופית (ESM), הבנק הגרמני המרכזי (בונדסטג) מתנגד למהלכים אלה בכל תוקף.

אתמול הוריד הבנק המרכזי האירופי את תחזית התמ"ג של גוש האירו ל-(0.3%-) לשנת 2012 לעומת (0.2%-) בתחזית קודמת. הבנק צופה צמיחה של 0.6% בשנת 2013 וצמיחה של 1.4% בשנת 2014. הבנק העלה את תחזית האינפלציה של גוש האירו לשנה הנכוחית ל-2.3%, ו-1.7% בשנת 2013, לעומת תחזית של 1.8% לשנת 2013.

הגרעון המסחרי צפוי להתרחב

בשעה 15:30 התפרסמו מחירי הייבוא לחודש יולי - לא כולל מחירי הנפט - שרשמו ירידה של 0.4%, וזאת לאחר ירידה של 0.3% שנרשמה בחודש יוני. מחירי הייצוא לחודש יולי - לא כולל מוצרים חקלאיים - ירד גם הוא ב-0.3% וזאת לאחר ירידה של 1.5% שנרשמה בחודש יוני. הנתון של חודש יוני תוקן מנתון קודם של 1.4%.

בשעה 21:00 התפרסם המאזן הפדרלי של ארה"ב לחודש יולי, המודד את ההבדל בין ההכנסות וההוצאות של הממשלה. הגרעון התקציבי ירד לרמה של 69.6 מיליארד דולר מרמה של 129.4 מיליארד דולר, כשהצפי של האנליסטים היה שהגירעון ירד לרמה של 71 מיליארד דולר.

מניות הבנקים במוקד

מניות הבנקים בארה"ב ריכזו עניין, לאחר שנודע כי רגלוטורים בארה"ב הנחו חמישה בנקים גדולים בארה"ב, כולל בנק אוף אמריקה , גולדמן זאקס , סיטי ו-JP מורגן , לפתח תוכניות להתמודדות עם קריסה אם הם יאלצו להתמודד עם בעיות רציניות, תוך שימת דגש כי הם לא יוכלו להסתמך על עזרה ממשלתית.

מניית ריסרץ' אין מושן תרכז עניין על רקע דיווח כי IBM התעניינה ברכישת חטיבה שלה.

המנייה של חברת ATP (סימול: ATPG) המפעילה את הקידוח ברשיון "שמשון" קרסה היום ב-72.5% והמחיר שלה נקבע בתום המסחר על 0.36 דולר למנייה. זאת עקב האפשרות שהחברה תיאלץ להודיע על פשיטת רגל בימים הקרובים.

[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]