שוק המט"ח: הדולר היציג נחלש ב-0.9% ל-3.83 שקלים

נשיא ארה"ב אובמה הציב דד-ליין לפתרון סוגיית הצוק הפיסקלי: חג המולד ■ הדחיפות, כמו גם דברים מעודדים של ג'ון בונר, מחלישים את הדולר ומחזקים את המניות

השקל מתחזק היום (ה') מול הדולר והאירו על רקע הראלי בשוקי המניות שהביא במקביל להיחלשות הדולר בעולם אמש. איתותים חיוביים מוושינגטון בנוגע לשיחות על הצוק הפיסקלי בארה"ב תרמו לסנטימנט החיובי בשווקים ולהיחלשות הדולר.

הדולר היציג נחלש ב-0.9% לרמה של 3.83 שקלים והאירו נחלש בכ-0.2% ל-4.97 שקלים. בעולם, האירו נסחר סביב 1.30 דולרים לאחר שאתמול נסחר סביב 1.288 דולרים.

אמש בוול סטריט השלימו שוקי המניות מהפך ומדד הדאו ג'ונס עלה בכ-200 נקודות במסחר התוך יומי, מה שתרם להיחלשות הדולר מול המטבעות המובילים בעולם. אמנם בתחילת יום המסחר המניות נחלשו והדולר התחזק, אך באמצע היום אמר ג'ון בונר, דובר הרפובליקנים בבית הנבחרים ושחקן מפתח בשיחות על הצוק הפיסקלי, שהוא מאמין כי ניתן יהיה להגיע לפתרון וכי הוא מבין שצד ההכנסות יהיה חלק מהסיכום. הכוונה היא להעלאת מסים, נושא שהנשיא ברק אובמה מתעקש עליו.

דחיפה נוספת לשווקים ומכה לדולר הגיעה מדד-ליין שהציב אובמה לשיחות: חג המולד. במילים אחרות, אובמה מעניק לנושא דחיפות וישנו סיכוי שהסוגיה תיפתר בחודש הבא. במהלך היום ייפגש שר האוצר האמריקני טימותי גייתנר עם חברי קונגרס כדי לקדם את השיחות על הצוק הפיסקלי.

"הצוק הפיסקלי יכול להיות זרז למכור דולרים", אמר לסוכנות בלומברג אסטרטג מט"ח ב-Mizuho Securities שבטוקיו. הוא התייחס גם לנתון התמ"ג בארה"ב שיפורסם בצהריים ואמר: "התנון יהיה טוב וזה יעודד מכירת הין".

גם ב-FXCM ישראל התייחסו לצוק הפיסקלי ומסר כי "שעון החול הולך ואוזל. חג המולד מגיע עוד פחות מ-4 שבועות ועד אז יצטרכו הצדדים להגיע לפשרה. עד שתיחתם העסקה, השווקים יגלו רגישות גבוהה לכל שמועה, ספקולציה, התבטאות או הצהרה, כפי שראינו השבוע. כל יום ללא התפתחות משמעותית יגביר את סף החרדה, וכל הדלפה על התקדמות תזניק את השווקים.

"הדולר-שקל נע כרגע על פי הסנטימנט העולמי. במידה ושוקי ההון העולמיים יטפסו מעלה והדולר העולמי ייחלש, הדולר-שקל צפוי להמשיך ולעשות את דרכו המרשימה מטה. היעדים במורד הדרך הם 3.808 שקלים ואח"כ 3.787 שקלים. מנגד, יש לציין שמבחינה טכנית אנחנו 'באמצע שום מקום' והכיוון בטווח הארוך יותר עדיין לא הוכרע. במידה ונראה הרעה בסנטימנט העולמי וביקוש גובר לדולר כנכס בטוח, הדולר-שקל יכול בקלות להפוך כיוון ולטפס לעבר 3.89 שקלים ו-3.91 שקלים".