הדולר היציג נחלש בכ-0.2%; "יתקן מעלה ל-3.86 ש'"

האירו נחלש ב-0.1% מול השקל לרמה של 4.985 שקלים ■ מנהיגי גוש האירו החליטו על הקמת מנגנון לפיקוח בנקאי אחיד ■ הגירעון המסחרי של ישראל הסתכם בספטמבר ב-1.6 מיליארד שקל

המסחר במט"ח מתנהל היום (ב') בהתחזקות של השקל מול המטבעות המרכזיים. מול השקל הדולר היציג נקבע בירידה של כ-0.2% לרמה של 3.816 שקלים, ואילו האירו נחלש בכ-0.1% מול השקל לרמה של 4.985 שקלים.

בזירה העולמית האירו מתחזק בכ-0.6% מול הדולר ונסחר סביב 1.31% והין מתחזק ב-0.4% מול הדולר ונסחר ברמה של 79.58 ין לדולר.

"אנו מעריכים כי הצמד (דולר-שקל) ימשיך לבסס את מעמדו מעל אזור 3.80 ויעלה לכיוון אזור ממוצע נע 200, העובר ב- 3.86 שקל לדולר. בגדול, נראה כי הצמד ידשדש לו בין טווח היעד שלנו לשבוע זה: 3.78-3.90", מציינים במחלקת המחקר של ATRADE.

גם ב-ForexTrading ישראל מעריכים כי הדולר יוסיף להתחזק: "להערכתנו התיקון בשקל צפוי להגיע השבוע - תיקון שעשוי להובילו חזרה לשער של 3.86. מנקודה זו נבדוק האם יצליח השקל לפרוץ או שמא ישוב למגמת ההתחזקות שלו. כשלון הפריצה עשוי להגיע גם בעקבות החלטת הריבית בשבוע הבא בבנק ישראל, שעשוי דווקא להפתיע ולהוריד את ריבית חודש נובמבר לרמה של 2%".

מנהיגי גוש האירו שהתכנסו לפסגה בת יומיים בבריסל בסוף השבוע הסכימו על הקמת מנגנון פיקוח בנקאי אחיד במטרה להתמודד עם משבר החוב הגואה. מומחים מציינים כי זהו צעד בכיוון הנכון, אך אחרים מתחו ביקורת על כך שהמנהיגים לא הסכימו על צעדים נוספים ולא יצאו בהצהרות לגבי חילוץ ספרד ויוון.

ההאטה בכלכלה הגלובלית מקבלת היום ביטוי גם ביפן. זאת, לאחר שפורסמו היום נתוני הסחר של המדינה אשר הצביעו על נפילה של כ-10.3% בייצוא בחודש החולף ועל עלייה של כ-4% בייבוא. קרי, הגרעון המסחרי התרחב בספטמבר. יש לציין כי נתונים דומים שפורסמו בסין לפני מספר ימים הצביעו על ירידה בהשקעות הזרות במדינה, עניין שמדאיג את מעצבי המדיניות הכלכלית במדינה.

ההאטה באה לידיי ביטוי גם ברווחי החברות בוול סטריט, כפי שהם משתקפים בעונת הדוחות הנמצאת בעיצומה בימים אלו. מספר רב של חברות ענק כגון גוגל, מיקרוסופט ומקדונלד'ס, לא הצליחו לעמוד בתחזיות שהציבו להן האנליסטים וגרמו לאווירה פסימית בשווקים.

ומה לגבי ישראל? אמש פרסמה הלמ"ס את נתוני הסחר של המדינה, מהם עולה כי בחודש ספטמבר הסתכם יבוא הסחורות ב-18.4 מיליארד שקל, יצוא הסחורות ב-16.8 מיליארד שקל והגירעון המסחרי ב-1.6 מיליארד שקל. נתוני המגמה, לאחר ניכוי השפעת העונתיות הרגילה וגורמים בלתי סדירים שחושבו בלמ"ס, מצביעים על עלייה ביבוא הסחורות. (לסיפור המלא)