הדולר היציג נחלש היום (ו') מול השקל בשיעור של 0.13% במסגרת המסחר במט"ח, ושערו נקבע על 3.714 שקלים, בעוד האירו התחזק ב-0.67% ושערו היציג נקבע על 4.99 שקלים.
האירו עולה במסחר בין הבנקים בעולם לשיא של 11 חודשים מול הדולר, ונסחר סביב 1.34 דולר.
להערכת כלכלני בנק לאומי, "הלך הרוח החיובי בעולם יתמוך ברמות המחירים הנוכחיות של השקל בטווח הקרוב. גם בהמשך, צפוי שערו של השקל להתמך בתנועות הון נכנסות ובהשפעת תחילת הפקת הגז בישראל".
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים כי האירוע המרכזי בישראל השבוע היה כמובן הבחירות. בעוד שוק המניות הגיב בחיוב לתוצאות הבחירות, זירת המט"ח המשיכה בדשדוש שהחל עוד בשבוע שעבר, כאשר הדולר-שקל נסחר כמעט ללא שינוי מעל רמת התמיכה ב-3.71. עוד יש להמתין ולראות האם תהיה המשכיות לתגובה החיובית של שוק המניות בישראל, או שמא היה זה יותר ראלי של אנחת רווחה, שנבע מן העובדה כי תוצאות הבחירות הורידו מהפרק אפשרות של ממשלת ימין צרה. כמו כן, העם אמנם בחר בשינוי, אבל בשינוי שמציע לפיד ולא בשינוי שמציעה שלי יחימוביץ', וגם זה סוג של הקלה עבור השוק לאור תמיכתו של לפיד בעקרונות השוק החופשי.
נתוני מאקרו טובים מעלים היום את הסנטימנט במסחר בעולם. אתמול דווח בסין כי מדד מנהלי הרכש (PMI) של HSBC לתעשייה טיפס לשיא של 24 חודשים בינואר, 51.9 נק', לעומת 51.5 נק' בדצמבר ו-50.5 נקודות בנובמבר. בארה"ב התפרסמו נתוני התביעות החדשות לדמי אבטלה לשבוע שהסתיים ב-19 בינואר והצביעו על ירידה של 5,000 במספר התביעות ל-330 אלף וזאת בניגוד לתחזיות שצפו לעלייה של 20 אלף במספר התביעות מ-335 אלף תביעות ל-355 אלף.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.