עונת 2012 בטניס הגברים שהסתיימה באופן רשמי השבוע בטורניר המאסטרס, עם הניצחון של נובאק דיוקוביץ' על רוג'ר פדרר, הראתה שוב עד כמה הפך הטניס לספורט מתגמל בעשורים האחרונים. לא פחות מ-22 טניסאים הצליחו לסיים את 2012 כשהם צוברים פרסים כספיים של יותר ממיליון דולר. כהשוואה, לפני חמש שנים היו רק 11 טניסאים שהצליחו לחצות רף של מיליון דולר בשנה.
את הרשימה של 2012 מוביל נובאק דיוקוביץ', שצבר 9.95 מיליון דולר, לפני רוג'ר פדרר שסיים את השנה עם 7.42 מיליון דולר, ואנדי מארי הבריטי שלקח הביתה 5.1 מיליון דולר.
העלייה בסכומי הפרסים ניכרת בעיקר בשנים האחרונות. 50 הטניסאים שמובילים את רשימת המכניסים הגדולה מפרסים כספיים בטורנירים של 2012, צברו השנה יחד 76.5 מיליון דולר - סכום הגבוה ב-31% ממה שהכניסו 50 הגדולים רק לפני חמש שנים.
דבר מעניין נוסף שאותו אפשר ללמוד מ"רשימת הכסף" של סוף השנה קשור לפערים בין המינים. למרות שטורנירי הטניס הגדולים בעולם השוו כבר לפני יותר מעשור את סכומי הזכייה של הנשים לאלו של הגברים, הרי שהפערים נותרו עדיין עצומים לטובת הגברים. בעוד ש-50 הגברים הראשונים ב"רשימת הכסף" צברו, כאמור, 76.5 מיליון דולר בשנה החולפת, 50 הטניסאיות הראשונות ברשימה המקבילה לנשים הכניסו השנה 68 מיליון דולר בלבד. במלים אחרות, יכולת ההשתכרות של טניסאי בשפיץ העולמי גבוהה ב-12.5% מזאת של טניסאית.
למרות שהטניסאים במאייה הראשונה מצליחים להתפרנס לא רע מהמקצוע, גם בתוך המאייה הראשונה יש הבדלים עצומים בין שחקני הצמרת הגבוהה לבין אלו שנאחזים בשוליים: ההכנסה הממוצעת לשחקן שדורג בין 50 הראשונים ברשימת הטניסאים המכניסים עמדה השנה על 1.53 מיליון דולר, בעוד שהשחקן שתפס את המקומות 51-100 הכניס בממוצע 418 אלף דולר בלבד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.