הדולר היציג נחלש ל-4.02 ש'; "עשוי לרדת ל-3.92 ש'"

הדולר נחלש ב-0.25% מול השקל והאירו התחזק בכ-0.74% ונסחר סביב 4.998 שקלים ■ המשקיעים בעולם ממתינים לפרסום פרוטוקולי הריבית של ה'פד' מחר

המסחר במט"ח מתנהל היום (ג') בהתחזקות השקל מול הדולר אך בהחלשותו מול האירו. הדולר היציג נחלש מול השקל ב-0.25% לרמה של 4.02 שקלים ואילו האירו מתחזק ב-0.74% והיציג נקבע על 4.998 שקלים.

ארי מיצזווינסקי, אנליסט בקבוצת ההשקעות של USG capital , מעריך כי "יו"ר הפדרל ריזרב בן ברננקי לא יכריז על שינויים מוניטאריים בכנס של בכירי הבנקים המרכזיים בעולם, בג'קסון הול, ארה"ב. חשוב להזכיר כי בשנתיים האחרונות, ברננקי בחר להכריז על שינויים מוניטאריים גדולים במעמד הכנס הזה אשר נחשב לכנס הגדול והחשוב ביותר עבור קברניטי הכלכלה העולמי. הסיבות לכך, הם הנתונים האחרונים שמראה על התאוששות בכלכלה האמריקנית".

באשר למסחר בדולר-שקל מציין מיצזווינסקי "רמת התמיכה המשמעותית הניצבת באזור ה- 4 שקלים לדולר, תיבחן כבר בתחילת השבוע. שבירה של רמה זו, תאותת על חולשה של הדולר. במקרה כזה ניתן יהיה לצפות להמשך הירידות אל עבר אזור ה-3.9 שקלים לדולר ".

אמש ננעלו הבורסות באירופה ובארה"ב במגמה שלילית לאחר שהבנק האירופי המרכזי (ECB) הכחיש את הדיווחים שפורסמו בעיתון הגרמני "דר שפיגל", לפיהם בכוונתו להשתמש ב"בזוקה" חדשה שמטרתה להציב רף עליון לתשואות האג"ח הממשלתיות. זאת, בניסיון להילחם בעלויות המימון הגואות של ספרד ואיטליה.

ב-ATRADE מעריכים כי כל עוד לא היו תנועות חדות בשווקים, הצמד המקומי ימשיך לדשדש מעל ה-4 שקלים לדולר. שבירה של רמה זו תאותת על חולשתו של הדולר. במקרה כזה ניתן יהיה לצפות להמשך הירידות אל עבר אזור ה- 3.98 שקל לדולר לפחות. שבירה של התחתית האחרונה אשר נקבעה באזור 3.94 שקל לדולר עשויה להצביע על הפסקת המגמה השוורית ואף להחלשות לרמה של 3.92 שקלים.

כעת, המשקיעים ממתינים בדריכות לקראת פרסום פרוטוקולי הריבית לחודש אוגוסט של ה'פד', שיפורסמו מחר. האם לאור הדשדוש בשווקים והנתונים הכלכליים החלשים חברי ועדת השוק הפתוח של הבנק המרכזי האמריקני יתרכחו וירמזו על צעדים מוניטארים חדשים במרכזם סבב נוסף של רכישות אג"ח? את זאת נדע מחר.

בתוך כך, צפוי השבוע ראש ממשלת יוון, אנטוניס סמארס, לפגוש את מנהיגי אירופה בניסיון להקל מעט את ההתחייבויות התקציביות והרפורמות המבניות של ממשלתו להעביר. מחר (רביעי) יפגוש סמארס בז'אן-קלוד יונקר, ראש ממשלת לוקסמבורג, העומד גם בראש ועידת שרי האוצר של גוש האירו.

ומה לגבי השוק המקומי? נראה כי המשקיעים מתקשים לסגור את הפער שנוצר מול הבורסות בעולם ואף מאמינים בירידות. זאת, מאחר ומנתוני יתרות השורט שפרסמה הבורסה, עולה כי המשקיעים הגדילו את יתרות השורט על המניות הנסחרות במדד ת"א 25 לרמה של לכ-1.245 מיליארד שקל בשבוע שהסתיים ב-16 לאוגוסט, גידול של כ-40% לעומת יתרות שורט של כ-887.4 מיליון שקל בשבוע הקודם.

היום צפויים ראשי משרד האוצר, בנק ישראל והרשות לניירות ערך להתכנס ולדון בתרחישים השונים של משבר החוב האירופי על המשק המקומי. בתרחיש הגרוע ביותר, הצופה התפרקות מוחלטת של גוש האירו, הבכירים חוזים כי הגרעון בישראל יזנק ל-8% ביחד עם שיעור האבטלה.