המסחר בבורסות אירופה נסגר היום (ב') במגמה מעורבת וזאת לאחר העליות שנרשמו בסוף השבוע בבורסות היבשת עקב ההכרזה של נשיא הבנק המרכזי האירופי מריו דרגי על תוכנית לרכישת אג"ח. השבוע הקרוב צפוי להיות גורלי עבור אירופה עם מספר אירועים והחלטות שיתקבלו שתהיה להם השפעה על השווקים.
התוכנית שהכריז עליה דרגי ביום חמישי הקפיצה את השווקים באירופה בימים חמישי ושישי. התוכנית שנקראת MOT (Monetary Outright Transactions) תאפשר לבנק המרכזי לרכוש אגרות חוב של עד 3 שנים של מדינות כמו ספרד ואיטליה במטרה להוריד את התשואות על אגרות החוב שלהן, מה שיעזור להן לגייס הון בעלויות נמוכות יחסית.
כאמור, השבוע הקרוב יהיה גורלי מבחינת אירופה כשכבר ביום רביעי ימסור בית המשפט החוקתי בגרמניה את החלטתו בנוגע לחוקיות קרן החילוץ הקבועה של האיחוד האירופי - ה-ESM - וזאת לאחר שהוגשו שכ-37,000 גרמנים הגישו התנגדותיות להשתתפות של גרמניה בקרן הזאת בטענה שמדובר במהלך לא חוקי.
באותו יום תציג הנציבות האירופית מספר מתווים להוצאה לפועל התוכנית להקמת איחוד בנקאי בגוש האירו. כזכור, במהלך פסגת מנהיגי אירופה לפני כחודשיים הוחלט על הקמת איחוד בנקאי ברחבי גוש האירו תחת הפיקוח של הבנק המרכזי האירופי, וזאת על מנת לפקח על הבנקים בכל רחבי היבשת.
ביום חמישי יפרסם הפרדל ריזרב בארצות הברית את הריבית למשק האמריקאי שצפוייה להישאר ללא שינוי על רמה אפסית. מה שמעניין את המשקיעים הינה מסיבת העיתואנים החודשים של יושב ראש הפד בן ברננקי, שחלק מהאנליסטים מעריכים שהוא יכריז במהלכה על תוכנית להמרצת הכלכלה האמריקאית. רוב האנליסטים מעריכים שאם ברננקי יכריז על תוכנית כלשהי, זו תהיה תוכנית להקלה כמותית שלישית (QE3).
מגמה מעורבת באסיה
הבורסות המובילות באסיה ננעלו היום בפתיחת שבוע המסחר במגמה מעורבת ברקע נתוני סחר חלשים מסין. המסחר בוול סטריט נפתח בירידות שערים.
המדדים סביב העולם ממשיכים להיסחר ברקע זאת ההכרזה של נשיא הבנק המרכזי האירופי מריו דרגי ביום חמישי על תוכנית בלתי מוגבלת לרכישת אגרות חוב ממשלתיות לא מוגבלת במטרה להוריד את התשואות על אגרות החוב הללו ובכך לעזור למדינות כמו ספרד ואיטליה לגייס הון בעלויות נמוכות יחסית.
גולת הכותרת של השבוע צפויה ביום חמישי, אז תהיה הכרזת הריבית של ה'פד' לחודש ספטמבר. לפי הערכות בשוק, יו"ר הבנק המרכזי הפדרלי בן ברננקי צפוי להשאיר את הריבית ברמה האפסית שבה היא נמצאת ואף להרחיב את היעד בשנה נוספת. אולם, השאלה הגדולה העומדת על הפרק היא האם ברננקי יעמוד בהבטחותיו הקודמות ויכריז על סבב צעדים מרחיבים נוספים (QE3). זאת, בייחוד לאור נתוני התעסוקה המדשדשים שפורסמו בסוף השבוע האחרון בארה"ב.
עודף מסחרי בסין
סין הציגה היום עודף מסחרי גדול מהצפוי לחודש אוגוסט לאחר שהייבוא למדינה ירד באופן מפתיע - ירידה של 2.6% לעומת צפי לעלייה של 3.4%. בסך הכל, הפער בין הייצוא לייבוא עמד על 26.7 מיליארד דולר בחודש החולף לעומת צפי לעודף של 17.2 מיליארד דולר.
בברקליס קפיטל מציינים היום כי "נתוני הפעילות התעשייתית שפורסמו ביום ו' בסין מאוששים את התחזית לרבעון שלישי חלש. האפשרות להקלה מוניטרית עדיין על השולחן, בייחוד עם הצמיחה תמשיך להתכווץ".
ובדרום קוריאה חשף משרד האוצר חבילת תמריצים בהיקף של 5.9 טריליון וון או 5.23 מיליארד דולר, וזאת על מנת לתמוך בכלכלה הרביעית בגודלה באסיה.
מניות האלקטרוניקה הבולטות ביפן נסחרות במגמה שלילית - Panasonic , Nikon ו-Canon .
מניית בנק ההשקעות היפני נומורה מטפסת לאחר שיו"ר הדירקטוריון אמר לעיתון ה-Nikkei כי הבנק מתכנן לצמצם פעילות באירופה ולהתמקד יותר בשוקי אסיה.
[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.