בעוד נושי קבוצת IDB מהרהרים אם לקחת את הקבוצה לפירוק, מניית קרדיט סוויס , הבנק השווייצרי בו מחזיקה IDB כ-2.3% מהמניות, משלימה היום (ו') זינוק של כ-25% מ-1 באוגוסט. הקבוצה מחזיקה ב-30.32 מיליון מניות קרדיט סוויס השוות היום כ-2.5 מיליארד שקל. על מנת להגיע לנקודת איזון עבור IDB, מניית קרדיט סוויס צריכה לעלות לכ-48 פרנק, לעומת כ-20 פרנק היום.
המניה קופצת גם היום תוך שהיא נישאת על כנפי הראלי בבורסות אירופה לאור תוכנית ה-MOT של הבנק המרכזי האירופי. כזכור, נגיד הבנק המרכזי מריו דרגי חשף אתמול תוכנית רכישות אג"ח ממשלתיות בטווח של עד 3 שנים, ללא הגבלת זמן או כמות. בתגובה, שוקי המניות באירופה עולים בחדות, בהובלת מניות הבנקים, בעוד תשואות האג"ח של ספרד ואיטליה רושמות ירידות.
אי.די.בי הפסידה 1.27 מיליארד שקל ברבעון השני של השנה, מה שהעמיק את הגירעון בהון העצמי שלה ל-1.66 מיליארד שקל והביא להצמדת הערת "עסק חי". הערה זו הציתה את המשבר בקבוצה ואיום של נושיה לקחת אותה לפירוק על רקע תשלום של 35 מיליון שקל למחזיקי אג"ח ב', שהיה אמור להתבצע אך טרם בוצע בשל טענות כי הדבר עלול להוות העדפת נושים לכאורה, במידה והחברה תהפוך חדלת פירעון בשנה הקרובה.
ההפסד הרבעוני של אי.די.בי נבע בעיקר מירידת הערך במניית קרדיט סוויס. כור, שדרכה בוצעה ההשקעה, משערכת מדי רבעון את ההשקעה בבנק השוויצרי. בעקבות ירידה של 33% במחיר מניית קרדיט סוויס במהלך הרבעון הראשון, רשמה כור הפסד של כמיליארד שקל.
מוקדם יותר השבוע אמר פטריק רפלוב, ראש הרשות לפיקוח פיננסי בשווייץ, כי קרדיט סוויס ו-UBS בדרך הנכונה להגדיל את הלימות ההון שלהם. שני הבנקים נדרשו להגדיל את הלימות ההון כדי להתמודד עם זעזועים אפשריים בהוראה שניתנה ע"י הבנק המרכזי בשווייץ. בחודש יולי מסר קרדיט סוויס כי בכוונתו להגדיל את ההון העצמי ב-16 מיליארד דולר השנה.
שני הבנקים הגדולים בשווייץ נדרשים להגדיל את הלימות ההון שלהם ל-19% עד שנת 2019. מדובר ביעד נוקשה למדי בהתחשב ליעד שקבעו כללי באזל III לבנקים אחרים בעולם - 10.5%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.