דיווחים לגבי חילוץ לספרד הביאו לנעילה חיובית באירופה

ה"פיננשיאל טיימס": בשבוע הבא תיחשף התוכנית לחילוץ ספרד ■ אפל החלה למכור היום את האייפון 5 בחנויות ברחבי העולם

מגמה חיובית נרשמה היום (ו') במרבית בורסות אירופה, לאחר עליות באסיה היום וסגירה מעורבת בוול סטריט. שמועות לגבי חבילת סיוע גדולה לספרד השפיעו על המסחר.

יום המסחר בוול סטריט נחתם אתמול כאמור במגמה מעורבת, כשהמשקיעים הגיבו, בין היתר, לחששות הגוברים בשל ההאטה בפעילות הכלכלית באסיה ואירופה. בזירת המאקרו, תביעות האבטלה בארה"ב ירדו בקצב מתון בשבוע החולף, לרמה של 382 אלף, בעוד שמדד הפילי 'פד' הפתיע לטובה וירד פחות מהצפי.

ה"פיננשיאל טיימס" מדווח היום כי בשבוע הבא תיחשף התוכנית לחילוץ ספרד. בינתיים עומדת התשואה על אג"ח ממשלת ספרד ל-10 שנים על 5.75%.

מנהיגי הסקטור העסקי של ספרד יצאו אתמול בהצהרות פסימיות וביקשו מממשלת ספרד לבקש סיוע חיצוני מלא מה-ECB. אומנם ממשלת ספרד הצהירה בכל הזדמנות כי אין בכוונתה לבקש סיוע חיצוני רחב היקף בקרוב, אולם מנהיגי הסקטור העסקי דורשים ממנה לבקש סיוע שכזה בהקדם האפשרי משום שהם חוששים שעלויות המימון הנמוכות מהן נהנית ספרד בשבועות האחרונים, יאמירו שוב לרמות גבוהות, במקרה שהממשלה לא תגיש בקשה לסיוע רשמי מהבנק המרכזי של אירופה. חששות אלה עולות בקנה אחד עם טענותיהם של כלכלנים ומומחים שונים שטוענים כי עלויות המימון של ספרד ירדו רק בשל העובדה שהמשקיעים מצפים כי היא אכן תבקש סיוע ממוסדות האיחוד האירופי.

לפי הדיווח, שפורסם ב-CNBC, בשיחות פרטיות שנערכו, ראשי המשק הספרדי הביעו את תסכול לגבי עלויות המימון של המדינה, זאת בשל העובדה הפשוטה שמרבית המטות של החברות אותן הם מנהלים ממוקמים בספרד עצמה, חרף העובדה שמרבית ההכנסות שלהם מגיעות מחוץ לספרד.

עליות נרשמות במניות האנרגיה, הכרייה והבנקים. נציין את BHP ביליטון .

בבורסות אסיה נרשמו היום עליות, בעת שהשקת האייפון 5 של אפל תרמה לאווירה החיובית בכלל ולמניות ההיי-טק בטוקיו וסיאול בפרט.

"כשיש אירוע חיובי כמו השקת האייפון 5 זה בהחלט עוזר לשפר את האווירה. אנחנו מסתכלים על המצב הכללי בסך הכל באופטימיות זהירה", אמר לבלומברג Timothy Moe, אסטרטג בגולדמן זאקס.

מניית סמסונג אלקטרוניקס רשמה עלייה בסיאול. שארפ זינקה בטוקיו על רקע דיווחים בנוגע למגעים עם אינטל על שיתוף פעולה והשקעת הון מצד החברה האמריקנית.

נזכיר כי אתמול באסיה פורסם בסין כי מדד ה-PMI הסיני רשם אומנם עלייה בספטמבר ל-47.8 נקודות לעומת קריאה של 47.6 נקודות באוגוסט, אך לא הצליח לכבוש את רף ה-50 נקודות, המפריד בין התכווצות להרחבה כלכלית.