הדולר היציג נחלש ל-3.76 שקלים; "יכול להגיע ל-3.6 שקלים"

הדולר ירד בכ-0.2% ואילו האירו נותר ללא שינוי ביחס לשקל ושערו היציג נקבע על 4.969 ■ בעולם נסחר האירו סביב 1.318 דולרים לאירו

יום המסחר בשוק המט"ח (ג') התאפיין היום בהמשך התחזקותו של השקל. הדולר נחלש מול השקל בכ-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.769 שקלים, ואילו האירו נותר ללא שינוי ברמה של 4.969 שקלים. בעולם נסחר האירו סביב 1.318 דולרים לאירו.

בנק ישראל פרסם היום כי שיעור האינפלציה הצפוי על ידי החזאים ירד מ-1.9% בנובמבר ל-1.8% כעת. שוק ההון מגלם אינפלציה של 2.2% ל-12 החודשים הקרובים.

ורד יצחקי, מנכ"לית פריקו ניהול סיכונים, אומרת היום כי "בשנת 2013 צפוי הדולר לשוב ולהיחלש כשקיים פוטנציאל גבוה לייסוף השקל לרמה של 3.6 שקלים ואף מתחת מכך. מהלך זה של זרימת מט"ח לארץ עשויה להתקבל כבר במחצית הראשונה של השנה. שנת 2013 צפויה להיות שנה מאוד מעניינת בשוק המט"ח בעקבות שלל גורמים וביניהם אטרקטיביות של המשק הישראלי בפני משקיעים זרים ועל רקע שינויים המתרחשים בשוק האנרגיה והציפייה להתאוששות כלכלית".

חזי ינושבסקי, ראש מחלקת המחקר ב-A TRADE מציין כי היחלשותו של הדולר בעולם באה לידי ביטוי גם אצלנו. "השטר הירוק נכשל בעת שניסה לפרוץ את אזור 3.80. נראה כי הצמד ימשיך לנוע מטה היום לכיוון אזור התחתית האחרונה, אשר נקבעה באזור 3.7595. שבירה של התחתית תוביל להמשך הירידות לכיוון 3.73 לפחות. נראה כי המשקיעים שומרים על אופטימיות בעניין הצוק הפיסקאלי ומעריכים כי יימצא פתרון בעניין עוד השבוע. אם אכן ימצא פתרון, ניתן לצפות לצלילה חדה של הדולר לכיוון אזור 3.71 שקלים לדולר".

משה שלום, ראש מחלקת המחקר ב- FXCM ישראל, מציין הבוקר כי "ירידות השערים בתחילת השבוע בשוק המניות לא השפיעו על כיוון הדולר שירד בחוזקה בעקבות העלייה הדרמטית שראינו באירו מול הדולר בעולם. האירו קבע, והאירו יקבע, גם את ההמשך. חולשת ארה"ב כנראה מתבטאת הפעם גם במניות, וגם במטבע, וזה די נדיר לראות זאת במקומותינו. המשך מטה יכוון לרמה הבאה סביב 3.735, כאשר חזרה מעלה, מעל 3.790, תשחרר הרבה לחצים של סוחרי אופציות מט"ח אצלנו, ותכוון את הדולר לאזור 3.85 שקלים לדולר".

מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר יעלה ב-0.1%, והמדד של חודש ינואר יירד ב-0.1%. המדד צפוי לעלות ב-12 החודשים הבאים ב-1.8%. כך מעריך אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בדש בית השקעות, בסקירתו השבועית שפרסם היום. אלמלא העלייה במחירי הדירות, המדד האחרון היה תומך בהורדה נוספת של הריבית כבר החודש. "המצב בשוק הנדל"ן צפוי להערכתנו לדחות את הורדת הריבית למרות האינפלציה הנמוכה. בנק ישראל יעדיף להמתין עד אשר יופיעו סימנים של התקררות בשוק הדיור", אומר זבז'ינסקי.

בינתיים, סחר הסוסים בוושינגטון בין נשיא ארה"ב, ברק אובמה, ליו"ר הקונגרס, ג'ון ביינר, נכנס להילוך גבוה: בפגישת השניים אמש, הניח אובמה על השולחן הצעה חדשה, שנועדה לרכך את התנגדות הרפובליקנים להעלאת שיעורי המס על בעלי הכנסות גבוהות, כפי שדורש הבית הלבן. במרכז ההצעה: העלאת שיעורי המס תחול רק על בעלי הכנסה שנתית של 400 אלף דולר ומעלה, במקום רף של 250 אלף דולר, שמצוין בהצעה המקורית של הבית הלבן. הממשל מקווה, שהפיתיון החדש ידחוף את הרפובליקנים לקבל את העסקה המוצעת ובכך תינצל ארה"ב מנפילה מרסקת עצמות מהצוק הפיסקלי.

פרטי ההצעה החדשה מתפרסמים הבוקר במגזין המקוון "האפינגטון פוסט". קודם לכן אמרו מקורות בשני המחנות, כי נשבר הקרח בין הממשל לבין הרפובליקנים בקונגרס, בעקבות פגישת אובמה - ביינר אמש, אך הוא טרם הפשיר. (לסיפור המלא).