ת"א סגרה בירידות; רציו זינקה 7.7%, בבילון צנחה 9%

ועדת צמח תאפשר לשותפויות הגז לייצא יותר מ-50% מהעתודות ■ ירידות בשוקי אירופה ■ מחזור המסחר הסתכם בכ-827 מיליון שקל

המסחר בבורסה באחד העם נסגר היום (ד') בירידות, זאת לאור נעילה שלילית במדדי וול סטריט אתמול, ירידות באירופה היום וצפי לפתיחה שלילית בניו-יורק. המשקיעים בחו"ל מצפים עדיין למוצא פיהם של הבנקים המרכזיים בכל הנוגע לצעדים מרחיבים נוספים וינסו לחפש לכך רמזים בפרוטוקולי הריבית של ה'פד' שיפורסמו היום. מהטיוטה הסופית של ועדת צמח עולה כי היא תתיר לשותפויות הגז לייצא יותר מ-50% מהעתודות שברשותן. מחזור המסחר הסתכם בכ-827 מיליון שקל.

כאמור, וול סטריט ננעלה בירידות אמש, לאחר שהמשקיעים התאכזבו מההכחשות של ה-ECB לגבי האפשרות שיעשה שימוש ב"בזוקה" חדשה שנועדה להציב רף עליון לתשואות האג"ח של מדינות גוש האירו, זאת כדי למתן את עלויות המימון הגבוהות של איטליה וספרד. למרות ההכחשה הגורפת, אמברוס אוונס-פריצ'רד מ"הטלגרף" ציין אמש כי הוא סבור שה-ECB אכן מכין "בזוקה" כלשהי כדי לטפל בעלויות החוב של איטליה וספרד.

בתוך כך, השווקים צפויים להגיב למספר נתוני מאקרו בארה"ב הנוגעים לשוק הדיור, וכן לפרוטוקולי הריבית לחודש אוגוסט של הפדרל ריזרב. המשקיעים ינסו להבין האם חברי הוועדה המוניטארית של ה'פד' התרכחו מעט, לאור נתוני הכלכלה הפושרים, וכעת מוכנים להוציא לפועל צעדים מרחיבים נוספים שיזניקו את השווקים.

ומה לגבי השוק המקומי? אמש התכנסו בכירי משרד האוצר משרד, כלכלני בנק ישראל, הרשות לניירות ערך ומהמועצה הלאומית לכלכלה, כדי לדון במספר השלכות של החרפת משבר גוש האירו על הכלכלה העולמית ועל המשק המקומי. לפי התרחיש הקשה (פירוק לא מסודר של כל הגוש וחזרה למטבעות מקומיים), יצוא הסחורות יתרסק ויצנח בכ-8%, המשק ייכנס למיתון, הגירעון יזנק ל-6% תמ''ג ויחס חוב-תוצר יטפס ל-79% תמ''ג. (לסיפור המלא)

ועדת צמח: לייצא יותר גז

דודו זקן, המפקח על הבנקים, פרסם אמש טיוטה לתיקון כללי הבנקאות במסגרתה יקוצצו עשרות עמלות במספר תחומים, הנגבות ע"י הבנקים. לפי ההערכה, אם אכן ייושמו ההמלצות, מדובר בהפסד הכנסות של כ-700 מיליון שקל בשנה לבנקים. לאור החלטה זו האם הסנטימנט השורי במניות הבנקים יימשך גם היום? נציים את לאומי, הפועלים דיסקונט ומזרחי, הצפויות להיפגע מיישום המלצות אלו.

מהטיוטה הסופית של ועדת צמח, הוועדה לקביעת מבנה משק הגז בראשות מנכ"ל משרד האנרגיה והמים שאול צמח, עולה כי היא תאפשר לשותפויות הגז לייצא יותר מ-50% מעתודות הגז שברשותן מכל מאגר גדול (מעל 200 מיליארד מ"ק, כמו "תמר" ו"לווייתן"). מאגרים בינוניים (בגודל 100-200 מיליארד מ"ק) יוכלו לייצא 60% ומאגרים קטנים אפילו 75%. נציין את שותפויות הגז הגדולות ישראמקו , רציו ודלק קידוחים שמרכזות עניין. (לסיפור המלא)

ההמלצות המסתמנות של ועדת צמח הן חיוביות לסקטור הגז הטבעי בישראל. כך כותב רוני בירון, אנליסט ב-UBS, בעדכון לסקירתו על מניות הסקטור בארץ. ומה מחירי היעד של בירון?

מניית בבילון המשיכה בצניחה ומשלימה ירידה של 40% מהשיא. נציין כי יתרות השורט על בבילון זינקו ב-47% בשבוע שהסתיים ב-16 באוגוסט והסתכמו ב-6.7 מיליון שקל. החברה נסחרת לפי שווי של 1.2 מיליארד שקל.

המניות בקבוצת IDB בשליטתו של נוחי דנקנר, ריכזו עניין. זאת, לאחר שנודע ל"גלובס" כי המפקח על הבנקים, דודו זקן, הנחה את הבנקים לסווג את החוב של אי.די.בי, שבשליטת נוחי דנקנר, כחוב בעייתי. (לסיפור המלא).

פרטנר , סאני וסקיילקס המשיכו לרכז עניין גם היום, לאחר שהודיעו כי הסיבה לביטול העסקה למכירת פרטנר לרן האצ'יסון, היא התוצאות הבעייתיות שרשמה החברה ברבעון האחרון ועוד מספר נתונים בעייתים. לפי הערכות נושיה של החברה יאלצו לספוג תספורות כואבות בעתיד במקרה של יימצא קונה בסדר הגודל של האצ'יסון.

מניות מודיעין והכשרה אנרגיה במוקד, לאחר שאמש צנחו בעשרות אחוזים, ככל הנראה על רקע שמועות בשוק ההון בנוגע לתקלה נוספת בקידוח של שתי השותפויות בשדה "מירה". בשיחה עם "גלובס" אומר רון מאור, מנכ"ל מודיעין, כי "בקידוח אין שום תקלה והוא מתנהל כמו שמתוכנן, אנחנו מתקדמים לפי התוכניות ומתכננים להשלים אותו במהלך השבוע הראשון של ספטמבר".

[לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח]