אוקטובר הירוק: תשואות חיוביות בכל המדדים

‎‎השבוע בלט מדד תל בונד שקלי, שכל 41 האג"ח שבו הציגו תשואה חיובית ■ הגדילו לעשות דלק קבוצה י"ד וסלקום אג"ח ז' עם 4.32% ו-3.91% בהתאמה ‏

‏‎‎שבוע המסחר החולף סיכם את חודש אוקטובר עם תשואות חיוביות בכל מדדי האג"ח. בכמה ממדדי האג"ח הוצגו בחודש שחלף תשואות גבוהות ביותר מתחילת השנה. זה חודשיים שהמדדים עולים, ונוסף על כך קיבלו המדדים השבוע דחיפה מעלה על-ידי הודעה מפתיעה של הנגיד סטנלי פישר.

‏הבנק המרכזי החליט להוריד את הריבית במשק לחודש נובמבר ב-0.25%, לרמה של 2%. התגובה של המשקיעים הייתה עוצמתית במיוחד, וסייעה למדדים לסיים את החודש עם תשואות מרשימות.

‏במדדים הקונצרניים, מדד תל בונד שקלי ומדד תל בונד 60 הניבו מתחילת החודש תשואה חיובית של 2.41% ו-2.04%, בהתאמה. במדדים הממשלתיים, מדד שחר כללי ומדד גליל כללי הניבו מתחילת החודש תשואה חיובית זהה של 1.26%. מדד אג"ח כללי סיכם את החודש עם תשואה חיובית של 1.9%, בשער של 289.72 נקודות. מדד זה נחשב למדד בנצ'מרק, כלומר מדד שניתן להשוות אליו תשואות של הרכיב הסולידי בתיק ההשקעות.

‏סערה במזג האוויר וסערת רגשות

‏‎‎אירופה ממשיכה להעיק על הכלכלה הגלובלית. אין נתונים חיוביים, אין צמיחה, ונמשכת ההיצמדות לשפל של המשבר. שיעור האבטלה בגוש האירו טיפס בחודש ספטמבר לרמת שיא של 11.6%, אך למרות העלייה במספר המפוטרים ישנו אור קטן בקצה המנהרה: שיעור האבטלה בכלכלה הגדולה ביותר בגוש האירו, גרמניה, נותר יציב, ברמה של 6.9%.

‏בארה"ב ימי המסחר היו מועטים, בשל הסופה סנדי. יש כלכלנים שגורסים כי נזקי הסופה יכולים לפגוע השנה בתמ"ג בשיעור של עד 1%. לבד מנזקי הסופה ממשיכים להתפרסם נתונים חיוביים בתחום הנדל"ן והתעסוקה. מחירי הדירות ממשיכים לעלות, ומבחינת המועסקים פורסם סקר ‏ADP‏, שבוחן את מספר המשרות החדשות שנוצרו במגזר הפרטי, ושהצביע על יצירת 158 אלף משרות חדשות.

‏המשק האמריקני הוסיף 171 אלף משרות באוקטובר, דבר המצביע על שיעור אבטלה של 7.9%. בימים הקרובים תהפוך סערת סנדי לסערת רגשות בקרב המשקיעים. השבוע יתפרסמו תוצאות הבחירות לנשיאות, אשר עשויות להשפיע מאוד על הכלכלה הגלובלית ועל כלכלת ישראל בפרט.

‏‎‎המשך התייצבות

‏‎‎לאחר הורדת הריבית לחודש נובמבר ב-0.25% לרמה של 2%, הסתיים היום הראשון של חודש נובמבר בעליות ובציפייה חיובית להמשך. הנתונים השבוע המשיכו להיות חיוביים. ראשית, נתוני המאקרו על מצב המשק היו מעודדים, וכך גם פרסומי הדוחות של החברות.

‏בתחילת השבוע אמר יו"ר ועדת התעסוקה והרווחה של ה-‏OECD‏, הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי בינלאומי של המדינות המפותחות: "ישראל נענתה היטב לאתגרים שהוצבו בפניה בתחום התעסוקה". בהמשך השבוע אומתו דבריו על-ידי פרסומי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בדבר מצב התעסוקה במשק.

‏שיעור האבטלה במשק ירד ברבעון השלישי ל-6.7%, לעומת שיעור אבטלה של 6.9% ברבעון השני. נתון חשוב נוסף שפורסם השבוע הוא המדד המשולב לתיאור מצב המשק של חטיבת המחקר בבנק ישראל, אשר הצביע על עלייה של 0.2% בחודש ספטמבר. בנק ישראל בתגובה: "נתוני מדד ספטמבר מצביעים על המשך התרחבות הפעילות במשק בקצב מתון, בדומה לשנה האחרונה. העלייה משתקפת כמעט בכל מרכיבי המדד".

‏המשקיעים לא מתעלמים מהנתונים החיוביים כבעבר, אלא מחדשים את השקעותיהם, ואף מגדילים אותן. מחזורי המסחר במגמת שיפור זה כחודש ימים, ותנועת הכסף מורגשת היטב.

‏במדדים הממשלתיים מחזורי המסחר קטנים במקצת לטובת המדדים הקונצרניים. מחזור יומי ממוצע במדד תל בונד 60 עלה השבוע ב-15% ל-356 מיליון שקל ליום.

‏כניסת המשקיעים למדדים הקונצרניים מורגשת וחיובית במיוחד. בלט השבוע לחיוב מדד תל בונד שקלי, שכל 41 האג"ח הכלולות בו הציגו תשואה חיובית.

הגדילו לעשות דלק קבוצה י"ד וסלקום אג"ח ז' אשר במדד תל בונד שקלי, עם תשואה חיובית של 4.32% ו-3.91% בהתאמה.

‏גם במדד תל בונד 40 הציגו כמה סדרות של קבוצת דלק תשואות חיובית של עד 4.3%.

‏במדדים הממשלתיים, גליל 2-5 וגליל 0-2, אירע השבוע שינוי בהרכב המדד, בשל ירידת התקופה לפדיון של גליל 5471. אג"ח זה עבר ממדד גליל 2-5 למדד גליל 0-2, כי תקופת הפדיון של האג"ח ירדה משנתיים. אירוע זה יצר ביקושים של כ-100 מיליון שקל במדד גליל 2-5, והיצעים של כ-60 מיליון שקל במדד גליל 0-2. ‏‎‎‏

‏‎‎הכותב מכהן כמנהל דסק אג"ח בקסם תעודות סל. קסם עשויה להיחשב בעלת ענין אישי בנושא הכתבה לנוכח השקעתה בניירות ערך ובמכשירים פיננסיים הנזכרים בה. האמור אינו מהווה ייעוץ או שיווק השקעות, המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

‏Shimron.Rozentzvaig@xnes.co.il