אישה מבוגרת עומדת בשעת לילה מאוחרת ליד הדלפק הבוהק ומזמינה מנת ילדים בשישה שקלים. איזה רגע מקסים.
מבין כל ההתמכרויות שלי, המפחידה ביותר עבורי היא ההתמכרות לגלידה. נכון, הייתי אמור לפחד קצת יותר מבירה או מיין או מבשר אדום. אלא שלאלו משום מה מתלווה בעיני רוחי איזו בת ריח הרואית משהו, בוהמיינית אם תרצו.
להתמכרות לגלידה לא נלווה כידוע שום שיק אנרכיסטי, או ניחוח ארטיסטי. יותר מכל היא מזכירה לי את הסיפור ההוא על מרלון ברנדו יושב במכונית שלו בחניון בלוס אנג'לס ויורד על גלון האגן דאז. יש סיפור כזה. ואם אין אז תקפצו לי. זה סיפור נהדר וחבל לקלקל. מי שזוכר עדיין איך גמר גדול שחקני דורנו את חייו בתור מובי דיק מחופש לגבר שמן במיוחד, מבין על מה אני מדבר ולמה אני מפחד. ואל תנפנפו לי עכשיו בעובדות, כמו למשל זו שגם בגיל 47 אני אדם רזה למדיי. או לגמרי.
ירקן יוקרתי
ולכן, לא איש כמוני, אחד שמחסל מול מאסטר שף חצי קילו גלידה מווניליה בלי למצמץ, יכול היה להישאר אדיש לשמועה שפשתה בעיר בדבר גלידרייה חדשה ומצטיינת במיוחד. ארטיזן היא גלידרייה קטנה וחמודה להפליא המנוהלת על-ידי הגלידאי (ככה קוראים לזה עכשיו) נמרוד אייזק, שהוא שף קונדיטור בהכשרתו, שחזר לישראל לפני זמן מה מכמה שנים באירופה. עוד באירופה.
אייזק מגובה במערך פירות טריים שרוב יצרני הגלידה יכולים רק לחלום עליו. שותפו לעסק הוא יאסין קעדאן, הירקן הכי יוקרתי בעיר, בעליה של חנות הירקות השכנה המכונה, תחזיקו חזק, בארי דיוטי פרי.
מהפירות הללו ומשלל אגוזים, שוקולדים, וניל ומה לא, יוצר נמרוד קולקציה לא גדולה אבל מאד מדויקת של גלידות שגם אם אינה מנשלת עדיין את רשת וניליה מתוארה כחביבת הבית אצלנו, הרי שהיא בהחלט עשויה לסכן אותה ביום מן הימים.
ביום שבו ביקרתי כאן שכבו בתוך הוויטרינה גלידות בטעמי מנגו, דובדבני אמרנה, שוקולד בלגי, סורבה שוקולד, תות, מסקרפונה, סורבה פטל עם מי ורדים, יוגורט וריבת הדרים, סורבה פסיפלורה, אשכוליות קמפרי, שוקולד לבן עם קוקוס, פררו רושה, שקדים עם עוגיות קרמל ועוד כמה ששכחתי.
בפעמיים שבהן הספקתי כבר לבקר כאן, טעמתי את גלידות הפיסטוק, אגוזי הלוז, הבאצ'י והערמונים המסוכרים. כולן היו מופלאות. בלטה במיוחד הנדיבות בתוספות, אם אלו האגוזים או הערמונים המסוכרים. חוץ מגלידות אפשר לשתות כאן קפה ולידו מאפים שנמרוד מכין, להצטייד בכוס מיץ ובכלל, לעצור לרגע את המירוץ האינסופי. עשו לעצמכם טובה, חורף או לא חורף, ותנו קפיצה.
ארטיזן: ויצמן 22 ת"א. 03-6955657. א'-ה' 07:00-00:00, ו' 07:00-16:00, שבת 00:00-18:00
מחירים:
כוס קטנה (שני טעמים) - 14 שקל
קילו - 80 שקל
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.