שר החוץ, אביגדור ליברמן, התייחס הערב למתיחות הביטחונית מול טהרן סביב האפשרות לתקיפה ישראלית של מתקני האטום שלה. הוא מתח ביקורת על מקבלי ההחלטות בנושא ב-10 השנים האחרונות, שלראייתו לא אימצו את המדיניות שהיה עליהם לנקוט - ובכך אפשרו לשלטון האייתולות להגיע ליכולות שבהן הוא מחזיק כיום.
דיברתי על הדברים האלה עוד ב-2001, כשמתקני הגרעין האירניים עוד לא היו תת-קרקעיים ומפוזרים, כפי שהם כיום", אמר ליברמן בריאיון מיוחד לדני קושמרו ב"אולפן שישי". "נחשפתי לנושא הזה לראשונה ב-1996, כשהייתי מנכ"ל משרד ראש הממשלה. ב-2001 ידענו שהם מתכוונים להעביר את כל מתקני הגרעין אל מתחת לפני הקרקע ולפזר אותם בשטח, אבל ההחלטות - כפי שהיו צריכות להתקבל - לא התקבלו".
ליברמן סירב להשיב במישרין לשאלה האם הוא נמנה עם השרים התומכים בתקיפה באירן, אך הבהיר את החומרה שהוא רואה במצב הנוכחי: "כמי שהרבה שנים עוסק בנושא הזה, אני יכול להגיד שלפי החומר המודיעיני - ישראל אינה יכולה לחיות עם אירן גרעינית", הבהיר - והוסיף: "מי שמקל ראש בכך ומביא, כדוגמה, גם את העובדה שלפקיסטן, הודו וקוריאה הצפונית יש גרעין - לא מבין על מה הוא מדבר. אין שום מצב שישראל תוכל להשלים עם אירן גרעינית".
נוסף על כך, הפנה ליברמן אצבע מאשימה לעבר שותפיו לממשלה ולקואליציה שלטענתו מגבירים את העיסוק בסוגיית התקיפה באיראן: "יש אנשים שדנים בנושא הזה מבלי שיש לפניהם חומר מודיעיני. אני חושב שהפטפטת הזאת היא דבר הרסני ופוגעת ביכולת ההרתעה שלנו. טיפסנו על עץ גבוה, כך שגם לאי עשייה יהיה מחיר".
סוגיה נוספת שאליה התייחס ליברמן בריאיון היא הקיפאון במגעים המדיניים מול הפלסטינים ולמכתב ששיגר השבוע לשרי החוץ של מדינות הרביעייה הבינלאומית ("הקוורטט") - שבו קרא לקהילה הבינלאומית לסייע בהדחת אבו מאזן מתפקידו. "הבעיה הקשה היא שאבו מאזן, כרגע, מכשיר את הקרקע לכך שבנובמבר, אחרי הבחירות בארצות הברית, הוא יגיע לעצרת הכללית של האו"ם כדי להעביר שם החלטה של הכרה ברשות הפלסטינית כמדינה שאינה חברה באו"ם", הוא הסביר - וקרא: "לא צריך לחכות, אלא לקחת יוזמה. כבר שלוש שנים וחצי אנחנו רק מגיבים. בין חאלד משעל לאבו מאזן יש חלוקת עבודה: הראשון מוביל טרור מזוין וחמוש, ואבו מאזן מוביל טרור מדיני".
ליברמן האשים את יושב-ראש הרשות הפלסטינית בנקיטת צעדים שבעיניו "מסוכנים יותר מטרור רגיל" - ובהם: "התביעה בבית הדין הבינלאומי בהאג שאבו מאזן עומד מאחוריה ומאשים את חיילי צה"ל בפשעים נגד האנושות, ההחלטה שהוביל בדרבן לקבוע שישראל היא מדינת אפרטהייד והחרם האקדמי שיזם על מוצרים ישראלים. לכן, יש לנו זכות לשאול אם הוא לגיטימי - בתור מי שמנהלים משא ומתן עם אדם תנו שלא שולט ברצועת עזה ולא מסוגל כבר כמה שנים לערוך בחירות (ברשות)".
יושב-ראש ישראל ביתנו הגיב בחריפות על הביקורת שמתח על המכתב ששיגר שר הביטחון, אהוד ברק. "לבי איתו", הוא עקץ. "אני מבין שהוא שרוי במצוקה ומחפש אג'נדה כדי להצליח לעבור את אחוז החסימה. אם אני יכול לספק לו אותה, אז כפרות - שיבושם לו".
בתחום המדיני, ביקר ליברמן את מדיניותו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מול הפלסטינים. "לטעמי, הוא נתן אשראי גדול מדי לאבו מאזן - מנאום בר אילן, דרך 5,000 מקומות עבודה שהקצנו לפלסטינים ועד לאי גביית החוב בגובה 700 מיליון שקלים של הרשות הפלסטינית לחברת החשמל".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.