מחזיקי יחידות קלאב הוטל, שהתבשרו לאחרונה כי סוף-סוף יוכלו להשתחרר מהעסקה ולבטלה, יצטרכו להתאזר בסבלנות: יו"ר הכנסת, רובי ריבלין, הודיע כי לא יאפשר להעלות מחר (ב') את הצעת חוק יחידות הנופש לקריאה שנייה ושלישית.
המשמעות היא שעד לא יסיימו הבחירות המקדימות, לא יתקדם החוק ליישומו בפועל, ומועד הביטול המיוחל יידחה.
הסיבה לדחייה עליה הודיע ריבלין היא החשש ללחץ פסול על חברי כנסת מצד לוביסטים ובעלי הון בתקופת בחירות. לדברי ריבלין, "ישנו מאבק אינטרסים קשה בין בעלי הון לבין בעלי יחידות הנופש. בעניין זה קיימה הוועדה דיונים רבים בניסיון לאזן בין האינטרסים השונים, ואינני יכול להבטיח שהסתייגות הממשלה בעניין זה תאושר, והאיזון אכן יוגשם בחוק שיתקבל. חוששני, כי בעניין זה מופעל לחץ פסול על חברי כנסת תוך ניצול אווירת הבחירות בה אנו מצויים".
ריבלין אמר כי הוא חושש שבאווירת הבחירות יתקבלו פתרונות בלתי מאוזנים בעניין זה, ויש לדחות את הדיון לאחר תקופת הבחירות המקדימות במפלגות השונות ואף מעבר לכך.
נזכיר כי החלטת ועדת הכלכלה תאפשר לבעלי היחידות להשתחרר מהעסקה הכובלת תמורת תשלום של דמי ביטול בסך 2,500 שקל, ותשלום עבור דמי האחזקה לשנת 2013. הביטול יתאפשר בחלונות יציאה מוגדרים.
בשבוע שעבר הודיעה רשת קלאב הוטל כי תוקם ועדת מיוחדת שתאפשר ל-400 מבעלי היחידות באילת ול-800 מבעלי היחידות בטבריה להשתחרר מבלי לשלם את הקנס האמור. הקריטריונים לאישור הוועדה כוללים מצוקה כלכלית או בריאותית, או לבעלי יחידות שגילם יותר מ-67 ולשארים שירשו יחידות מהוריהם.
מקלאב הוטל נמסר בתגובה: "קלאב הוטל הגישה תלונה למבקר המדינה, בה הוצגו עובדות ונתונים מפורשים, חד-משמעיים וחותכים, המלמדים על הפגמים בהליך החקיקה בעניינה, לרבות קיומם של שיקולים זרים ומניעים פסולים באופן שבו נדונה וקודמה הצעת החוק. לטענת קלאב הוטל, גורמים שונים, ובהם יריבים עסקיים ובעלי הון, פועלים באופן בלתי תקין ופסול כדי לפגוע בקלאב הוטל. הדבר נעשה תוך התערבות בוטה ובלתי תקינה בהליכי החקיקה בכנסת.
"היוזמה של חה"כ יואל חסון, אשר בעקבות פנייתו ליו"ר ועדת הכלכלה, עלה לדיון בוועדת הכלכלה נושא קלאב הוטל, נועדה למצוא פתרון למקרים סוציאליים וחריגים של בעלי יחידות נופש. מקרים אלו באים על פתרונם, בין היתר, בהסדר המזכה שהציגה קלאב הוטל בימים האחרונים.
"הצעת חוק כפי שגובשה בוועדת הכלכלה, וקל וחומר ההסתייגות שהגיש בגינה שר התמ"ת, מבלי שנתקיים בעניין זה כל דיון בממשלה, תפגע בקלאב הוטל ועובדיה כמו גם ברוב רובם של בעלי היחידות.
"הסדר רטרואקטיבי כמוצע (לרבות ובעיקר כאמור בהסתייגות של שר התמ"ת) אינו קיים באשר לטיים שרינג בשום מקום בעולם. 6. המדובר בהסדר שאינו חוקתי ואינו ראוי, בין היתר, כי הטענה שלבעלי יחידות הנופש זכות לסיים חד צדדית את ההסכם עימם, תלויה ועומדת בהליך בבית משפט, וחקיקה בעת הזו מהווה פגיעה בעיקרון הפרדת הרשויות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.