מכירת האמנות הישראלית ובינלאומית של סותבי'ס בניו-יורק בשבוע שעבר הסתכמה ב-3.85 מיליון דולר. סכום זה כולל את עמלות בית המכירות ונמצא בחלקו הנמוך של טווח ההערכה המוקדמת, אשר נע בין 3.48 ל-4.9 מיליון דולר. עם זאת, המכירה נחשבת למוצלחת ו-50% מהפריטים נמכרו מעל למחירם בהערכה המוקדמת.
בסך הכול נמכרו כ-80 פריטים, המהווים 70% מהיצירות שהוצעו למכירה. היצירה היקרה ביותר, כצפוי, הייתה ציור נוף ירושלים מהר הצופים של ראובן רובין, שנמכרה ב-542.5 אלף דולר (כל המחירים כוללים עמלות). דיוקן עצמי של רובין משנות העשרים נמכר ב-434.5 אלף דולר.
יצירתו של יעקב אגם "הברית, 12 השבטים" הגיעה לסכום נאה של 242.5 אלף דולר ועבודה גאומטרית נוספת של אגם בתלת-ממד נמכרה ב-230.5 אלף דולר. אגם מחזיק בשיא מחיר במכירה פומבית לאמן ישראלי חי, לאחר שעבודתו "צמיחה" נמכרה בסותבי'ס ב-2010 תמורת 698 אלף דולר.
בעשירייה המובילה נמצאות עוד חמש יצירות של רובין ורק אחת של יוחנן סימון, "בקיבוץ", שנמכרה ב-128.5 אלף דולר.
תוצאות פחות מרשימות, אם כי לא רעות, נרשמו בתחום האמנות הישראלית העכשווית. יצירה של אבנר בן גל נמכרה ב-1,875 דולר. עבודתו של זוכה "צבע טרי" אור הרפז נמכרה ב-4,375 דולר. שתי יצירות של מאיה גולד נמכרו ב-10,000 דולר כל אחת ושל שי אזולאי ב-11,250 דולר. יצירה של מיכל רובנר נמכרה ב-16,250 דולר ויצירה של ציבי גבע ב-15,000 דולר. בין הפריטים שלא נמכרו היו יצירות של עדי נס (מסדרת הנערים) ושל ניר הוד.
גיוס כספים
מיכל נאמן, ציבי גבע, ארם גרשוני, סיגלית לנדאו, מאיר גל, אורלי מיברג, אחמד כנעאן, אסד עזי ועוד אמנים רבים משתתפים במכירה שנתית צנועה הרבה יותר, "לחם ושושנים", שמתקיימת בסוף השבוע הקרוב במתחם קסטיאל בתל-אביב. זוהי תערוכת מכירה שבה אמנים תורמים עבודות לגיוס כספים עבור פרויקט "נשים ועבודה". כאן תוכלו למצוא יצירות שמחיריהן בין 100 דולר ל-2,000 דולר, ולשלם בשקלים. הרכישה בתערוכה מוכרת כתרומה.
התערוכה מתקיימת זו הפעם השביעית, ומצליחה לאגד אמנים רבים התומכים במטרותיה. בתערוכה הקודמת, שנערכה בדצמבר 2011, השתתפו מעל 400 אמנים, ונמכרו בה עבודות אמנות בערך של 130 אלף דולר. המכירה החלה בפועל באתר המאוד ידידותי של פרויקט לחם ושושנים: breadandroses.org.il, שם ניתן לראות את כל היצירות המוצעות למכירה ולקבל חתכים שונים בחיפוש לפי אמן, לפי מחיר או לפי מדיום של יצירה.
התערוכה מנסה לקדם עצמאות כלכלית של נשים מאוכלוסיות מוחלשות. היא החלה ביוזמת ארגון העובדים "מען", הפועל לקידום תעסוקה הוגנת של נשים ערביות בשיתוף עם סינדיאנת הגליל לסחר הוגן. האמנים הצטרפו ליוזמה לאור הנתון המדהים שעל-פיו 80% מהנשים הערביות בגיל העבודה מובטלות. הקושי בשילוב נשים מהמגזר הערבי בשוק העבודה הוא אחד הגורמים הישירים לעוני בחברה הערבית, המנציח קיפוח, תסכול ועוינות בחברה.
לא רק תרומה עומדת השבוע לזכות שוק האמנות. סוף דצמבר הוא מועד לניקויי מחסנים והוזלת מחירים בגלריות. אם אתם עוקבים באהדה אחר אמן מסוים, זה הזמן לבדוק אפשרות לרכישת עבודות.
התערוכה תתקיים ב-29-28 בדצמבר, יום ו' 16:00-10:00 שבת 22:00-10:00, במתחם קסטיאל, רח' משה מאור 2, תל-אביב
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.