וול סטריט ננעלה ביציבות; המשקיעים הזרימו 22 מיליארד ד'

וולס פארגו דיווח על תוצאותיו ■ בואינג ממשיכה לסבול מתקלות בדגם ה"דרימליינר" ■ הגרעון המסחרי התרחב בנובמבר בשיעור חד מהצפוי ■ האינפלציה בסין גבוהה מהתחזיות ■ כלכלנים רבים חותכים תחזית הצמיחה לרבעון הרביעי

המסחר בוול סטריט ננעל היום (ו') ביציבות, לאחר שוולס פארגו פרסם דוחות לרבעון הרביעי ולאחר שפורסם כי הגרעון המסחרי של ארה"ב זינק לפני החגים.

בשבוע החולף הזרימו משקיעים לקרנות מנייתיות ול-ETF סכום של 22.2 מיליארד, הסכום השני בגובהו אי פעם בשבוע אחד. כך על פי בנק אוף אמריקה. לשווקים המתפתחים הוזרם השבוע הסכום הגבוה ביותר אי פעם - 7.4 מיליארד דולר.

היום באסיה, בסין דווח היום שהאינפלציה ב-12 החודשים שהסתיימו בדצמבר עמדה על 2.5% לעומת צפי כלכלנים ל-2.3% ולעומת 2% בלבד בנובמבר. "עלייה באינפלציה מהווה איום לשווקים גם אם לא תוביל לעליית ריבית מיידית, היא מעיקה על סנטימנט המשקיעים", אמר לי ג'ון, מנהל השקעות בשנחאי.

כיוון השווקים הושפע גם מהאירועים באירופה, שם הבנק המרכזי האירופי הכריז על הריבית של גוש האירו לחודש ינואר, שכצפוי נשארה ללא שינוי על שיעור של 0.75% - הרמה הנמוכה ביותר בהיסטוריה של גוש האירו. במסיבת העיתונאים שקיים מייד לאחר הכרזת הריבית, דרגי אמר כי הוא החולשה בגוש האירו תימשך בחודשים הקרובים, אם כי הנתונים הכלכליים האחרונים מעודדים ומצביעים על כך שכלכלת גוש האירו מתייצבת. עם זאת, להערכתו כלכלת אירופה תראה סימני התאוששות מהותיים רק בשלהי 2013.

מחירי הייבוא לארה"ב ירדו בחודש דצמבר ב-0.1%, כך על פי נתוני משרד העבודה האמריקני היום. הנתון עומד בסתירה לתחזיות האנליסטים שציפו כי מחירי הייבוא דווקא יעלו ב-0.1%. בתוך כך, מחירי הייצוא של מוצרים מייצור אמריקני ירדו גם הם בשיעור של 0.1%. בכל 2012, מחירי הייבוא ירדו בשיעור של 1.5%, ומחירי הייצוא עלו ב-1.1%. מדובר ברמת השינוי הנמוכה ביותר מאז 2008. עוד פורסמו נתוני המאזן המסחרי.

הגרעון המסחרי של ארה"ב התרחב בנובמבר ב-15.8% ל-48.7 מיליארד דולר - הגרעון הרחב ביותר מאז חודש אפריל 2012. כך לפי נתוני משרד המסחר מהיום.

הגידול המפתיע בגרעון נותן את אותותיו. על פי סקר שנערך ב-MarketWatch, הצפי הממוצע של האנליסטים לצמיחה ברבעון הרביעי עומד כעת על שיעור צמיחה של 1.2%, לעומת 1.3% כפי שהיה לפני כן. סטפן סטנלי מפירפוינט חתך את תחזיתו מ-1.5% ל-0.5% בלבד. "אנחנו מתחילים להגיע לנתונים נמוכים באופן מסוכן", אומר סטנלי. כלכלני JP מורגן חתכו גם הם את תחזיתם מ-1.5% ל-0.8%, ברקליס הורידו מ-2% ל-1.3% ובמורגן סטנלי - מ-1.5% ל-0.7%.

הבנקים במוקד

מניות הבנקים המשיכו לרכז עניין. Wells Fargo , שוורן באפט מחזיק בנתח גדול מהון מניותיו, פרסם תוצאות לפני הפתיחה. הבנק מדווח על רווח של 89 סנט למניה, לעומת קונצנזוס האנליסטים בוול סטריט שעמד על כ-88 סנט למניה. בשורת ההכנסות מדווח הבנק על הכנסות של 21.9 מיליארד דולר, לעומת הצפי שעמד על 21.29 מיליארד דולר. עם זאת, הבנק רשם ירידה במרווח הריבית.

באפט אמר אתמול בראיון ל"בלומברג", כי הבנקים הגדולים בארה"ב אינם מהווים עוד איום לכלכלת ארה"ב מאחר והם ביצעו רפורמות נרחבות והגדילו את ההון שלהם. "הבנקים לא יסבכו את המדינה הזו בצרות, אני מבטיח זאת", אמר באפט שמחזיק בין היתר במניות של הבנקים הגדולים בארה"ב. "יחסי ההון הם עצומים והבנקים מכרו נכסים רבים".

מניית בואינג הגיבה לידיעות הלא נגמרות על תקלות בדגם ה"דרימליינר" החדש שלה.

חברת האשראי אמריקן אקספרס מפטרת כ-5,400 עובדים, 8.5% מכוח העבודה שלה, כחלק ממהלך ארגון מחדש.

נוקיה המשיכה להמשיך לרכז עניין בעקבות פרסום הדוחות הראשוניים שלה, מהם עולה כי היא מכרה יותר מ-4 מיליון יחידות של מכשיר הדגל שלה - הלומיה, ובכך עקפה את תחזיות האנליסטים. החברה הודיעה גם כי ההוצאות התפעוליות שלה קטנו במידה ניכרת.

גם אפל במוקד, לאחר שמנהל בכיר בחברה הזים היום את השמועות כי בכוונת החברה לפתח אייפון מוזל.