המסחר בזירת המט"ח מתנהל היום (ה') במגמה מעורבת. הדולר היציג נחלש בכ-0.7% ל-4 שקלים ברקע פרוטוקולי הריבית של ה'פד' שפורסמו אמש, בעוד האירו היציג נקבע בעלייה קלה ל-5.025 שקלים.
בזירה העולמית, נסחר הדולר בשער של 1.26 דולר לאירו בהמתנה לנתוני המאקרו שיתפרסמו היום, ביניהם מדד מנהלי הרכש (במגזר היצרני והלא יצרני בגרמניה) ומדד ביטחון הצרכנים בגוש האירו. מול הין הנסחר השטר הירוק סביב 78.55 ין לדולר.
ג'יימס בולרד, נשיא שלוחת הפדרל ריזרב בסנט לואיס, טוען כי ייתכן שכלל אין צורך בתוכנית הרחבה כמותית שלישית (QE3) בארה"ב. בולרד אמר היום את הדברים ברשת CNBC, יום אחד בלבד לאחר פרסום הפרוטוקולים מישיבת הריבית האחרונה של הפד שהראו כי ישנו רוב בקרב בכירי הפד התומכים בתוכנית תמרוץ מוניטרית נוספת. בולרד אמר שהנתונים הכלכליים שפורסמו אחרי ישיבת הפד בתחילת אוגוסט השתפרו, וכי אם הצמיחה תואץ עוד קצת האבטלה תרד בחודשים הקרובים ולפיכך לא יהיה עוד צורך בתוכנית QE3.
"היקף המסחר הנמוך במט"ח בשוק המקומי מוביל לתנודתיות חדה יותר מזו שאמורה להיות בפועל, פעילות בהיקפים קטנים יחסית גורמת לתנודות חדות", אמר יוסי פריימן, מנכ"ל קבוצת פריקו. "בשוק המקומי, אנו רואים היצעי מט"ח ברמות שמתחילות ב-4 שקלים לדולר, בעיקר מצד יצואנים שבונים אסטרטגיות הגנה לטווח ארוך, בכדי להגן על עצמם קדימה. בעניין האירו, אנחנו נמצאים במצב של שקט לפני הסערה, הצרות של יוון יחזרו בחודש הבא לכותרות וצפויות להחליש מהותית את האירו".
בארה"ב פורסמו אמש פרוטוקולי הריבית של ה'פד' אשר העניקו למשקיעים רמז נוסף, בדבר האפשרות כי הבנק המרכזי בארה"ב ישיק בקרוב תוכנית רכישות אג"ח שלישית (QE3). "חברים רבים החזיקו בדעה כי הרחבה מוניטרית נוספת תהיה מוצדקת בקרוב, אלא אם הנתונים שיגיעו יצביעו על התחזקות רצינית ובת-קיימא בקצב ההתאששות הכלכלית", לשון הפרוטוקולים שפורסמו אמש.
גם בסין ממשיכות להתפרסם התבטאויות בדבר הקלה כמותית במדינה, כאשר נגיד הבנק המרכזי של סין, זו ציאוצ'אן, אמר אתמול כי יש לבצע התאמות בתוואי הריבית המרכזית וכן ברזרבות הבנקים - וכי הדבר עשוי להתרחש בקרוב. זאת, בעוד לפי הערכות בסין, ההאטה במדינה עלולה להימשך לאורך השנה כולה, כאשר הצמיחה במדינה ייתכן ותרד לרמה של 7.4% (שנתי) ברבעון השלישי של השנה.
ובאירופה, אכן כן - מתגברת גם כן התקווה להקלה כמותית מצד הבנק המרכזי האירופי (ECB), לאחר דיווחים של ה"דר שפיגל" ו"הטלגרף" כי הבנק המרכזי צפוי להציב רף עליון למרווחי האג"ח הממשלתיות באירופה - קרי, לבצע רכישות אג"ח ממשלתיות במידה והרף יחצה.
יוון תופסת כותרות ביבשת, בעודה מנסה לדחות מעט את קיצוצים ממשלתיים של כ-12 מיליארד אירו, לשנת 2016 (במקום 2014). לאחר שפגש אתמול בראש ועידת שרי האוצר של גוש האירו ז'אן-קלוד יונקר, צפוי ראש הממשלה היווני אנטוניס סמארס לפגוש מחר בקנצלרית גרמניה מרקל, ובשבת בנשיא צרפת פרנסואה הולנד. (סיטי: מתי תצא יוון מגוש האירו?)
[לאתר המט"ח][לטבלת שערי חליפין]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.