עתיד חברת התעשייה הוותיקה אקסטרא פלסטיק שנקלעה לקשיים מתקרב להכרעה. באסיפת מחזיקי אג"ח המתוכננת ליום רביעי יצטרכו הנושים להחליט אם לקבל הצעה להסדר חוב, או לשלוח את החברה לפירוק ואת 120 עובדיה הביתה.
על סדר היום של האסיפה שתי הצעות להסדר. לפי הערכות, להצעת בעלת השליטה הנוכחית, קרן קציר, סיכוי גבוה יותר להתקבל. קרן קציר מחזיקה כיום ב-42% ממניות החברה.
אקסטרא פלסטיק , שנרשמה למסחר ב-1993, מפעילה בשדרות מפעל לייצור מוצרי אריזה מפוליאתילן ומעסיקה למעלה מ-120 עובדים. קציר מציעה למחזיקים מחיקה של כ-40% מהיקף החוב, העומד על 18 מיליון שקל, המרת חלק מהחוב למניות, ותשלום היתרה בפריסה עתידית. בנוסף מתחייבת הקרן להזרים 3 מיליון שקל לחברה, ולהעניק לה הלוואה של 5 מיליון שקל נוספים, שחלקה תלוי בביצועיה של אקסטרא פלסטיק בהמשך. סביר כי גם במקרה של קבלת הסדר חלק מהעובדים יישלחו הביתה.
כחלק מההסדר הציגה החברה תוכנית התייעלות, המבקשת להגדיל את מחזורי המכירה ל-27-30 מיליון שקל ברבעון, לשפר את הרווחיות ולארגן מחדש של מצבת כוח אדם כדי לחסוך בעלויות.
ההצעה השנייה היא של פלסטו-שק מקבוצת קרגל, הנסחרת בבורסה לפי שווי שוק של כ-75 מיליון שקל ועוסקת גם היא בייצור ושיווק יריעות, שקיות ואריזות מפוליאתילן. החברה מציעה למחזיקים ויתור על חלק מהחוב ופריסתו מחדש.
אולם, בחברה ובסביבתה יש החוששים מהשלכות השתלטות חברה מתחרה על המשך פעילותה. משרד עו"ד קליר-בנימני מייצג את נאמן האג"ח ומעיין פז משמש כנציג המחזיקים.
אקסטרא פלסטיק נקלעה לקשיים תזרימיים אחרי שמיצתה את מסגרות האשראי שהועמדו לה ולא הצליחה לגייס חדשים. מצבה הפיננסי לא איפשר לה לעמוד בהתחייבויותיה, וביניהם תשלום של כמחצית הסכום אותו היא חייבת למחזיקי האג"ח בחודש מאי.
בשל מצבה, בתקופה האחרונה היא פעלה למציאת מקורות מימון, ובחנה אפשרות לצרף שותפים עסקיים, אולם אלה לא צלחו. בעקבות כך, נכנסה החברה לדיונים על הסדר חוב מול המחזיקים.
נושיה המובטחים הגדולים של אקסטרא פלסטיק הם בנק לאומי ובנק בינלאומי, עם חובות של כ-16 מיליון שקל לכל אחד, ודיסקונט ומרכנתיל עם חובות של 2-2.5 מיליון שקל לכל אחד.
לאומי גם מחזיק היום בכ-40% מהונה של אקסטרא פלסטיק, אחרי שמי שהחזיק יחד עם קרן קציר בחברה, האחים יחיאל ויעקב טייטלבאום, לוו מהבנק כ-7 מיליון שקל כנגד שיעבוד מניותיהם ובהמשך החליטו להותיר את המניות בידי הבנק.
גיל גרואר, שמונה באחרונה למנכ"ל אקסטרא פלסטיק, אמר היום כי "אני מקווה שמחזיקי האג"ח יגלו אחריות וציונות. למרות שהם נתנו כסף וקשה לבוא אליהם בטענות, זו הקריאה שלי אליהם, משום שיכאב הלב אם המפעל ייסגר".
לדברי גרואר, "עומדות לפני המחזיקים שתי הצעות, אחת של פלסטו-שק, המתחרים שלנו, שנראה שההצעה שלהם לא אמיתית. והאפשרות השניה היא הסדר מול בעלת השליטה, קרן קציר. הסכם מולה היא הרע במיעוטו, ונותן סיכוי לקיום העסק כעסק חי. אנחנו מפסידים הרבה פחות ממה שהפסדנו בשנתיים האחרונות ושומרים על אותו מחזור מכירות. יש לנו צבר הזמנות יותר גבוה מתמיד, אבל אנחנו פשוט לא יכולים לספק אותו כי אין כסף לקנות חומרי גלם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.