מיום ראשון ייעצר שיווק הביצים, וזאת עד לקבלת דרישת ארגון מגדלי העופות לעדכן את מחירי הביצים שבפיקוח. המגדלים תובעים תוספת של 4 אגורות לביצה בעקבות התייקרות של 30% במחירי התערובת.
העלייה הנדרשת במחיר, כך מסבירים בארגון היא בהתאם למנגנון העדכון המוסכם. העלייה הנגזרת במחיר הביצה לצרכן היא של כ-5%, שהם 5.5 אגורות לביצה בממוצע.
הדרישה לייקר את מחירי הביצים מצטרפת לגל ההתייקרויות עליו הכריזו מרבית היצרניות במשק. מוטי אלקבץ, מזכיר ארגון מגדלי העופות, מסר כי עליית מחירי הביצים נדרשה עוד לפני החגים, אולם המגדלים, מתוך התחשבות בציבור הצרכנים, הסכימו לעכב את הביצוע.
"לצערנו, למרות אורך-הרוח שגילינו, אנו נתקלים בסחבת וסרבנות של שר האוצר יובל שטייניץ לעמוד בהסכם עדכון המחירים, ולכן לא נותרה לנו ברירה אלא לנקוט בצעד הקיצוני של עצירת שיווק הביצים".
עוד הוסיף אלקבץ כי תביעת הארגון נתמכת על-ידי כלכלני משרד החקלאות והיועצים המשפטיים של משרדי החקלאות והאוצר, מאחר שהיא תואמת בדיוק את הסכם עדכון המחירים שפועל כבר שנים.
בנוסף, אלקבץ מדגיש כי בארה"ב עלו מחירי הביצים בחודשים האחרונים ב-22%, כך שהעדכון שהם דורשים הוא המינימלי בתנאים הקיימים.
"על-פי הסכם עדכון המחירים, בשנים האחרונות בוצעו מספר פעמים הפחתות מחיר כשעלויות הייצור פחתו, ואנו נהיה הראשונים שנשמח להוריד את המחיר שוב אם מחיר התערובת יירד".
"אנו פונים לשר האוצר בדרישה שלא יעשה ביצרני הביצים שימוש פוליטי באמצעות עצירה מלאכותית של ההתייקרות הנדרשת, שיאמץ באופן מיידי את עמדת היועצים המשפטיים ומשרד החקלאות ויחסוך מכולנו את ההשבתה המיותרת ואת הסבל שיגרם לציבור הצרכנים", אמר אלקבץ.
מחירי הביצים שבפיקוח הם: 13.40 שקל לתריסר ביצים בגודל אסטרה לארג', 12.25 שקל לגודל לארג' ו-11.10 שקל לגודל מדיום.
ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "מבקר המדינה פנה אל שרי החקלאות והאוצר והנחה אותם שלא להעלות את מחירי החלב והביצים. היועצים המשפטיים של משרדי והחקלאות והאוצר פנו ליועץ המשפטי לממשלה ביום 24.10.2012 לקבלת הנחיות כיצד לפעול בנושא. המשרדים עדיין מחכים להכרעתו".
חשש להפצת ביצים שאינן בפיקוח
בתוך כך, ארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות מזהיר את הציבור מפני רכישת ביצים שאינן תחת פיקוח, המסוכנת לבריאות. לדברי הארגון, בעקבות איומי יצרני הביצים לעצור את שיווקן מיום ראשון, עולה חשש להפצת ביצים שאינן תחת פיקוח.
בארגון מזהירים כי "רכישה של ביצים ומוצרי מזון נוספים מהחי, שלא עברו בדיקות מתאימות ואינם כפופים לפיקוח וטרינרי, עלולה להיות מסוכנת".
לדברי ד"ר משה רפלוביץ', יו"ר ארגון הרופאים הוטרינרים ברשויות המקומיות, מקור הסכנה הוא מביצים ומעופות שלא הוחזקו כראוי ולכן עלולים להכיל חיידקים המסוכנים לבריאות.
בכדי להימנע מסכנות אלה ממליצים בארגון לחפש את החותמת המוטבעת על הביצים כמדד ראשון לטריות הביצה. יצוין כי ביצים ללא חותמת לא עברו את תהליך המיון - גם כאשר מדובר בביצים אורגניות או ביצי חופש.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.