המסחר במטבע החוץ התנהל היום (ב') במגמה מעורבת כשהשקל מתחזק אל מול הדולר אך נחלש מול האירו. הדולר רשם ירידה של 0.45% ושערו היציג נקבע על 3.98 שקל. בעוד שהאירו עלה ב-0.36% ושערו היציג נקבע על 5.08 שקל.
בנק ישראל פרסם היום את הפרוטוקולים של דיוני הריבית של חודש ספטמבר שבה הותיר הבנק את הריבית לחודש הנוכחי ללא שינוי על רמה של 2.25%. בפרוטוקולים התייחס הבנק למצב המשק הישראלי כמו גם הערכה מעודכנת של הבנק לגבי המשבר באירופה.
נעבור לאירופה שם השיק הבנק המרכזי האירופי ביום חמישי את תוכנית רכישת האג"ח שלו שנועדה להוריד את התשואות על אגרות החוב של מדינות כמו איטליה וספרד. עוד קודם לכן, הותיר הבנק את הריבית באירופה לחודש ספטמבר על רמה של 0.75% - הרמה הנמוכה ביותר מאז הקמת האירו.
בהמשך השבוע צפויה הודעת הריבית של הפדרל ריזרב, כשהמשקיעים ממתינים למוצא פיו של יושב ראש הפד בן ברננקי בנוגע לאפשרות של השקת תוכנית תמריצים נוספת לכלכלה האמריקאית בדמות תוכנית הקלה כמותית שלישית (QE3). הריבית בארצות הברית צפוייה להישאר ברמה אפסית (0%-0.25%) בהתאם למדיניות של הפד להשאיר אותה ברמה הנוכחית עד לשנת 2014 לפחות.
"התחזקות האירו תומכת בהתחזקות השקל", אמר יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו.
דבריו של נגיד הבנק המרכזי באירופה ממשיכים להכות גלים בשוקי ההון בעולם, כאשר התחזקות המטבעות המרכזיים ובראשם האירו, הליש"ט, הין והפרנק השוויצרי אל מול הדולר באים לידי ביטוי גם בזירה המקומית. מגמת התחזקות השקל אל מול הדולר תואמת את הערכתינו לפיה בראייה לטווח ארוך לשקל פוטנציאל התחזקות לעבר רמת 3.9 שקלים לדולר ואף פחות".
עם זאת, פריימן מדגיש את ההבדל שבין הטווח הקצר לטווח הארוך: "בראייה לטווח קצר, הצורך של יוון במקורות מימון משמעותיים לפירעון אג"ח ממשלתי בהיקף של מיליארדי אירו, עשוי להביא לקידמת הבימה את סוגיית חוב המדינות, למתן ולהגביל את פוטנציאל התחזקות האירו אל מול הדולר".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.