הדולר נחלש ב-0.57% ושערו היציג נקבע על 3.8 שקלים

גם האירו היציג נחלש מול השקל ושערו היציג נקבע על 4.941 שקלים ■ בעולם נסחר האירו בהתחזקות של כ-0.2% סביב 1.296 דולרים לאירו ■ נתוני מאקרו טובים פורסמו בגרמניה

המסחר במט"ח היום (ג') התנהל במגמת התחזקות של השקל מול המטבעות המרכזיים. הדולר היציג נחלש בכ-0.57% ונקבע על 3.8 שקלים ואילו האירו היציג נחלש בכ-0.2% ושערו נקבע על 4.941 שקלים. בעולם נסחר האירו בהתחזקות של כ-0.2% סביב 1.296 דולרים לאירו.

בתחום המאקרו, היום פורסם שמדד ה-ZEW בגרמניה לחיזוי מגמות כלכליות עלה באופן מפתיע לרמה של 6.9 נקודות בחודש דצמבר לעומת קריאה של (15.7-) נק' בנובמבר. אנליסטים ציפו למדד של (11.3-) נק'. לפי מכון ה-ZEW, "למרות שההאטה בפעילות הכלכלית תימשך אל תוך 2013, גרמניה לא תיכנס למיתון".

בינתיים נראה כי סוגיית הצוק הפיסקאלי בארה"ב מתקרבת לפתרון. שני בתי המחוקקים יוצאים לפגרת חג-המולד בסוף השבוע שלפני החג, כלומר ביום ו', 21 בדצמבר. הם יחזרו לוושינגטון רק בשבוע הראשון של ינואר, אחרי הנפילה (אם השכל הישר לא יבלום אותה). המחוקקים דורשים לפחות שלושה ימי דיונים על כל פתרון פשרה אפשרי שיתגבש בין הבית הלבן לבית-הנבחרים. כלומר, הטיוטה של הצעת חוק פוטנציאלית צריכה להיות מונחת על שולחנות המחוקקים ב-17, מקסימום ב-18 בחודש. המשמעות היא שנשיא ארה"ב, ברק אובמה, ויו"ר בית-הנבחרים, ג'ון ביינר, צריכים לסגור עסקה בימים הקרובים. יש שמועות על "פסגה בנוסח קמפ דייוויד" בין שניהם בחלק מסוף השבוע הקרוב, בין 14 ל-16 בדצמבר, את הקרקע לעסקה בין השניים צריכים עוזריהם להכשיר ב-72 השעות הקרובות. (לסיפור המלא)

משה שלום, ראש מחלקת המחקר ב- FXCM ישראל: "המסחר בדולר אצלנו ממשיך להתאפיין ביציבות. אחרי ימים רבים של ירידות, והגעה לאזור התמיכה של 3.787, הדולר דורש תקופה של עיכול, ורגיעה, לקראת המהלך הגדול הבא. בינתיים, המהלך הוא תיקון טכני מינורי מעלה, לכיוון אמצע הדרך של הירידה הקודמת. תנועה חיובית זו החלה באמצע השבוע שעבר, אבל אנו ראינו את עיקרה בסוף השבוע. עכשיו, כאשר יש רגיעה בשיחות על הדיון הפיסקאלי בארה"ב, וכאשר יש שקט מוחלט בזירה המקומית, עקב סיום המהלכים המלחמתיים והודאות אצל הסוחרים לגבי תוצאות הבחירות הקרבות, אנו רואים את הדולר עוצר במקצת, ונרגע בין התחתית של 3.787 והגג הנמצא סביב 3.849 שקלים לדולר".

"עדיין לא ראינו את השפעת המימוש הגדול באירו על הדולר אצלנו. זו הפתעה די גדולה, כאשר בדרך כלל הקורלציה ההפוכה הקיימת בין תנועת המטבע האירופי, ודולר אצלנו, מביאה להתאמה די מהירה. כל עוד המטבע האמריקאי אצלנו נמצא מעל 3.787 אני נשאר חיובי עליו, וכגיבוי לכך אני נסמך על הקורה בעולם, ועל האינדיקאטור של המומנטום. היעדים מעלה נמצאים ב-3.849, 3.871, 3.886 ו-3.911. ירידה מתחת ל-3.787 תניב תנועה מהירה לכיוון 3.767, ו-3.735 שקלים לדולר".

ורד יצחקי מנכ"לית פריקו ניהול סיכונים: "הדולר נסחר כיום סביב רמה של 3.82 שקלים. השוק מתנהל בהמתנה לתוצאות הדיונים בארה"ב על המצוק הפיסקאלי. השוק מצפה שהאמריקאים יגיעו להסכמות בשכן אם לא יגרור הדבר תגובת שרשרת שלילית מצד ארה"ב שבראשה יעמוד הדיון בהורדת הדירוג של המדינה. האמריקאים יגיעו להסכמות, אחרי הרפובליקנים יתגמשו מול אובמה".

עוד הוסיפה יצחקי: "להערכתינו ברמות השערים הנוכחיות של הדולר והיורו מול השקל לא צפויה התערבות בשוק המט"ח מצד בנק ישראל. חזרה של בנק ישראל לשוק המט"ח צפויה להגיע ברמות שערים של 3.7 שקלים ומטה ולא לפני. יחד עם זאת, חשוב לשים לב כי הדיבורים על התערבות אפשרית של בנק ישראל תומכות אף הן בציפייה להמשך היחלשות הדולר - כפי שהערכנו לאחרונה".

הפד יפרסם מחר את הודעת הריבית כאשר ההערכה היא כי לאור סיומה של תוכנית ה"אופריישן טוויסט" בסוף השנה, הבנק המרכזי האמריקני יכריז על תוכנית רכישות אג"ח ממשלתיות חדשה בהיקף של כ-45 מיליארד דולר מדי חודש. זאת, בנוסף ל-QE3 במסגרתה הוא רוכש אג"ח מגובות משכנתאות ב-40 מיליארד דולר בחודש.