אחרי מאבק של שנים, הצליחה חברת התרופות הגנריות ההודית סאן להשלים את רכישת תרו הישראלית-אמריקנית.
סאן ההודית, שמינתה לאחרונה ליו"ר את מנכ"ל טבע לשעבר ישראל מקוב, הציעה הצעת מיזוג לחברה במחיר של 39.5 דולר למניה במזומן, וסה"כ כ-571 מיליון דולר. לצורך אישור המיזוג, יידרש רוב של בעלי מניות המיעוט המשתתפים בהצבעה.
עסקה זו, בניגוד לקודמות, זכתה לאישור דירקטוריון תרו, אולם עדיין דרוש אישור בעלי המניות. מחיר המניה ב-NYSE עם סגירת המסחר אתמול עמד על 40.9, המגלם לחברה שווי שוק של 1.8 מיליארד דולר. כך שהמחיר הנוכחי מהווה דיסקאונט קל אך הוא גבוה ב-60% מהצעת הרכש הקודמת של סאן, שניתנה באוקטובר שעבר ונדחתה לפני חודש על ידי הדירקטוריון.
תרו הוקמה בישראל ב-1950, כתובתה הראשית היא בחיפה והיא עדיין מייצרת חלק נכבד מתוצרתה במפעלים בחיפה. סאן ההודית רכשה את השליטה (66%) בחברה ב-2010, אחרי מאבק משפטי רב שנים עם המנהלת החברה. באותה ההזדמנות אמרה סאן כי לא תסגור את מפעלי החברה בישראל או תעבירם להודו, ואכן הוסיפה והשקיעה בהם. מאידך, אמרה גם כי לא תמחוק את החברה מהמסחר, והיא עושה זאת כעת.
סאן נאלצה לשפר הצעת הרכש לאור שיפור בביצועי תרו שהובילו גם לעליה במנייתה בשנה האחרונה. הכנסות תרו למחצית השניה של 2012 עמדו על 159.2 מיליון דולר, גידול של 42.6% לעומת התקופה המקבילה. הרווח הנקי היה 62.9 מיליון דולר, גידול של 76%.
השלמת המיזוג כפופה לתנאים מסוימים המקובלים בעסקאות מסוג זה: תידרש הסכמה של 75% לפחות מבין מחזיקי המניות הרגילות. כמו כן, תידרש הסכמה של לפחות 75% מבעלי מניות המייסדים, וכן יידרש אישורם הסופי של לפחות 75% מכלל בעלי זכות ההצבעה (מניות רגילות ומייסדים גם יחד).
הסכם המיזוג אושר על ידי מועצת המנהלים של תרו בהתבסס על המלצותיה ואישורה של הועדה המיוחדת שהוקמה על ידי דירקטוריון תרו. עוה"ד אדם קליין ונועה רוזנברג-סגלוביץ, ממשרד גולדפרב זליגמן ושות' יצגו בעסקה את הוועדה מיוחדת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.