חברת דנשר , הנמצאת בשליטת טל ורון ברק (90%), ביטלה את הצעת הרכש שפרסמה בחודש שעבר. זאת, בעקבות התערבות רשות ניירות ערך ולאור טענותיו של בעל מניות מיעוט בחברה, יהודה בראון, כפי שנחשף ב"גלובס" בשבוע שעבר.
אתמול (א') הגישו בעלי השליטה הצעת רכש חדשה באותו מחיר, אך בהתאם להנחיות רשות ני"ע, כשהמועד האחרון להגשת הודעת קיבול הוא ה-16 בחודש (המועד הקודם היה 2 בדצמבר). האחים ברק טענו שהם מחזיקים ב-89.6% ממניות החברה, אך בהתאם להנחיית הרשות הם מחזיקים במעט יותר מ-90%. בנוסף, קרן מידאס השקעות המחזיקה בכ-1% תיחשב כבעלת עניין, כיוון שאחד הדירקטורים בדנשר הוא מנכ"ל משותף במידאס. לאחר שני תיקונים אלו הורשו בעלי השליטה לפרסם מחדש הצעת רכש למניות המיעוט בדנשר.
יהודה בראון המחזיק בכ-2% ממניות דנשר, ואשר מיוצג על ידי עו"ד אמיר שרף ממשרד תדמור ושות', טען בין השאר כי "הצעת הרכש בלתי חוקית ועל דנשר להודיע מיד על ביטולה". לטענתו, עסקאות שביצעה משפחת ברק במניות החברה הביאו לירידה בשוויה ולשחיקה בשווי החזקות הציבור, מה שתרם להעברת החברה לרשימת השימור. בראון היה בעבר מבעלי השליטה בחברת אינטרקוסמא, שמוזגה לדנשר ב-2010.
בחודש שעבר פרסמה דנשר הצעת רכש לבעלי מניות המיעוט בחברה, בפרמיה של 20% על מחיר השוק. מאז הפרמיה נסגרה כמעט לגמרי ומחיר המניה הוא 16 שקל. גם בהצעת הרכש החדשה האחים ברק מציעים לרכוש את מניות המיעוט תמורת 13 מיליון שקל, ולפי מחיר של 16.5 שקל למניה (בדומה להצעה הקודמת). מניית דנשר, שנסחרת לפי שווי חברה של 126 מיליון שקל, נמצאת מתחילת השנה ברשימת השימור, ורמת הסחירות בה נמוכה עד אפסית.
אם תהיה היענות של 5% מבעלי המניות של החברה, תתבצע רכישה כפויה של יתרת המניות. מטרת הרכישה היא להפוך את החברה לפרטית ולמחוק אותה מהבורסה.
דנשר עוסקת בייבוא, ייצור, שיווק והפצת מוצרי מזון, קוסמטיקה, בישום, טואלטיקה ומוצרי שיער. החברה סיימה את החודשים ינואר-ספטמבר השנה עם הכנסות של 180 מיליון שקל ואיזון בשורה התחתונה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.