בוריס ברזובסקי ורומן אברמוביץ', שניהם אוליגרכים יהודים ממוצא רוסי, היו במשך שנים רבות חברים קרובים ושותפים עסקיים. בסוף שנות ה-90, עם כניסתו של ולדימיר פוטין לקרמלין, נאלץ ברזובסקי - שנחשב לאחד ממתנגדיו הבולטים - להימלט מארצו. במקביל, עבר ביחסים בינו לבין אברמוביץ' "חתול שחור" שמחק את הקרבה בין השניים והפך אותם מידידים ליריבים, במה שכבר זכה לתואר "המשפט הפרטי הגדול בהיסטוריה".
ההידרדרות ביחסים שבין שני אילי ההון החלה ב-1999, כשברזובסקי נמלט מאימת הכוח שצבר פוטין וב-2003 מצא מקלט מדיני בבריטניה. במקביל לעזיבתו את רוסיה, הוא מכר את הנכסים הרבים בשטחה שהיו בשליטתו לידידו הקרוב.
הניכור בין השניים הלך וגבר במרוצת השנים, עד שביולי 2005 הכריז ברזובסקי על כוונתו לפתוח בהליך משפטי נגד אברמוביץ', בטענה כי אחרי בריחתו, שידל אותו למכור לו את אותם נכסים שהעביר לידיו.
בהתאם להצהרתו, הגיע האוליגרך הרוסי הגולה לבית משפט בריטי והגיש נגד אברמוביץ' תביעה בסכום של לא פחות מאשר 5.6 מיליארד דולר - סכום בסדר גודל שלא נידון עד אז במערכת הצדק. אלא שלמורת-רוחו של ברזובסקי, החליטה היום (ו') השופטת שדנה בתיק לדחות את תביעתו.
"האמין בדברים שבדה בדמיונו"
ברזובסקי, בן 65, לא רק שנחל תבוסה במאבק המשפטי שיזם - אלא נאלץ גם לספוג האשמות שלא ערבו לאוזניו: השופטת הגדירה אותו "עד לא מרשים שאינו אמין מטבעו, אדם ישר - שפשוט גרם לעצמו להאמין בדברים שבדה בדמיונו".
האוליגרך, שיצא מהאולם חבול ומושפל, לא נותר חייב והאשים את השופטת בכך ש"הרשתה לעצמה לשכתב את ההיסטוריה של רוסיה".
אברמוביץ', לעומת זאת, לא נכח בהכרעת הדין ויוצג בדיון על-ידי דובר מטעמו. ממונטה קרלו שבה הוא שוהה יחד עם קבוצתו, צ'לסי, הוא העביר מסר של שביעות -רצון מתוצאות ההליך.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.