המסחר במרבית בורסות אירופה נחתם היום (ה') בעליות שערים בזמן שהמשקיעים הגיבו לפרסום הריבית של גוש האירו לחודש דצמבר ולמסיבת העיתונאים המסורתית של נשיא הבנק המרכזי האירופי מריו דרגי שבה הציג את מדיניות הבנק לשנה הבאה. המסחר גם התנהל על רקע הקיפאון במגעים בנוגע לצוק הפיסקלי בארצות הברית. בזירת המאקרו התפרסם היום התמ"ג של גוש האירו לרבעון השלישי של השנה.
בשעה 14:45 שעון ישראל התפרסמה הריבית של הבנק המרכזי האירופי לחודש דצמבר והיא נותרה ללא שינוי ברמת השפל שהיא נמצאת בו - 0.75% - כצפוי. על פי סקר שביצעה רשת בלומבג בקרב אנליסטים עולה כי מירב האנליסטים מעריכים שהריבית תישאר ברמתה הנוכחית בשנת 2013 ואפילו עד תחילת שנת 2014.
נשיא הבנק המרכזי האירופי מריו דרגי קיים את מסיבת העיתואנים החודשית שלו. במסיבת העיתונאים דרגי אמר כי שיעור האינפלציה ירד מתחת לרמה של 2% ב-2013 וכצפוי נשאר פסימי לגבי עתיד הכלכלה של גוש האירו כאשר טען כי "החולשה הכלכלית תחמיר בשנה הבאה".
עם זאת, נשיא הבנק המרכזי אמר כי ההתאוששות תחול רק בשלהי 2013 כאשר הביטחון ישוב לשווקים ביחד עם הביקושים הגלובלים. לכן, הוא צופה שיעור צמיחה שלילי שבין 0.4% ל-0.6% ב-2012 כאשר ב-2013 שיעור הצמיחה החזוי יעמוד ימשיך להיות שלילי, בשיעור שנע בין 0.4% ל-0.9%.
בחודש שעבר התייחס דרגי לתחזיות של הבנק לשנת 2013 והוא טען שהגוש נמצא בדרך הנכונה להתאוששות והוא צפוי לחזור למסלול של צמיחה במחצית השנייה של השנה. דרגי צפוי לפרט היום את התחזית המלאה של הבנק לשנה הקרובה.
"האמון הכלכלי מתחיל להתייצב לאט לאט והאינדקטורים הפיננסים מתחילים להראות כי המדיניות הכלכלית של הבנק מתחילה להשפיע על הכלכלה הריאלית", אמר כריסטיאן שולץ, כלכלן בכיר ב-Berenberg Bank. "אם הצמיחה תחזור באביב של השנה הקרובה, כפי שאנחנו מעריכים שיקרה, הבנק המרכזי לא יפחית את הריבית שוב. להפך, ייתכן מאוד שהבנק האירופי יהיה הבנק המערבי הראשון שיעלה את הריבית בשלהי 2013".
כשעתיים לפני פרסום הודעת הריבית של הבנק המרכזי, התפרסמו נתוני התמ"ג של גוש האירו לרבעון השלישי של השנה. הנתונים מצביעים כי גוש האירו נכנס למיתון שני תוך 4 שנים וזאת לאחר שברבעון השלישי של השנה נרשמה צמיחה שלילית בתמ"ג של 0.1%.
מגמה מעורבת באסיה
מגמה מעורבת נרשמה היום בבורסות אסיה כאשר מדד הניקיי היפני בלט לטובה ברקע המגמה המעורבת שחתמה אמש את המסחר בוול סטריט, כאשר מדדי הדאו ג'ונס וה-S&P 500 התקדמו, אך צניחה במניית אפל גררה את הנאסד"ק לנעילה שלילית. כעת מאותתים החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט על נטייה לירידות שערים בניו יורק.
המדד היפני מציג היום ביצועי יתר במזרח הרחוק משתי סיבות עיקריות. ראשית, חולשת הין היפני תורמת למניות חברות הייצוא הגדולות במדינה. שנית, השוק מקבל בברכה את הסקר שפרסם עיתון ה-Nikkei, לפיו המפלגה הליברלית-דמוקרטית ביפן תזכה ברוב בבחירות שייערכו במדינה ב-16 בדצמבר.
על פי רוב, השוק מעדיף זכייה של המפלגה הליברלית, הנתפסת כאחת שתטיל מדיניות מוניטרית משוחררת יותר.
ברקע חולשת המטבע היפני, נציין לחיוב את Sony ואת Sharp .
"הנתונים הכלכליים נראים בסדר גמור, והם תומכים בשוקי המניות", ציין שיין אוליבר, האסטרטג הראשי ב-AMP Capital Investors. "עם זאת, השווקים יצטרכו לראות פתרון ל'צוק הפיסקלי' על מנת להמשיך בראלי", הוסיף אוליבר.
[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.