הירידות האחרונות במדד S&P 500 יצרו מצב בו המדד צריך לעלות ב-26% כדי להגיע לשווי הממוצע המתאים לשוק שורי - כך לפי ניתוח של סוכנות בלומברג.
806 מיליארד דולר התאדו משוק המניות האמריקנית מאז שברק אובמה נבחר שוב לנשיא ארה"ב ב-6 בנובמבר. מדובר בירידה החדה ביותר מאז חודש מאי. כך, מכפיל הרווח המצרפי של מדד S&P 500 נמצא מתחת לממוצע מכפילי הרווח של כל השווקים השוריים מאז ממשל ושל רונלד רייגן בתחילת שנות ה-80.
ה"דובים" גורסים שהירידה בגובה 4.8% במדד S&P 500 מוכיחה שהמשקיעים איבדו אמון באובמה וביכולת להשיג פשרה על התקציב בקונגרס ולמנוע בכך את הצוק הפיסקאלי. . מנגד, ה"פרים" - ובכללם האסטרטגים המובילים ב-6 המוסדות הפיננסיים בוול סטריט - טוענים שהירידות הן סיבה מצוינת לקנות מניות - מאפל ועד דולר טרי .
"שוק המניות נראה זול כי אנשים יותר מדי פסימיים באשר לאיך תיראה הצמיחה ב-10 השנים הבאות", אמר בריאן ג'ייקובסון, מנהל השקעות בבנק וולס פרגו, שמעריך כי מדד S&P 500 יזנק ב-47% לרמה של 2,000 נקודות עד שנת 2014. "אפשר לקבל מהלכים חדים בשוק כשהציפיות כל כך נמוכות".
מכפיל הרווח של ה-S&P 500 עלה ב-35% מאז החל השוק השורי במארס 2009, וזאת לעומת עלייה של 55% בכל השווקים השוריים מאז 1962. בשנתיים וחצי האחרונות, מכפיל הרווח במדד לא חצה מעלה את רמת ה-16, בעוד שבשאר השווקים השוריים ממוצע המכפיל במדד היה 17.4.
כלכלנים מעריכים שהכלכלה הגלובלית תצמח בקצב של 2.6% בשנה הבאה לעומת 2.2% השנה. הצמיחה השנה צפויה להיות האיטית ביותר מזה 3 שנים. בארה"ב צפויה לעמוד הצמיחה בשנה הבאה על 2% בלבד לעומת 2.2% השנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.