מינהל מקרקעי ישראל אישר את פינוי מתחם דרום הקריה של רשות השידור בתל-אביב - כך עולה מדיווח שהעביר יו"ר רשות השידור, אמיר גילת, לחברי מליאת הרשות. המינהל אישר כי הוסר התנאי המתלה בכל הקשור להעברת תמורה של 150 מיליון שקל בעבור פינוי הקרקע בתל-אביב, שעליה שוכנים אולפני קול ישראל בעיר.
הסרת המכשול הזה מחזקת את ההערכה כי ב-1 בדצמבר תצא הרפורמה ברשות השידור לפועל. עם קבלת התמורה עבור הקרקע, יחל המעבר של רשות השידור מתל-אביב לעיר לוד. במקביל תתקיים התכנסות של מתקני רשות השידור בירושלים אל הקריה בשערי צדק.
במסגרת הרפורמה יפרשו מהרשות כ-700 עובדים בתנאים מיטיבים, כאשר כל עובד יקבל כמיליון שקל. העובדים שיישארו בתפקידם יזכו לתוספת שכר של 5%, רטרואקטיבית מינואר 2008.
על-פי הודעת יו"ר רשות השידור, בתחילת החודש הבא "ייכנסו לתוקף שלל השינויים המתחייבים מאיתנו, ובהם: התחלת הדיווח באמצעות שעון נוכחות לכלל העובדים ויישום סלי העבודה כחלק ממנגנון ההתייעלות בכוח-האדם. בנוסף, התאמת המבנה הארגוני של הרשות לצורכי שוק התקשורת כיום, לרבות יישום הליך הפרישה מרצון על כל היבטיו, ולאחריו הליכי הפיטורים עד להתכנסות ל-1,275 משרות ברשות; המשך יישום ההשקעה המסיבית בטכנולוגיה על-פי התוכנית הרב-שנתית עד לשנת 2018... והמשך יישום מתווה ההשקעה ההולך וגדל בהפקות מקור, שיגיע בשנת 2016 ואילך לסך של 36% מהכנסות הרשות".
גילת מודה כי בשנת 2013 רשות השידור לא תגיע עדיין למצב שבו תמלא את יעודה כשידור ציבורי, והיא תהווה שנת מעבר לבחינת השינויים ו"הזהות המתחדשת". גילת הודה במכתבו ליו"ר ועדת הכספים, דוד חיון, ולחבר הוועד המנהל, יואב הורוביץ.
מאגודת העיתונאים בירושלים נמסר בתגובה: "אגודת העיתונאים מברכת על השלמת התנאים המתלים החיצוניים למימושה של הרפורמה ברשות השידור ועל נכונותה של הנהלת הרשות להביא ליישומה ב-1/12/12. עם זאת, האגודה מבהירה כי בטרם יישום יש להשלים ולהסכים על התנאים המתלים להסכם עם נציגי העובדים, ובהם השלמת המבנה, התאמות שכר ותיקונים ברשימות העובדים. על-פי הסכם הרפורמה, ההכרזה הסופית על היום הקובע תיעשה במשותף על-ידי יו"ר האגודה ומנכ"ל הרשות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.