האם סגל רחב הוא מתכון להצלחה? האם החתמות של שחקנים במהלך עונה עוזרות או מפריעות לקבוצה במאבק על תואר האליפות? האם קבוצה צעירה עדיפה על קבוצה עם ניסיון? לשאלות האלו ואחרות שקשורות בכדורגל המקצועני, מנסה לתת מענה המחקר השנתי של CIES - המרכז הבינלאומי ללימודי ספורט בנוישטאל, שווייץ.
האבחנה הכי בולטת בבדיקה של 2012 קשורה לכמות השחקנים שקבוצות נוטות לשתף במהלך העונה. לפי התוצאות של עונת 2011/12, מתברר שסוגיית "הסגל הרחב" שמנג'רים כל כך אוהבים להשתמש בה, לא בהכרח מביאה תוצאות: מהסקר עולה שככל שקבוצות שיתפו פחות שחקנים במהלך העונה, כך הן הגדילו את הסיכוי שלהן לזכות באליפות.
מנצ'סטר סיטי זכתה באליפות הפרמיירליג עם 23 שחקנים ששיתפה במהלך העונה - ארבעה פחות מהממוצע בליגה האנגלית באותה עונה. ריאל מדריד זכתה באליפות בספרד עם 25 שחקנים (הממוצע בליגה היה 27). מונפלייה היתה הקבוצה ששיתפה הכי מעט שחקנים בליגה הצרפתית, 23 בלבד (3.7 פחות מהממוצע בליגה המקומית), מה שהתברר כמתכון מצוין לזכייה בתואר; גם יובנטוס שיתפה הכי מעט שחקנים בעונה שעברה (25, לעומת ממוצע של 27.9 בליגה) כדי לזכות בסרייה A; בורוסיה דורטמונד דורגה במקום הלפני אחרון מבחינת כמות שחקנים ששיתפה (23 לעומת ממוצע של 26.4) כדי לזכות באליפות הבונדסליגה.
הקבוצות ששיתפו הכי הרבה שחקנים במהלך העונה בחמש הליגות הבכירות, היו גם הקבוצות שסיימו את העונה בחלק התחתון של הטבלה או בשולי המרכז: ראיו ויאקנו - 32 שחקנים (ספרד); ק.פ.ר - 35 שחקנים (פרמיירליג); לוריין - 33 שחקנים (צרפת); וולפסבורג - 36 שחקנים (גרמניה); צ'זנה - 34 שחקנים (איטליה).
קבוצות שזכו באליפות בסוף השנה גם התבררו ככאלו שוויתרו כמעט לחלוטין על רכש "משמעותי" (רכש שגם קיבל דקות משחק בהמשך העונה) במהלך חלון ההעברות החורפי: ריאל מדריד, מונפלייה, דורטמונד - לא הביאו אף שחקן בחלון ההעברות של ינואר; מנצ'סטר סיטי התחזקה בשחקן אחד בלבד בדרך לזכייה בפרמיירליג; יובנטוס צירפה 3 שחקנים - עדיין הרבה פחות מהממוצע בליגה האיטלקית שעמד על 4.25.
בעונה שעברה התברר מעל לכל ספק שלקבוצות צעירות יותר יש סיכוי גבוה יותר במירוץ האכזרי אחרי תואר האליפות. בשונה מעונות קודמות, דווקא הקבוצות שהורכבו מסגלים צעירים היו אלו שזכו בתואר - מנצ'סטר סיטי זכתה בפרמיירליג עם גיל ממוצע על המגרש של 25.9 (הקבוצה ה-14 הכי צעירה בפרמיירליג), ריאל מדריד זכתה עם גיל ממוצע 26.18 (הקבוצה ה-14 הכי צעירה בליגה); יובנטוס זכתה עם גיל 28.03 (מקום 11); מונפלייה לקחה אליפות בצרפת עם גיל ממוצע 26.34 (מקום 11); דורטמונד זכתה בתואר עם גיל ממוצע של 24.49 (הקבוצה ה-17 והלפני אחרונה הכי צעירה בבונדסליגה).
איטליה ממשיכה להיות הליגה הכי זקנה מבין 5 הליגות הבכירות, עם גיל ממוצע של 28 לשחקנים על המגרש בעונת 2011/12, לפני אנגליה (26.9), ספרד (26.6), צרפת (26.1) וגרמניה שסוגרת את הרשימה כליגה הכי צעירה (25.6).
הקבוצה הכי מבוגרת בעונה שעברה בין 5 הליגות הבכירות: לבאנטה הספרדית - 30.45; הקבוצה הכי צעירה: טולוז הצרפתית - 24.02.
הפרופיל הממוצע לקבוצה המשתייכת לאחת מ-5 הליגות הבכירות באירופה בעונת 2011/12 נראה כך: הגיל הממוצע של השחקנים על המגרש הוא 26.6; היא שיתפה במהלך העונה בממוצע 27 שחקנים; והיא צירפה במהלך חלון ההעברות של ינואר 3.41 שחקנים שגם קיבלו דקות בהמשך העונה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.