בפתיחת שבוע המסחר המקומי במט"ח, השקל נחלש היום (ב') מול שני המטבעות הזרים - הדולר והאירו. השער היציג של המטבע האמריקני התחזק מול השקל בכ-0.4% לרמה של 3.79 שקלים. האירו התחזק בכ-0.5% לרמה של 4.938 שקלים.
ביום שישי, נזכיר, הדולר היציג זינק בכ-1.1% מול השקל ל-3.775; האירו התחזק בכ-0.3% ושערו היציג נקבע על 4.91 שקלים.
בשוק המט"ח העולמי הדולר מתחזק מול רוב המטבעות המרכזיים: האירו נחלש מולו ב-0.3% ל-1.3037 דולר לאירו, הליש"ט נחלשת ב-0.3% ל-1.6025 דולר, ומול הין היפני הדולר נחלש ב-0.4% ל-87.8 ין לדולר.
כלכלני ATRADE סבורים כי ההתחזקות של הדולר מול השקל בשבוע החולף היתה עלייה לצורך ירידה חדשה לכיוון אזור 3.69 שקלים. "שבירה של רמה זו תוביל להמשך הירידות, ועשויה להעיר את בנק ישראל לקראת התערבות אפשרית על מנת לבלום את התחזקותו של השקל הפוגעת משמעותית במשק המקומי. אנו נערכים להמשך התחזקותו של השקל בימים הקרובים", הם כותבים היום.
מנגד, ב-FXCM ישראל סבורים כי "המפנה החד בשבוע שעבר סולל את הדרך של הדולר עד ל-3.81 שקלים". לדבריהם, "הצמד דולר-שקל ממשיך לנוע במנותק מהמגמה בעולם ולעיתים במנותק מהמסחר בבורסה המקומית. הפריצה מעל רמת 3.76 שקלים מעניקה אישוש טכני להמשך התיקון כלפי מעלה. בעולם, המשך הסנטימנט החיובי בשווקים אמור להחליש את הדולר, אם נראה שוב את הידוק הקורלציה בין המסחר המקומי בדולר-שקל לבין המסחר העולמי בדולר, אזי סנטימנט חיובי בעולם אמור להשיב את הדולר-שקל למסלול הירידה"
בנק ישראל פירסם היום את יתרות המט"ח לחודש דצמבר 2012 והן הסתכמו בסך של 75,9 מיליארד דולר - גידול של 194 מיליון דולר לעומת סוף החודש הקודם. לדברי הבנק, הגידול ביתרות נובע משערוך יתרות מטבע חוץ בסך של כ-338 מיליון דולר והעברות הסקטור הפרטי בסך של 67 מיליון דולר. מנגד, הסכום קוזז מהעברות הממשלה לחו"ל בסך של כ-211 מיליון דולר.
בהמשך היום יפרסם בנק ישראל את הפרוטוקולים של דיוני הריבית של חודש ינואר. כזכור, בחודש שעבר הודיע בנק ישראל כי הוא מוריד את הריבית במשק ב-0.25% ל-1.75% בניגוד לציפיות.
ברקע למסחר בארה"ב, המחלוקת בין חברי ה'פד' לגבי המשך רכישות האג"ח וקביעת מועד לסיומה. מספר חברי ועדה של הפד' תומכים בהאטה או הפסקה של רכישות האג"ח עוד לפני תום 2013, חרף העובדה שיו"ר הבנק המרכזי בן ברננקי הכריז כי רכישות האג"ח לא ייפסקו עד ששיעור האבטלה ירד לרמה של כ-6.5%. ביום שישי פורסם בארה"ב כי בדצמבר נוספו למשק האמריקאי 155 אלף משרות, לעומת צפי ל-150 אלף. שיעור האבטלה נותר על כנו - 7.8%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.