השכר הממוצע לשכיר במשק עלה בחודשים אפריל-יוני ב-4.5%, והוא עומד על 9,447 שקל ברוטו. כך עולה מהדוח החודשי שפרסמה היום (ה') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בניכוי מדד המחירים לצרכן, מדובר בעלייה מתונה יותר של 3.3%, וזאת בהמשך לעלייה של 0.4% בחודשים ינואר-מארס.
על פי נתוני הלמ"ס, העלייה הבולטת ביותר נרשמה בענפי הביטוח, הבנקאות והפיננסים (8.6%). השכר בענף התחבורה עלה ב-6.8%, השכר בתעשייה עלה ב-5% ובענף הבינוי נרשמה עלייה של 4.2%. בין הענפים הבודדים שבהם נרשמה ירידת שכר בולטים ענפי החשמל והמים (1.5%).
עובדי חברת החשמל ניצבים בראש רשימת מקבלי השכר הגבוה עם משכורת ממוצעת של 22,068 שקל ברוטו, והם עוקפים הפעם את עובדי המערכת הבנקאית (21,232 שקל) ואת עובדי המחקר והפיתוח (20,661 שקל).
בתחתית הרשימה נמצאים עובדי חברות כוח האדם עם שכר ממוצע של 3,176 שקל בחודש - דבר המשקף לא רק שכר נמוך אלא גם ריבוי של משרות חלקיות. עובדי אנף האוכל והמסעדנות הרוויחו 3,583 שקל ברוטו, ואילו עובדי השמירה והניקיון הרוויחו לפי הדו"ח קצת יותר: 4,375 שקל בחודש.
נתוני הלמ"ס מצביעים על מגמה חיובית נוספת: עלייה של 1.2% במספר משרות השכירים במשק, שמגיע לכדי 3.14 מיליון. בענפי הרווחה והבריאות, וכן במנהל הציבורי, נרשמה עלייה של 4% במספר משרות השכירים. בענף האוכל, לעומת זאת, נרשמה ירידה של 1.7%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.