נתונים חדשים מצביעים על גידול התלות של סטודנטים בהוריהם. גובה הסיוע הממוצע לסטודנט בישראל לשנה נוסק באופן דרמטי ל-14,355 שקל - עלייה של 15%, היקף של כ-2,000 שקל, לעומת שנת 2011.
כך עולה מ"סקר הסטודנט 2012" שנערך על-ידי מכון המחקר "מאגר מוחות" עבור התאחדות הסטודנטים הארצית, וכלל תשובות מפי 5,118 סטודנטים מכלל מוסדות ההשכלה הגבוהה.
כמחצית המשיבים בכלל המדגם (51%) מקבלים סיוע כלכלי מהוריהם במהלך לימודיהם (בסקר הקודם עמד השיעור על 49%). 46% מהסטודנטים מקבלים סיוע כלכלי בגובה 9,001-20,000 שקל לשנה, כשליש (36%) מקבלים עד 9,000 שקל לשנה, וכחמישית (18%) מקבלים 20,000 שקל ומעלה לשנה.
הסיוע הכלכלי השנתי מההורים בקרב סטודנטים בני המגזר הערבי (17,319 שקל) גבוה יותר מסטודנטים בני המגזר היהודי.
איציק שמולי, יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, אמר כי "הנתונים הללו חמורים במיוחד, אם מביאים בחשבון את העובדה שישראל מבוססת בעיקר על ההון האנושי שלה. אם ההורה נדרש לשלם היום אלפי שקלים יותר כדי לסייע לילדו לשרוד מבחינה כלכלית את תקופת הלימודים, המשמעות היא פגיעה אנושה בנגישות השכבות החלשות יותר להשכלה, וחשוב מכך נגישות לסיכוי הכמעט יחידי שלהן לשבור את מעגל הדלות והעוני".
לדבריו, "הנתונים הללו מצטרפים לחוסר המעש של הממשלה בתחום הדיור ומחירי המזון ומהווים מהלומה נוספת בפרצופו של מעמד הביניים, שעובד ומשרת אך קורס תחת העול הכלכלי בגלל מדיניותה הפוגענית של הממשלה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.