קופרלי ובר זכו במכרז המינהל ב-51.5 מ' ש'

ועדת המכרזים של מינהל מקרקעי ישראל הכריזה היום על הזוכה באחד המכרזים הבולטים במרכז - מכרז לתכנון מתחם הקאנטרי קלאב בעיר אזור עם פוטנציאל לבניית 200 יח"ד חדשות

ועדת המכרזים של מינהל מקרקעי ישראל הכריזה היום על הזוכה באחד המכרזים הבולטים באזור המרכז - מכרז לתכנון מתחם הקאנטרי קלאב בעיר אזור עם פוטנציאל לבניית 200 יחידות דיור חדשות.

החברה שזכתה במכרז, חברת מגדלי שרונים אופק יזום ובנייה בע"מ, נמצאת בבעלות קופרלי מרדכי ואריה בר. קופרלי נמנה מבעלי רשת חצי חינם ואריה בר כיהן בעבר במספר תפקידי מפתח במגזר הציבורי בניהם מנכ"ל משרדי הפנים, התחבורה והשיכון. לא מדובר בשיתוף פעולה ראשון של השניים שפועלים יחד במסגרת חברת מגדל טופ בה מכהן בר כמנכ"ל. הצעתה של החברה במכרז עמדה על 51.5 מיליון שקל, סכום גבוה באופן משמעותי משאר ההצעות.

מדובר במתחם המשתרע על פני כ-23 דונם בין הרחובות ז'בוטינסקי ממערב, שפירא מצפון ודרך בן גוריון ממזרח. במקום שוכן מבנה קאנטרי קלאב ישן ומוזנח שאיננו פעיל היום. המכרז הינו מקב"ת וככזה היזמים שזכו בו ידרשו לפעול לשינוי ייעוד הקרקע משטח המיועד למבני ציבור ומרכז ספורט כיום לשטח המיועד למגורים. בניגוד למקב"ת רגיל במסגרתו נדרשים הזוכים במכרז להעביר רק חלק קטן מסכום הזכייה בשלב הראשון, במכרז הנוכחי על הזוכים להעביר את הסכום כולו למינהל תוך 60 יום. מדובר במשימה לא פשוטה בימים אלו וסביר להניח שהחברה הזוכה תצטרך להביא את הכסף מהבית.

במינהל מספרים שעל פי תוכנית מתאר שאושרה על ידי מליאת הועדה המקומית אזור-אור יהודה, ניתן יהיה לבנות במתחם 200 יחידות דיור ב-25 מבנים. במקביל, עתיד המתחם לכלול גם כ-7.5 דונם שיוקצו לדרכים ושטחים ציבוריים אחרים. "במכרז זה, בשונה ממכרזי ייזום אחרים", מספרים במינהל, "הגיע מינהל מקרקעי ישראל להבנה עם המועצה מקומית אזור לגבי היקף יחידות הדיור בפרויקט ואף ביצע בדיקת היתכנות מול הועדה המחוזית. מכרז היזום באזור יצא במסגרת פעילות המינהל להגדלת היצע הקרקעות למגורים במרכז הארץ".

המכרז המדובר עורר עניין לא קטן בקרב אנשי ענף הנדל"ן וכראייה לכך הוגשו אליו לא פחות מ-20 הצעות. ההצעה הזוכה, של חברת מגדלי שרונים אופק יזום ובנייה בע"מ, עמדה על כ-51.5 מיליון שקל שהם 184% יותר ממוצע ההצעות שהוגשו למכרז ו-35% יותר מגובה השומה של המינהל. יש לציין שההצעה הייתה גבוהה באופן משמעותי מההצעות המתחרות כך שההפרש בין ההצעה הזוכה לזו שנמצאת במקום השני עומדת על לא פחות מ-16.5 מיליון שקל. הסכום אותו הציעה החברה הזוכה מעיד על פוטנציאל המתחם ויותר מהכל על מצוקת הקרקע, במיוחד במתחמי מגורים גדולים, באזורי הביקוש.

מכיוון שמדובר במקב"ת, ניצבת בפני הזוכה במכרז עוד דרך ארוכה במסגרתה עליו יהיה לשנות ייעוד ולהעביר את התוכנית בכל וועדות התכנון. עם אישור התכנית ולאחר סיום סופי של הליך איחוד וחלוקה הנובע מהעובדה שלקרקע מספר בעלים, תוכל החברה הזוכה לבנות ולשווק את שטחי המגורים. השטחים הציבוריים יושבו למינהל בסוף התהליך ויועברו למועצה המקומית אזור.