יוצאים לחופשת סקי? הנה המשקאות שמחכים לכם על ההר

גל איתן מחברת SkiDeal מגישה לכם תפריט משקאות שאסור לפספס בזמן חופשת הסקי

הם יחממו אתכם וירככו את השרירים התפוסים; ישמחו ויקרבו אתכם לסובבים; ויקפיצו מעלה טעמים וריחות. גל איתן מחברת SkiDeal עם כל המשקאות שתמצאו על ההר בזמן חופשת הסקי:

שוקו שוויצרי: כן, מתוק וקלאסי. סמיך וחם, עם קצפת מסולסלת מעל. הפתרון המושלם לכל גיל על ההר, במיוחד שהמרכיב העיקרי הוא שוקולד שוויצרי אמיתי.

קפוצ'ינו אורגינל: באתר הפאר האיטלקי מדונה די קמפיליו, תקבלו קפה כמו שרק האיטלקים יודעים להכין, עם תערובות קפה חזקות, חלב מוקצף וקצפת מפנקת ומוכתמת בכתמי קקאו.

שוקו עם בייליז: תוספת אלכוהולית מתוקה ומוקרמת, שיכולה בקלות להחליף את הקצפת ולהפוך את המשקה למשקה של גדולים...

Caffe Corretto: שדרוג של מקיאטו - שוט של אספרסו איטלקי מוכתם בכמה טיפות של גראפה (בהמשך...) ברנדי או קוניאק. תוכלו לבקש אותו בצורה הבאה: "un caffè corretto a grappa"או עם כל תוספת אחרת כמובן.

Ayran: משקה בלקני, אותו תפגשו בבולגריה, בעיקר בארוחות הבוקר. זהו משקה יוגורט, שעשוי בדרך כלל עם מי מלפפונים סחוטים, מלח, פלפל שחור וקצת שום. מזכיר מעט את הצזיקי היווני אבל דליל יותר ומוגש בכוס.

Gluhwein: אחד התענוגות הבלתי מפוקפקים של האלפים. משקה שתמצאו כמעט בכל מקום, החל מהלובי במלון ועד למסעדות ההרים באתר. הוא ימלא את גופכם באנרגיה זמינה למסלולים ויכהה את החושים בדיוק במידה הנכונה, כך שכל פסגה בנוף תיראה לכם כמו טבליית טובלרון. בוודאי תמצאו ורסיות שונות שלו במקומות שונים, אבל באופן עקרוני, בכל Gluewein תמצאו: יין אדום, ברנדי או רום, תפוחים קלופים וקצוצים או קליפות תפוזים או תפוזים קצוצים או גם וגם, ציפורן, הל, קינמון וסוכר חום לפי הצורך. אתם מוזמנים להתאמן בבית לפני החופשה.

בומברדינו (Bombardino): המשקה הכי מפורסם באתרים באיטליה, אותו החלו גם האוסטרים להגיש, שמזוהה בעיקר עם אתרי סקי. איך עושים אותו? שליש וויסקי, שליש ליקר ביצים ושליש קפה. מעל לכל זה שכבת קצפת עתירת קלוריות.

גראפה: מוגש בדרך כלל בסיום הארוחה. משקה איטלקי נפוץ המיוצר מזיקוק חלקי הענבים - הקליפות והגלעינים - שנשארו לאחר סחיטתם לצורך הכנת היין. האיטלקים מכנים אותו Firewater, ואנו מסיקים שזאת בגלל חוזקו.

Genepi: השם מתייחס לקבוצת צמחי תבלין ארומטיים שצומחים באלפים, שמשמשים להכנת משקה אלכוהולי מומתק ומרענן.

סנגריה: לא תוכלו לפספס אותו כשתגלשו באנדורה, וגם לא כדאי לכם, כי איך שהספרדים עושים אותו זה פשוט מקצוענות. והם עושים את זה כך: שוט של בקרדי (או כל ליקר אחר), שוט של Cointreau or Triple Sec, 2-3 כפות סוכר, חתיכות קטנות של לימון, תפוז או תפוח, מקלות קינמון, פחית לימונדה ובקבוק יין אדום שלם. קרח. ליד טאפאסים, פאייה ואפילו גספאצ'ו, הסנגריה תקפיץ את טעמי המנות ותוציא אתכם משיווי משקל.

יגרבול: שוט של יגרמייסטר מונח בתוך כוס שקופה של רדבול משקה שבוודאי תפגשו באתרים האוסטרים עתירי המסיבות, כמו מאיירהופן ואישגל.

Rich Procesecco: פחית מוזהבת דקה מבית היצור של פריס הילטון. משווקת בין היתר בקלאב שלה באישגל, בטעמים קלאסיים תוססים וכן תות-קאסיס ופסיפלורה. זהו משקה תוסס ומרענן על בסיס ענבים לבנים מחבל Treviso האיטלקי.

ראקיה: משקה אלכוהולי חזק (בדומה לברנדי או וודקה) הנהוג באזור הבלקן, אותו תפגשו כשתגלשו בבנסקו, בולגריה, בטברנות המקומיות. הוא עשוי מפירות כמו תאנים, שזיפים, ענבים ואפרסקים וממוין לפי אחוזי האלכוהול בתוכו (בין 40% ל-60%) ולפי התוספות השונות, שלעתים כוללות גם עשבי תיבול ודבש.

Slavovitsa: אם כבר התחלנו, אז נעבור מבולגריה לצ'כיה, שם מצאו שם שונה למשקה די דומה, שנחשב על ידינו לעראק של הצ'כים, וגם הוא מגיע במגוון טעמים ומוגש בטברנות המקומיות עם ארוחת הערב ולאחריה. שימו לב שזה נחשב לא מנומס לסרב למארח שמציע לכם כוסית בסיום הסעודה.

בחרובקה: אגדות על המשקה מספרות שאת המתכון שלו יודעים שני אנשים בלבד, הם מסתגרים מידי שבוע בחדר מיוחד במפעל שבצ'כיה ומערבבים בשק עשבי תיבול שונים ומשונים שגדלים ביערות הפרא הצ'כים. לאחר מכן הם משרים את השק באלכוהול, מים וסוכר. דרך אגב, המשקה כמו חברו הייגרמייסטר, היה בתחילת דרכו תרופה לשיפור העיכול.

בירת Zillertal: אחת הבירות הטובות, המיוצרות במבשלות האיכותיות של החבל הטירולי המקסים הזה של אוסטריה. תמצאו אותה בכל אתרי הסקי, במועדונים ובמסעדות ההרים.

בירת Weissbier: הבירה הלבנה של האוסטרים בבוואריה העשויה מחיטה, וקיבלה את שמה על שום המראה המעונן והחלבי שלה.

בירת ראדלר (Rudler): שם נוסף לבירה קלה בייצור מקומי, שהיא תמיד הגרסה המעודנת יותר של הבירות השונות. זוהי בירה קלילה, שנעים לשתות גם במשך היום והיא קצת פחות מנפחת, כך שלא תפריע לכם במהלך הגלישה.

בירות Zagorka ו-Kamenitza בבולגריה: שני מותגים מתחרים שמייצרים בירות מקומיות, חזקות בטעמן, שהראשונה אגב, נקנתה כבר על ידי חברת Heineken.

בירת Pilsner Urquell: הצ'כים הם אלופי העולם בצריכת בירה לנפש והם עובדים במרץ כדי לספק את הביקוש, על ידי הקמת מבשלות ומזקקות רבות בשטחן. זוהי מזקקה שנוסדה ב-1840 בעיר Pizen ומאז היא מפיקה בירה צלולה, טעימה וקלילה שמחליקה בגרון כמו מים.