התוכניות המוניטאריות דחפו את אירופה לנעילה חיובית

הבנק המרכזי של יפן הכריז היום על תוכנית הרחבה כמותית משלו, והודיע כי ירחיב את תוכנית הרכישות שלו ב-10-80 טריליון יין (כ-127 מיליארד דולר עד טריליון דולר) ■ עליות קלות בוול סטריט

המסחר בבורסות אירופה נחתם היום (ד') בעליות שערים קלות על רקע השקה של תוכנית הקלה כמותית ביפן, בהמשך להקלה המוניטרית באירופה וארה"ב. ספרד המשיכה להדאיג לאור חוסר הבהירות באשר לחילוץ האפשרי של המדינה, כאשר אתמול עלו תשואות האג"ח שלה לראשונה מזה 4 ימים. גם תוכנית ה-QE3 של הפדרל ריזרב ממשיכה להשפיע.

הבנק המרכזי של יפן הודיע היום על הקלה של המדיניות המוניטרית על ידי הגברת רכישות הנכסים. זאת על רקע ההאטה הגלובאלית והמתחים הגוברים עם סין, אשר פוגעים באפשרות להתאוששות בטווח הקרוב של הכלכלה היפנית, אשר מתבססת על ייצוא. הבנק המרכזי מרחיב את תוכנית הרכישות וההלוואות שלו ב-10 טריליון ין (127 מיליארד דולר) עד 80 טריליון ין על מנת לרכוש אג"ח ממשלתיות, כאשר התוכנית אמורה להסתיים בדצמבר 2013.

ובאשר לספרד - חבר המועצה המנהלת של ה-ECB, לוק קון, אמר כי המשך עליית התשואות עשויה לדחוף את ספרד לבקש סיוע מהבנק המרכזי ביבשת. זאת, לאחר שהאג"ח הספרדיות זינקו אתמול. היום השלימה הממשלה הספרדית בהצלחה מכירה של אג"ח בהיקף של 4.6 מיליארד אירו (כ-6 מיליארד דולר), מעל ההיקף המשוער.

המתיחות בין גרמניה ל-ECB ממשיכה על רקע תוכנית רכישות האג"ח של הבנק, כאשר ינס ויידמן, נשיא הבונדסבנק, ממשיל את הבנק המרכזי לשטן במחזה "פאוסט" של גתה, אשר משכנע את השליט הרומי המוצף בחובות להדפיס כסף, שיגובה בזהב שעדיין לא נכרה - על מנת לפתור את המשבר הכלכלי.

עליות באסיה

עליות שערים אפיינו את המסחר בבורסות אסיה היום (ד'), על רקע תוכנית ההקלה המוניטרית עליה הכריז הבנק המרכזי של יפן, ולאחר סגירה מעורבת בוול סטריט אמש.

המסחר בוול סטריט ננעל אמש במגמה מעורבת, כאשר המשקיעים ממשיכים להתאושש מה"הנג-אובר" בעקבות השקת ה-QE3 בארה"ב, וחוזרים להתמקד בבעיות החוב הקשות באירופה. באירופה ננעל המסחר במגמה שלילית ותשואות האג"ח של ספרד עלו לראשונה מזה 4 ימים. מחיר הנפט המשיך לרדת גם אתמול אל מתחת ל-96 דולר לחבית.

"נכסים מסוכנים קיזזו ב-24 שעות האחרונות מעט מהרווחים שהצטברו בהם לאחרונה לאחר שהשוק עיכל את פעולות הבנקים המרכזיים בארה"ב ובאירופה ברקע העובדה כי הכלכלה העולמית טרם הראתה סימני תחתית, והיא עדיין פגיעה למצב באירופה", ציינו אתמול אנליסטים בברקליס בסקירה ללקוחות. "עם זאת, אנחנו מרגישים שהשווקים ייתנו לנגידים ליהנות מהספק, ונראה כי לראלי עדיין יש מקום, לפחות בטווח הקצר", הוסיפו בברקליס.

הבנק המרכזי של יפן הכריז היום על תוכנית הרחבה כמותית משלו, והודיע כי ירחיב את תוכנית הרכישות שלו ב-10-80 טריליון יין (כ-127 מיליארד דולר עד טריליון דולר). זאת על רקע ההאטה הגלובאלית והמתחים הגוברים עם סין, אשר פוגעים באפשרות להתאוששות בטווח הקרוב של הכלכלה היפנית, אשר מתבססת על ייצוא.

ברבעון השני של השנה דיווחה ממשלת יפן על צמיחה של כ-1.4% (שנתי), לעומת ציפיות האנליסטים בשוק לצמיחה של 2.3%, ולאחר צמיחה בשיעור של 5.5% ברבעון הראשון. נתון המכירות הקמעונאיות ביולי ירד בכ-0.8% בהשוואה לאשתקד ובכ-1.5% בהשוואה ליוני.

בטוקיו נרשמות עליות במניות של היצואניות הגדולות. נציין את טויוטה מוטור וניסאן מוטור.