שבוע המסחר בוול סטריט צפוי להיפתח מחר (ב') בציפייה דרוכה למוצא פיו של ראשי הבנקים המרכזיים בכנס הבנקאות ביערך בג'קסון הול. במקביל, כיוון השווקים עשוי להיות מושפע מנתונים כלכליים מהותיים, כגון אומדן הצמיחה לרבעון השני וספר הבז'. מניות הטכנולוגיה ירכזו עניין לאחר שביום שישי בית המשפט בארה"ב פסק לטובת אפל, במשפט הפטנטים שניהלה מול סמסונג, וקבע שהאחרונה העתיקה ממנה פטנטים.
כאמור, המדדים המרכזיים בוול סטריט ננעלו ביום שישי במגמה חיובית לאחר שיו"ר ה'פד' בן ברננקי חזר על המנטרות הישנות שלו והצהיר במכתב ששלח לחבר קונגרס כי במקרה שמצב הכלכלה יחריף הוא יוציא לפועל צעדים מרחיבים נוספים. אולם, מדדי הדאו ג'ונס וה-S&P 500 סגרו את השבוע בירידות לאחר 6 שבועות של עליות.
אירופה ממשיכה לעמוד במוקד. בסוף השבוע דווח כי נשיא הבנק המרכזי האירופי מריו דראגי שוקל להנהיג מעין "רצועת ניוד" לתשואות האג"ח של המדינות הבעייתיות בגוש האירו, בייחוד איטליה וספרד, כדי למתן את עלויות המימון שלהן. אולם,מייד לאחר מכן פורסמו הערכות לפיהן דראגי לא צפוי לפעול לפני החלטת בית המשפט בגרמניה לגבי אישור קרן החילוץ הקבועה (ESM) ב-12, לספטמבר. במלים אחרות, דראגי צפוי לאכזב את המשקיעים בישיבת הריבית הקרובה שתיערך ב-6 לספטמבר.
מה יגיד הנגיד?
השבוע זה קורה. ביום חמישי צפוי להיפתח אחד הכנסים הכלכליים החשובים - כנס הבנקאות בג'קסון הול. לפי הערכות אם ברננקי יכריז על סבב נוסף של רכישות אג"ח (QE3), או צעדים מרחיבים אחרים, יהיה זה במהלך נאום שהוא יישא במהלך הכנס. (לסיפור המלא)
ומה יקרה אם ברננקי יאכזב את המשקיעים? ארג'ון מהרה ושריל רואן, אסטרטגים בבנק ההשקעות בנק אוף אמריקה, טוענים כי עד כה שוק המניות המניות הצליח לעלות רק בשל הציפיה לצעדים מוניטארים של הבנקים המרכזיים. לכן, במקרה שברננקי יאכזב ולא יענה לרצון המשקיעים, שני המומחים צופים כי ה-S&P 500 ישוג לאחור בצורה מהירה לרמה של כ-1,250 נקודות. (לסיפור המלא)
שטף של נתוני מאקרו
ביום ג' יפורסם מדד קייס-שילר לחודש יוני, הבוחן את השינוי במחירי הדיור ב-20 ערי מובילות בארה"ב. המדד צפוי לרדת ב-0.3%, לאחר ירידה של 0.7% בחודש הקודם. באותו היום יפורסם גם מדד אמון הצרכנים לחודש אוגוסט. צפי האנליסטים מצביע על קריאה של 65.8 נקודות, בדומה לחודש יולי אז המדד רשם קריאה של 65.9 נקודות.
עוד ביום ג', יפורסם מדד הייצור של ריצ'מונד, שצפוי לרשום קריאה שלילית של 11 נקודות, שיפור מסוים מהקיראה הקודמת שעמדה על (17) נקודות.
"הדובדבן שבקצפת" בנתוני המאקרו יהיה ביום ד', אז יפורסם אומדן הצמיחה הראשוני לרבעון השני של 2012. קונצנזוס האנליסטים מצביע על שיעור צמיחה של 1.7% (קצב שנתי), לעומת האומדן הקודם שהצביע על 1.5%.
באותו היום יפורסם נתון מכירות הבתים בהמתנה לחודש יולי, שצפוי לעלות ב-1.1%, לעומת ירידה של 1.4% בחודש הקודם.
ביום ד' יפורסם גם ספר הבז' הסוקר את מצבה של הכלכלה האמריקנית. הפדרל ריזרב מפרסם את הדוח 8 פעמים בשנה, כשבועיים לפני החלטת הריבית. האם לאור הנתונים החדשים ברננקי יקבל החלטה לגבי ה-QE3? נחכה ונראה.
ביום ה' יפורסמו נתוני תביעות האבטלה השבועיות. צפי האנליסטים מצביע על ירידה לרמה של 370 אלף בתביעות האבטלה, לאחר שבשבוע הקודם התביעות עלו במפתיע לרמה של 372 אלף.
עוד ביום חמישי, יפורסמו נתוני ההוצאה וההכנסה של משקי הבית האמריקנים לחודש יולי. לפי צפי האנליטסים, שני הנתונים יעלו ברמה זהה של 0.4%. קרי, החיסכון יוותר ללא שינוי.
ביום שישי יפורסם מדד מנהלי הרכש של שיקגו, הצפוי לרדת לרמה של 53.6 נקודות, לאחר שבחודש הקודם רשם קריאה של 53.7 נקודות.
אפל תגיע ל-1,000 דולר?
ביום שישי, בית המשפט בארה"ב הגשים את החלום הוורוד ביותר של אפל , כאשר קבע כי המתחרה שלה - סמסונג - העתיקה ממנה 6 פטנטים שונים ועליה לשלם לענקית הטכנולוגיה פיצוי של יותר ממיליארד דולר. אנליסטים רבים שואלים את עצמם כעת, האם מניית החברה שכבשה שיאים חדשים, תכבוש מוקדם מהצפוי את רמת ה-1,000 דולר? (לסיפור המלא)
מהן ההשלכות של תוצאות המשפט? האם אפל תהפוך למונופול ותעלה מחירים?
חברת התרופות Bristol-Myers Squibb הודיעה כי תבצע מחיקה בהיקף של 1.8 מיליארד דולר עקב כשלון התרופה שלה לטיפול בצהבת מסוג C.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.