מבוי סתום במו"מ עם משרדי האוצר והתמ"ת, עלול לגרום לאי פתיחת שנת הלימודים בכ-60 מכללות טכנולוגיות בישראל. המכללות דורשות מהמדינה תקציב חירום בסך 40 מיליון שקל - דרישה שנתקלת עד כה בסירוב.
לטענת נציגי המכללות, תקציב המכללות נשחק במשך עשרות שנים. הם דורשים תוספת תקציבית שתממן הצטיידות המכללות , הנחיית פרויקטים, קיום מועדי ב' לבחינות וחיוזק מכללות בפריפריה.
לפי נתונים שמפרסמים נציגי המכללות, עלול להיווצר במשק מחסור של כ-7,000 הנדסאים, במיוחד לאור העובדה שיוצאי חבר העמים מהעלייה הגדולה מגיעים לגילאי פרישה. מחסור זה עלול לפגוע, לטענתם, בפרויקטים טכנולוגיים של רכבת ישראל, אינטל, התעשייה הצבאית , טבע , ישקר וחברות וגופים נוספים.
ממשרד האוצר נמסר בתגובה כי "המספר הנמוך של בוגרי לימודי הנדסאות שקיבלו תעודה מעיד על הצורך לבצע שינוי בשיטת התקצוב הנוכחית ומעבר לתקצוב על פי מסיימים, 'שיטת הדיפלומות', כנהוג במערכת ההשכלה הגבוהה וזאת בהתאם לדוח מבקר המדינה בנושא.
בשונה מהשיטה הנהוגה כיום בה המכללות מתוקצבות רק על פי מספר הניגשים לבחינה אחת לפחות, 'שיטת הדיפלומות' מתקצבת על פי מספר המסיימים בהצלחה.
לפיכך, משרדי התמ"ת והאוצר פועלים לשינוי שיטת התקצוב ל'שיטת הדיפלומות', המתמרצת סטודנטים לסיים את לימודיהם בהצלחה. כמו כן, מבצעים המשרדים עבודת מטה מעמיקה לבחינת התמחור של לימודי ההנדסאות לפי המגמות השונות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.