הדולר נחלש בכ-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.82 שקלים

גם האירו היציג נחלש בכ-0.2% ל-4.95 שקלים ■ פישר: "לממשלה הבאה תהיה בעיה תקציבית גדולה" ■ בנק ישראל פרסם את פרוטוקלי הריבית וקבע: "'לעמוד ענן' לא הייתה השפעה מהותית על המשק ושוק המט"ח"

שבוע המסחר במט"ח התנהל היום (ב') במגמת החלשות של המטבעות המרכזיים מול השקל. הדולר היציג נחלש בכ-0.2% וננעל ברמה של 3.82 שקלים. האירו היציג נחלש בשיעור דומה וננעל ברמה של 4.95 שקלים לאירו.

בזירה העולמית, המסחר באסיה התנהל היום במגמה חיובית לאחר שלל נתונים חיוביים שפורסמו במהלך הימים האחרונים. בסין נתון התפוקה התעשייתית עלה בנובמבר בכ-10%, הקריאה החזקה ביותר מאז מארס. המכירות הקמעונאיות עלו בכ-15% והצרכיה הפרטית ביותר מ-30%. עם זאת, המשקיעים עדיין חוששים מאיום הצוק הפיסקלי על כלכלת ארה"ב ומהתחזיות הפסימיות שסיפק הבנק המרכזי האירופי ביום חמישי האחרון.

ברמה המקומית בנק ישראל פרסם היום את פרוטוקולי הריבית לחודש דצמבר. מהפרוטוקלים עולה כי בנק ישראל העריך כי למבצע "עמוד ענן" לא היו השפעות מהותיות על המשק בישראל. עם זאת, מרבית חברי הוועדה המוניטרית העריכו כי חלה ירידה בקצב הפעילות הכלכלית הריאלית בחודש נובמבר וכי חל שיפור ניכר בהיצע הדירות ובירידת מחירי הדיור.

"מאז הדיון המוניטרי האחרון, שהתקיים ב-28/10/12, ועד 23/11/12 השקל נותר ללא שינוי מול הדולר תוך תנודתיות במהלך התקופה של מבצע "עמוד ענן". זאת לעומת רבים מהטבעות החשובים בעולם, שנחלשו מול הדולר. מול האירו נחלש השקל ב-0.2%. במונחי שער החליפין הנומינלי האפקטיבי התחזק השקל ב-0.2%", צויין בפרוטוקולים.

שר האוצר יובל שטייניץ שהתארח אתמול בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס", אמר כי "אירופה עדיין על סף התרסקות, המשבר עדיין שם כדי להישאר והדיבורים הם אם אפשר למנוע התסקות טוטלית - לא דיבורים על יציאה מהמשבר". שטייניץ מנה עוד מספר מדינות ויבשות שחוות האטה, שלדבריו משליכה גם על הכלכלה הישראלית. (לסיפור המלא)

נגיד בנק ישראל סטנלי פישר אמר בוועידה שנמשכה היום כי "לממשלה הבאה תהיה בעיה תקציבית גדולה. האוצר הכריז שהחוב יהיה 4.2%, ויהיה גירעון גבוה. ידוע שיהיו חייבים לקצץ 15 מיליארד שקל מההוצאות, וייתכן שיצטרכו להעלות מסים. זו בעיה תקציבית ענקית ואחת הסיבות שראש הממשלה נתניהו החליט ללכת לבחירות היא שהוא חשב שהוא לא יצליח להעביר תקציב".

ועידת ישראל לעסקים של "גלובס"- לשידור החי

בבית ההשקעות אפסילון סבורים ששנת 2013 עתידה להיות שנת מפנה בכל הקשור למשק האנרגיה. "זו עומדת להיות השנה הראשונה שבה גילויי הגז יחלו להוות גורם משמעותי בכלכלה הישראלית", הם כתבו בסקירה מיוחדת שפרסמו בנוגע למשק האנרגיה בישראל.

בבית ההשקעות מעריכים כי ההשפעה של משק האנרגיה על הכלכלה הישראלית תגדל בשנה הבאה ויהיו לכך גם השפעות על המט"ח. "אנו מניחים קיטון משמעותי בצורכי המט"ח של ישראל בשל הירידה העתידית ביבוא".