אומנם הקהילה הבנילאומית הכריזה היום (ב') על סנקציות כלכליות חדשות על איראן, בניסיון ללחוץ אותה עוד יותר לבטל את תוכנית הגרעין, אך נתונים שפורסמו בארה"ב לפני כשבוע מעידים כי דיבורים לחוד ומעשים לחוד. לפי הנתונים, הייצוא האמריקני לרפובליקה האסלאמית גדל בכ-33% ב-8 החודשים הראשונים של 2012.
הייצוא האמריקני לאיראן הסתכם בתקופה זו בכ-199.5 מיליון דולר, עלייה מהותית לעומת 150.8 מיליון דולר ב-2011, שמיוחסת למכירת דגנים. אולם, הנתון עדיין הפתיע רבים, בייוחד בשל המאמצים של המערב לבודד את איראן מבחינה כלכלית, אותם מובילה ארה"ב עצמה.
חרף הנתון המפתיע, חלה ירידה בייצוא מוצרים הנחשבים להומאנים, כגון תרופות, זאת בשל החשש של יצואנים אמריקנים רבים כי האיראנים לא יוכלו לשלם להם עבור הסחורות בשל הסנקציות הפיננסיות המוטלות על איראן. עם זאת, לפי הנתונים, סחורות כגון מוצרי חלב וציוד רפואי, שאותן הממשל האמריקני מתיר לייצא, ממשיכים לזרום לרפובליקה האסלאמית חרף קשיי התשלום.
בתוך כך, שרי החוץ של האיחוד האירופי אישרו היום סבב נוסף של סנקציות כלכליות על איראן, הכולל בין היתר איסור על כל העברות כספיות בין מדינות האיחוד לרפובילקה האסלאמית ולמערכת הבנקאות שלה. החריג היחיד בסנקציות אלה מתייחס להעברות של סחורות הומניטאריות שונות כגון מזון ותרופות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.