וינה, הידועה במאות המוזיאונים שלה, וכן ב-2,000 הפארקים הציבוריים וכמובן בקפה הקלוי שלה - היא המקום הטוב ביותר לחיות בו על כדור הארץ, על פי מדד איכות החיים של מרסר ל-2012. וינה ניצבת בראש המדד זה ארבע שנים ברציפות.
המדד השנתי שמחברת חברת ההון האנושי העולמית, מרסר, משקף לא רק את איכויותיה של אוסטריה, אלא גם את היתרונות של האזור כולו. למרות הזעזועים הכלכליים, ערי אירופה עדיין נחשבות מקומות שטוב לחיות בהן. שמונה מעשר הערים המובילות במדד נמצאות ביבשת זו. ציריך מדורגת שנייה במדד, ושלוש ערים גרמניות - מינכן, דיסלדורף ופרנקפורט - ניצבות לא הרחק ממנה ברשימה.
"באופן כללי הערים האירופיות ממשיכות להתאפיין באיכות חיים טובה הודות לשילוב של יציבות גוברת, גידול ברמת החיים ותשתיות עירוניות מתקדמות", אמר סלגין פרקטיל, חוקר בכיר במרסר. זאת למרות הזעזועים הכלכליים, המתחים הפוליטיים והאבטלה הגבוהה בכמה ממדינות אירופה.
בעשירייה הפותחת נמצאות גם ערים גדולות באוסטרליה, ניו זילנד וקנדה. תל אביב מגיעה רק למקום ה-99.
חוסר יציבות באפריקה
תוצאות סקר מרסר מבוססות על ניתוח של תנאי החיים המקומיים, הנחלקים לעשר קטגוריות. השיקולים הפוליטיים כוללים את יציבות הממשלה ושיעורי הפשיעה. הגורמים הכלכליים כוללים שירותי בנקאות וחוקי המרת המטבע. שיקולי הבריאות כוללים גישה לשירותים רפואיים ורמות הזיהום. כמו כן מובאים בחשבון התחבורה, הדיור והבילוי.
לדברי מרסר, דירוג הערים מסייע לחברות רב-לאומיות לחשב את חבילות התגמולים לעובדים הנשלחים לחו"ל. דירוג נמוך יניב לעובד חבילת תגמולים טובה יותר הכוללת הטבות בגין תנאים קשים.
בעשירייה הסוגרת את הדירוג ניתן למצוא שמונה ערים אפריקניות. "הזעזועים הנמשכים במדינות רבות בצפון אפריקה ובמזרח התיכון יוצרים בעיות ביטחון חמורות לתושבים המקומיים ולתושבי החוץ", אמר פרקטיל ממרסר.
"צריך לאפשר לחברות ליישם תוכניות התמודדות פרו-אקטיביות כגון פינוי חירום או התאמה של חבילות התגמולים לעובדים במקומות כאלה". ואיפה הכי רע לחיות? את רשימת הערים סוגרת בגדד שבעיראק.
הערים
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.