בשלושת החודשים האחרונים השלים מדד המעו"ף עלייה של יותר מ-10%, והוא קרוב באחוזים בודדים מרמת השיא שקבע ב-2011. למרות זאת, שי לוי, מנהל השקעות ביובנק, סבור כי מבחינת משוואת סיכון-סיכוי, האפיק המנייתי הוא "האפיק האטרקטיבי יותר כיום למי שיכול לעמוד בתנודתיות". בהתאם, לוי סבור כי יש להקצות 35% מתיק ההשקעות לרכיב המנייתי, כאשר 20% מהם יופנו לטובת הבורסה המקומית ו-15% לבורסות חו"ל, בעיקר בשוק האמריקני.
לוי אומר כי "בשנתיים האחרונות ישבנו במשקל יתר בחו"ל, ובאחרונה החזרנו חלק מההשקעה לישראל בעקבות תמחור החסר הקיים פה".
לדבריו, "בשוק המקומי יש אפסייד גדול יותר מאשר בחו"ל, בעיקר במניות השורה השנייה, ואנחנו מזהים בחברות רבות דיסקאונט של 20%-30%. בשנים האחרונות ראינו מניה בודדת שמושכת מעלה את המדדים. מי שלא השקיע בה, פספס את רוב תשואת המדד באותה שנה. כדי למנוע זאת, כדאי להשקיע גם בתעודות סל".
מזומן על חשבון אג"ח קונצרניות
לפי לוי, מגזרי ההשקעה האטרקטיביים ביותר כיום בשוק ההון המקומי הם מניות הבנקים והנדל"ן המניב. "מניות הבנקים נסחרות מתחת להון העצמי, ונותנות תשואה על ההשקעה של מעל 10% בשנה", הוא אומר. בין מניות הענף הוא מזכיר את מניית בנק הפועלים: "היא מייצרת תשואה על ההון של כ-10% בשנה באופן יציב, ונסחרת במכפיל הון של 0.8". לגבי מניות הנדל"ן המניב הוא אומר כי "הן מעניקות תשואת FFO (רווח נקי תזרימי) של כ-10% בשנה".
לוי מציין כי בהשוואת התשואות של אפיק המניות לאלה של סדרות האג"ח הארוכות של חברות הנדל"ן המניב, "נגלה פער ממוצע של כ-6% לשנה לטובת המניות. לאורך שנים זהו פער מאוד משמעותי, ומפצה על הסיכון של התנודתיות הגבוהה בהשקעה במניות". באשר למניות בחו"ל, מציין לוי את חברת התעשייה 3M, את חברת התרופות והקוסמטיקה ג'ונסון אנד ג'ונסון, ואת חברות הטכנולוגיה אפל וסיסקו.
לאפיק האג"ח הקונצרניות לוי מקצה 25% מהתיק. "האפיק הקונצרני ביצע מהלך חזק מאוד בחודשים האחרונים, אולי אף קיצוני מדי, בעקבות ביקושים חזקים מציבור המשקיעים לקרנות הנאמנות המסורתיות", הוא אומר.
למרות זאת, לוי סבור כי "התשואות עדיין מעניינות בחלק מהסדרות. ברמת התשואה הנוכחית באג"ח הממשלתיות, גם מרווח נמוך בסדרות האג"ח הקונצרניות האיכותיות עדיין אטרקטיבי".
לוי מדגיש כי "זה הזמן להיות סלקטיביים. העדיפות כיום היא להשקיע באג"ח קונצרניות בצורה ישירה, בסדרות של דירוגי ה-A, ופחות דרך מדדי התל-בונד".
לוי סבור כי יש להקצות 10% מהתיק להחזקת מזומן, על חשבון השקעה באג"ח קונצרניות. "לאחר העליות האחרונות, ההפסד האלטרנטיבי אינו גדול", אומר לוי, "בניגוד לשוק המניות, באפיק הקונצרני אנחנו יודעים בדיוק מה התשואה הגלומה בכל אג"ח. כיום חלק מהאג"חים לא מעניינים, ולכן עדיף לחכות לפתיחה של המרווחים מהאג"ח הממשלתיות".
בין הסדרות שהוא מזכיר נמצאות סדרה ד' של אורתם סהר. לדבריו "החברה מבצעת פרויקטים בתחומי התשתיות והמגורים, אין לה כמעט חובות לבנקים, ויש לה צבר ההזמנות יציב ויתרות מזומן נאות בקופה".
עוד בנדל"ן הוא מציין את סדרה ה' של אפריקה נכסים, שלדבריו, "למרות הצורך במיחזור החוב בהמשך והסיכון במאגר הקרקעות הגדול במזרח אירופה, הרי שאנחנו סבורים שהחברה תוכל למחזר את החוב נון ריקורס על הנכסים".
לאג"ח הממשלתיות הוא מקצה 30% מהתיק, בחלוקה שווה בין האפיק השקלי וצמוד המדד.
"הנחת המוצא היא שלא נראה רווחי הון או הפסדי הון משמעותיים, אלא זחילה של התשואות השוטפות", הוא אומר. המלצתו באפיק השקלי היא להחזיק בסדרות במח"מ של כ-4 שנים, ובאפיק הצמוד במח"מ ארוך יחסית של כ-7 שנים.
* הכותבים במדור "תיק אישי" עשויים להשקיע בניירות ערך, לרבות אלו שמוזכרים בו. הדברים אינם מהווים ייעוץ או שיווק השקעות, המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, ו/או תחליף לכך
תיק ההשקעות המומלץ
המניות המומלצות של שי לוי
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.