פרטנר ובזק סכמו התצורה ההנדסית של השוק הסיטונאי

משרד התקשורת מטיל ספק בכדאיות ■ למרות הסיכום ההנדסי בפועל המרחק בין הצדדים רב מאד בשל הפערים הכספיים

פרטנר ובזק הסכימו על תיק השירות ההנדסי עליו יבוסס השוק הסיטונאי אך ל"גלובס" נודע שבמשרד התקשורת ישנם הסתייגויות מההבנות שבין הצדדים, וכנראה יפעלו להכניס בו שינויים. המשמעות היא שגם אם פרטנר ובזק מסכימים על תצורה הנדסית, ההסכם ביניהם לא יהווה סימן לכך שההסדרים בין בזק ומתחרותיה לגבי שימוש בתשתיותיה תופסים לגבי כלל השוק.

ההסכם בין בזק ופרטנר לגבי האופן שבו תשתמש פרטנר בתשתיות בזק עדיין לא הבשיל לכדי הסכם סופי משום שכרגע מדובר רק על התצורה ההנדסית, והחלק השני של המשוואה הוא ההסדר הכספי. הפערים בין הצדדים כפי שהם נכון לעכשיו מאד גדולים בהיקף של עשרות אחוזים. להערכת גורמים המעורים בפרטי המו"מ הסיכוי לגשר על הפערים במחירים נראה על פניו נמוך מאד ורוב הסיכויים שהצדדים יצטרכו את מעורבות משרד התקשורת כדי שיקבע את המחיר.

בינתיים כאמור, במשרד התקשורת בודקים לעומק את המודל ההנדסי של פרטנר ובזק ולגלובס נודע כי במשרד יש קולות שמביעים ספק האם הפתרון של שתי החברות הוא ישים. להערכת גורמים במשרד ההסכם ההנדסי שבין פרטנר לבזק טומן בחובו סיכונים רבים בצד הכלכלי למפעיל חדש, שיצטרך לשאת בעלויות כבדות מאד בהוצאה על שירותי תמסורת, ולא ברור האם פרטנר הייתה מודעת לכל המשמעויות הללו.

גם במקרה שכן, הרי שהמודל אמור לתפוס גם לגבי שחקנים קטנים ולא רק מסדר הגודל של פרטנר וסלקום, ולכן צריך לוודא שהמודל הסופי לא יכלול בתוכו מעין מלכודות דבש למתחרותיה של בזק.